sâmbătă, 24 decembrie 2011
vineri, 16 decembrie 2011
Biblia
luni, 12 decembrie 2011
Editura BRILIANT
De asta m-am decis. Mi-am facut editura.
Primesc comenzi pt orice tip de carte, poezie, proza, teatru, indiferent daca sunt debuturi sau nu. Ofer conditii grafice excelente, tipar de calitate, termen de predare rapid. Siteul este in lucru iar pretul este rezonabil.
Vrei sa-ti scoti cartea din tipar cat mai repede posibil?
Ai bani cat sa-ti cumperi tot tirajul?
Excelent. Batem palma. Editura BRILIANT e editura care-ti da stralucire.
Pot fi contactat pe stoiangbogdan@yahoo.com in aceasta privinta.
Nu ezita ca-i pierderea ta.
miercuri, 23 noiembrie 2011
Budapesta
Mai nou, tigarile au o substanta toxica-n plus pe langa cele 4000 deja existente, menita sa te faca sa fumezi rapid. Daca fumezi rapid fumezi mai mult. Daca fumezi mai mult cheltuiesti mai mult. Eu m-am lasat de fumat ca vreau sa ma apuc de cantat la inmormantari. Am o voce pentru care al de frank sinatra ar ucide si stiu am niste ferpare lirice care fac tandari sufletul.
Prietenul meu Cosmin va fi si el evident in taraf la tambal, Alexandra la muzicuta, Roberto la chitara - mai trebuie niste viori si un contrabas.
Mie sete si-l rog pe Rici sa-mi aduca un pahar cu suc de mere. Sunt la Mircea acum, stam la o lulea si bem suc de mere. Mai vorbim
joi, 10 noiembrie 2011
Matei Hutopila
sâmbătă, 5 noiembrie 2011
NU-STIU-CATE-ZILE-pe-lista-cartilor-propuse-oficial-pentru-festivalul-francez-Premiers-romans-roumaines-en-lecture
Cele șase romane românești propuse pentru acest festival – din care juriul va desemna un câșigător – sunt:
Cătălin Pavel, Aproape a șaptea parte din lume (Humanitas)
Bogdan Coșa, Poker (Cartea Românească)
Dan Coman, Irezistibil (Cartea Românească)
Cristina Nemerovschi, Sânge satanic (Herg Benet Publishers)
Stoian G. Bogdan, Nu-știu-câte-zile (Trei)
Marta Petru, Acasă, pe Câmpia Armaghedonului (Polirom)
vineri, 21 octombrie 2011
de vorba
miercuri, 19 octombrie 2011
Cine injura pe blogul meu
luni, 17 octombrie 2011
Imnul echipei Steaua
Imn
Din tată-n fiu purtăm în suflet Steaua
Pe cerul inimii o înălţăm
Chiar dacă-i soare, ploi, sau cade neaua
Noi ne-am născut numai să câştigăm!
Luptăm-luptăm sub raze roşu-albastre
Iar jocul nostru e fotbal rebel
Echipa noastră-i astru printre astre
Victoria ne este unic ţel!
Echipa
noastră-i Steaua
Campioana!
Avem doar jucători de primă mână
Puternici, duri, adevăraţi eroi
Născuţi, crescuţi în patria română
Îi preţuim: ne preţuim pe noi!
Cu viaţa noastră ne-apărăm echipa
Şi peste tot în lume o cântăm
Săraci, bogaţi, cât ne trăieşte clipa
Noi ne-am născut numai să câştigăm!
Echipa
noastră-i Steaua
Campioana!
PS. il vand si cu 10000 de euro ca vreau sa scap de el :))
vineri, 14 octombrie 2011
miercuri, 12 octombrie 2011
cu komartin pe mess adineauri
stoiangbogdan (12.10.2011 18:40:38): ce mai faci?
Claudiu Komartin (12.10.2011 18:58:51): uite ce să fac
Claudiu Komartin (12.10.2011 18:58:54): te-ngrop
stoiangbogdan (12.10.2011 18:59:00): cum asa? succes
si aici groapa si pamantul http://unanotimpinberceni.blogspot.com/2011/10/un-mascarici.html
si replica mea:
Un bun prieten
Pe Claudiu Komartin l-am cunoscut mai bine intr-o noapte cand capsam cu Cosimin si cu Cristi carnetelele pe care le publicam in colectia no name coordonata de un cristian. A venit intr-un capot de piele si l-am intrebat daca nu cumva i l-a furat lui bunica-su - l-a dezbracat si-a inceput sa capseze si el, si-am vorbit - pana la urma si-a capsat un deget. Cosmin a zis ca si l-a capsat intentionat. a doua seara avea sa se planga in club a la lansarea carnetelelor de aventura noastra aratand dovada: degetul capsat. Atunci l-am remarcat si mi-am zis: iata un bun prieten de avut. Am inceput sa umblam si am inceput sa cunosc o gramada de scriitori care m-ai displacut mai mult sau mai putin cu mici exceptii. Ma prezenta ca pe un prieten dintr-un film de oscar, ca pe uite cu cine umblu eu: cu sgb. Oamenii aia ma cunosteau de pe siteul clubliterar.com pe care l-am administrat si eu intr-o zi sau de pe alte siteuri literare pe care activam cand eram mai pusti sub nickul sgb, si-acum ca ma cunosteau si-n realitate, si-mi vedeau stilul excelent, se impresionau pana la extaz. Au urmat nopti de betii si chefuri samd. Au trecut anii. Si public eu Chipurile. O carte pe care am scris-o in vreo doi ani si pe care, avandu-mi in vedere stilul dezordonat de-a scrie, inainte s-o public am trecut-o prin mainile mai multor prieteni cu experianta in redactare de carte, printre care si prin mainile prietenului Komartin caruia i-am multumit cu fiecare prilej ca si celorlalti. Orbit de succesul subit al cartii, prietenul Komartin a dezvoltat o aversiune fata de mine, pe care, de altfel Cosmin a numit-o invidie, in propozitiile si in gesturile lui: ma ingana, ma imita, avea o conduita dezagreabila, pe care incepuse de la o vreme s-o aiba si fata de Cosmin, nu stiu de ce. Ne-am racit. Era prin 2009. Ulterior, am inceput sa aud ca pe la fiecare masa pe la care trecea, Komartin, vechiul meu prieten, vorbea despre mine ca despre un fost iubit care l-a parasit. Un medalion de cuvinte care sa-mi distruga imaginea de distins domn in fata distinsului auditoriu, povesti si minciuni si o gramada de lucruri pe care un distins ca mine le priveste ca pe publicitate gratuita de la un vechi prieten bun. Uneori, intristat de prietenia acestui prieten, m-a luat gura pe dinainte si m-am mai scapat si eu, e drept, despre furturile si escrocheriile lui de doi lei, despre cum isi taie venele ca sa nu-l paraseasca femeile, dar niciodata apeland de minciuna si la dezinformare. un mare maestru al ceremoniei ceaiului in japonia spunea ca a-ti vorbi de rau un prieten e a te vorbi de rau pe tine, iar eu, ca un mare maestru al ceremoniei ceaiului ce sunt in romania spun ca eu il voi respecta si iubi in continuare pe acest prieten, chiar si cand ara prin prietenia noastra. Si-i trimit in imaginatie un fluture de noapte pe care l-am scris rand cu rand. Cu drag, de la Poezeu, pentru Claudiu Komartin, mua!
marți, 11 octombrie 2011
duminică, 9 octombrie 2011
șampanie
în cupa mea
mai topește un briliant în pahar
astăzi sufletul e sărbătoare iar
mai pune un gând bun
mai o dorință și începe să o îndeplinești acum
și viața e pur și simplu frumoasă
viața nu-i greu
pentru că poți
să conștientizezi că viața-i un vis pus pe roți
că viața-i mereu
că trecutul și viitorul nu există
tot
suntem doar noi doi acum și nimic
putem compune prezentul un pic
astăzi sufletul e sărbătore pentru că eu pot
pentru că eu vreau și zic
pentru că vocea îți sună a sărbătoare
așa și decorul
totul vorbește pe limba ta
totul e energia ta supranaturală
e o stea în frunte pe cerul inimii
ochi deschis
vis
do re mi
la lă lă
mai varsă o stea
în cupa mea
soarbe-o ca și când ai sorbi șampanie
șampanie în vene
șampanie și bucurie
sufletul e sărbătoare
sufletul e stea
să ciocnim pentru
ea
miercuri, 5 octombrie 2011
marți, 4 octombrie 2011
vineri, 30 septembrie 2011
Felix Nicolau despre TORRENT in Catavencu
Spaima nevestelor, moartea curcanilor!
Cine n-a auzit de SGB? Nu, nu BGS, dle! Eu zic de Stoian G. Bogdan, avocat, publicist şi cel mai important poet din Comăneşti. Da, el! Beatnikul nostru, urmaş direct al americanilor care se drogau şi hălăduiau de-a lungul şi de-a latul ţării. Până îşi împuşcau nevestele sau deveneau homosexuali.
Torrent (Editura Herg Benet) este un superpoem, adică are un schelet pe copertă. Dacă ne gândim, totuşi, cartea asta e mai mişto decât multlăudata Chipurile. Pentru că experimentează mai abitir şi pentru că este într-adevăr paranoică, nu doar cocalaristă.
În linii mari, este vorba despre o gaşcă de drogangii care ar face orice pentru o doză. Unul dintre ei, Superstrălucitorul, are două mari probleme în viaţă: „oglindă, oglinjoară, spune-mi cine-i cel mai şmecher poet din ţară?” şi „ştoul de agăţat tipese”. Tot aşteptând să-i bage „dumnezeu mâna-n chiloţi”, poetul grupului o ia razna, nenică! Se mută „pe Stoian G. Bogdan,...,colţ cu Nemuririi”. Cum n-are bani de chirie, se declară Ştefan cel Mare: „SGB e un soi de cafenea-bar-club-univers în care se adună toată lumea./SGB e infinit aproape”. După care, de la găleţile de heroină, îşi imaginează că agaţă tipe mişto. Când colo, ăla micu, dolofanu’, era...tac-su, bă!
Sgb scrie chiar şi romane. Geniale şi ele!
Cum deschizi usa inimii unei femei/ Camera emotionala
pasul 1. Creaza o usa sau o deschizatura prin care o emotie poate fi introdusa
pasul 2. Creaza descrieri kinestezice ale emotiei utilizand cuvinte ca: electric, cald, furnicator... bla bla
pasul 3. Amplifica senzatia, sentimentul, pana la apogeu.
pasul 4. Apogeul asta mizeaza pe o gama diferita de sentimente care sunt aduse in discutie, astfel incat ciclul sa reinceapa
Asta a fost teoria. Dar exemplul va lumina:
"Cand ca femeie descoperi ca esti interesata de un barbat (arati subtil spre tine), se intampla des sa te opresti si sa creezi o deschizatura, ca o intrare, si sa introduci inauntru un sentiment de curiozitate. Acum, in timp ce introduci inauntru acea furnicatoare curiozitate, ea poate incepe sa crasca si sa tot creasca, pana cand, in cele din urma, isi are apogeul intr-un sentiment de sincer interes. Si cum esti bine primita in acest sentiment de interes, el coboara adanc, foarte adanc, si interesul preia dintr-o data acest cald si primitor sentiment care creste puternic, puternic, puternic, pana cand explodeaza inauntrul acestui sentiment de dorinta... si esti bine primita inauntrul acestei electrizante dorinte, si dorinta incepe sa devina tot mai intensa si tot mai intensa si tot mai intensa.. pana cand devine atat de puternica incat... la final... la final realizezi ca acest barbat (arati spre tine) e al tau... si-l vei obtine!"
:D Cartea Puterii
Cu placere!
sâmbătă, 24 septembrie 2011
Poate o poezie frumosa
ne văd dansând în mintea mea
în roșu îmbrăcată plutești peste podea flacără vie
te urmez biet fluture neîndemânatic ce sînt # cu privirea de purpură
învârtindu-mă neajutorat către nenorocire
învârtindu-mă
prin muzica care se schimbă brusc
te apropii de mine
și mă retrag din calea pasiunii tale
sau poate-acum flacăra care îmi ești
se vede-atrasă înspre fluture inexplicabil
poate că flacăra arde dorindu-și fluturele
la fel cum fluturele plutește atras în flacără
ambii purtați de adierile destinului
până în clipa desăvârșirii
când flacăra și fluturele devin
un
o
și mă gândesc la tine și mă întreb
în acest mereu acum
doar cum ne vezi tu pe noi împreună
în acel loc special din mintea ta
joi, 22 septembrie 2011
Cartea Puterii
Voi structura cartea pe capitole, cam in felul urmator:
Argument
Legile Puterii
Strategiile Puterii
Tehnicile Puterii
Seductie
Concluzie
Bibliografie
Voi publica pe cont propriu aceasta carte intr-un tiraj de 101 exemplare pe care le voi vinde cu un pret mai mult decat satifacator, avand in vedere tehnologia de ultima ora pe care o furnizez. Pretul unui exemplar va fi, deci, de 500 lei.
Cred ca daca muzele-mi vor ingenunchia sub prohab cum mi-au dat de-nteles, intr-o luna doua o termin de scris. Nu-mi ura succes pentru ca Succes e numele meu de botez :))
marți, 20 septembrie 2011
Andrei Ruse: Dilăr pentru cretini
După cum remarca scriitorul la fel de primitiv numai că mai talentat, Dan Sociup, pe un site dărăpănat și criticul literar Mihai Iovanel în revista Cultura, Andrei Ruse scrie tot ce vede la televizor, la cinematograf, pe internet, în showrile de stand up comedy, în reviste, în cărțile altora, pe vederi, pe garduri etc. întocmai glume și povești etc. mult etc.
Povestea e simplă și proastă, după cum am lăsat de-nțeles, chiar dacă felul cum o voi povesti eu acum o face să para mai mișto: Polițai de la antidrog, 40 de ani, viață mediocră, își dorește o captură grasă ca să-și crească salariul și gradul, colegul lui îi face legătura cu frate-su (sic!) un traficant simpatic numit Nebunul iar ăsta se bagă pe lângă traficant sub pretextul că e pictor, cu toate că orice ins cu o inteligență medie și-ar fi dat seama că polițistul ăla nu putea fi altceva decât polițist... Nebunul îl ia pe lângă el, îl invită să testeze droguri și îl poatră gratuit printr-un București... să-i zicem ascuns, care n-are nicio treabă cu Bucureștiul ascuns al zilelor noastre ci cu un fel de oraș xeroxat prost din romalele lui Henry Miller colț cu Chuck Palahniuk, populat cu indivizi care n-au nici în clin nici în mânecă cu românașii simpatici ai zilelor noastre, indivizi plini de teoriile conspirației pe care le-am auzit tot auzit în ultimii ani și care m-au plictisit până la lehamite. Se mai întâmplă niște povești peste care mărturisesc că am mai sărit și la final polițistul nu-l mai arestează pe Nebun pentru că plimbarea lor prin Bucureștiul american made in china se dovedește foarte emoționantă, astfel că preferă să fumeze un gioint cu fiică-sa ca să fie Happy end. Trebuie să menționez că pe parcursul cărții autorul încearcă să pledeze pentru legalizarea anumitor așa zise droguri, cum ar fi marijuana, și bine face, doar că pledoaria lui este lipsită de temei, în sensul că el nu pornește de la dreptul omului nerecunoscut încă de niciun stat din lume de a dispune de propria-și persoană așa cum își dorește ci, de la faptul că maijuana nu e nocivă :D
I-am oferit după lectură romanul unui client care s-a lăsat de droguri după o lungă cură la dezintoxicare și după ce l-a citit mi-a reproșat că-l iau la mișto cu cărți din astea și a glumit că romanul s-ar fi putut numi mai bine Dilăr pentru cretini. Păi de ce zici asta? zisei. ’Fiindcă se văd cusăturile cu ață albă în cartea asta... chirpiciul... petele de vopsea pe trotuare... trucajele... Și filosofiile alea gen: nu viața-i de căcat, oamenii sunt... Și teoriile alea cu ăia care conduc lumea... Frate... Ăsta nici la al de puștii ca frati-miu nu vinde gogoși...’
Verdict:
Într-o țară în care lumea trăiește de căcat pentru că gândește de căcat Andrei Ruse reușește să își confirme statutul de scriitor de căcat cu un roman de căcat :))
joi, 15 septembrie 2011
nu făceam decât
pe terasa muzeului literaturii române
când mi-a fost dat să-l aud printre zgomote pe bătrânul poet ion mureșan
spunându-le cu elocința domniei sale de alcoolic simpatic
unor poeți care scriau în mileniul trei ca pe vremea când era mamaia fată mare
că este un sacrilegiu să înjuri într-un poem –
și-am fost siderat și mi-am manifestat către prietenului meu
poet sorin despot
regretul că
unii oameni nu conștientizează că au libertatea să fie liberi măcar într-o poezie
și-am primit ca răspuns
dă-i în pula mea
miercuri, 14 septembrie 2011
despre super
marți, 13 septembrie 2011
bucale pline de mine
joi, 1 septembrie 2011
miercuri, 3 august 2011
Sonetul roșu
îți vărs în ureche șoapte fierbinți
las pulsul să-ți fie un bas ce târcoale
îmi dă cu intenții deloc cuminți
înalț în silabe trăirile tale
deci frazele-ascund și demoni și sfinți
ți-e inima o cheie sol sclipind agale
când sângele o umple do re minți
cu simțurile-n dans cu priviri goale
ca o pisică-n ghem de vers te-alinți
tot ce-mi doresc acceptă-ți n-avea cale
tare-n adâncu-ți iubind să mă simți
am vorbe roșii să te bag în boale
luni, 25 iulie 2011
Recenzie de Luminita Corneanu in Romania literara
Luate individual, poemele nu sunt mare lucru, ele surprinzând secvenţe din existenţa precară a unor tineri de cartier: „las barbutul să-mi halească lovelele, beau cu prietenii mei, sparg/ sticlele de ziduri, înjur, crap seminţe negre şi scuip/ babele care ne urmăresc din geamuri/ ce vă uitaţi, hoaştelor, da-v-aş pizdele la câini// aud parandărăt şi când să arunc zarele, hopa, duba poliţiei/ mi s-a oprit în privire.” „cum să facem bani, fraţilor” se întreabă juna Delicia, pe care iubitul o va pune în curând să se prostitueze pentru a face bani de droguri. „Privesc cu ochi reci/ un Jaguar care trece prin umbrele noastre./ înghit în sec. aşa o maşină îmi doresc şi eu./ ce mârlănuş o conduce!/ viaţa asta-i o zdreanţă”. „Tra-la-la/ toată lumea e high. toată lumea e gălăgiesex- droguri-desfrâu./ stroboscoapele incendiază imaginaţia. toate paharele/ sunt pline cu raze de lună. Toţi sorb şi-şi pierd măştile/ ţoalele, minţile.” „trebuie să adorm, că mă ia dracu’!/ am opt zile de când n-am mai căzut în somn./ mă ustură creierii. ce dimineaţă groasă,/ ce dimineaţă grea. m-aş fute şi cu ea”. Asta este atmosfera din Torrent. Limbajul, mult mai violent decât cel din fragmentele citate. Sordidul, ratarea, lipsa de sens stăpânesc totul.
Meritul lui Stoian G. Bogdan este de a fi ştiut să construiască epic un univers al damnaţilor contemporani, să reconstituie din detalii credibile şi semnificative existenţa acestora şi să transmită o anume stare interioară care însoţeşte faptele nude. Cine ştie ce lirism n-o să prea găsim în poemele astea, căci nici nu i-ar fi locul. Câteva pasaje parcă anume aruncate pentru a-l provoca pe cititor stau însă mărturie pentru poetul care este SGB: „din vară n-a rămas decât acest amurg/ ce oglindeşte diperarea din mine/ ah, cum n-am nicio lacrimă să plâng/ nimic memorabil să spun/ vorbe goale// dimineaţă corpul meu avea culoarea lunii/ ochii înţepeniţi/ zâmbetul spânzuratului.”
Poet inteligent şi talentat, SGB este încă prea tânăr pentru a-şi stăpâni teribilismul. Hypocrite lecteur, pare a spune el, ia de-aici o felie de realitate! „Vă trebuie trei cuşti peste univers ca să ţineţi în frâu spiritul libertăţii mele”, scrie în Psalm. Când vremea teribilismelor va trece, se va decanta şi poezia adevărată. Deocamdată, Torrent e un volum care „stă în picioare”, dar nu unul substanţial.
Luminiţa Corneanu
duminică, 24 iulie 2011
Amy Winehouse
stars r shining blue
& my hart is just
green green green
smoke it like u do
make it alwais best
sin sin sin
only love i do
& i only love
love love love
i m down above
& i only love
u u u
stars r shining blue
& i only love
love love love
only love i do
coz i only love
u u u
sâmbătă, 23 iulie 2011
Ce-ar fi dac-as muri maine?
Capitala cainilor comunitari
Sa lasam gluma. Belea cu cainii comunitari in ultima vreme.
joi, 21 iulie 2011
Doua cronici la TORRENT si eu proaspat intors de la Coimanesti
http://revistacultura.ro/nou/2011/07/supermania/
Dar mai da-le-n plm pe cronici, tocmai m-am intors din orasu-mi natal Comanesti unde in sfarsit s-a auzit ce mare scriitor sunt eu, caci eu, din pacate eram cunoscut din alte puncte de vedere, mai laice, ca sa zic asa - & ca atare am fost invitat de catre domnul primar sa citesc niste poezii de zilele orasului, la inceputul lui august, pe scena unde vor canta mai multi artisti, printre care si puya, connecter si altii de muzica usor populara :D o sa fie un public de vreo doua zeci de mii de capete pe care trebuie sa le zapacesc cu poemele mele. am mare dilema in privinta a ceea ce voi citit, fiindca habar n-am ce-ar merge acolo. poate are careva vreo idee pana-mi vine mie vreuna...
ps. spuneam mai de mult ca cei mai prosti critici provin, cu foarte mici exceptii, din ardeal. nu stiu ce are sau ce n-are zona aia a tarii, ce le face barbatilor, cum le stirbeste personalitatea si masculinitatea, cum ii prosteste in halatul ala - de mai toti au comportament si mentalitate de homosexual. si nu am nimic cu persoanele de acest gen, ba chiar daca as fi homosexual m-as muta in ardeal. aia din ardeal si daca nu le place-n fund pot fi sedusi si intorsi cu spatele la cat de cu mintea-ngusta si spiritul molcom sunt. criticii si scriitorii de la echinox, ce nume cretin apropo, sunt ce-am spus mai devreme la puterea a 2 a. si prosti si pidosnici si rai. vezi Bogdan Odagescu, Claudiu Turcus etc. prea tanarul comentator care scrie a doua cronica in revista cultura este un exemplu si mai clar. pana cand n-am citit cronica asta crezusem ca barfele despre dansul erau doar barfe. ma mai insel si eu :)))
marți, 12 iulie 2011
De ce tipele care nu te cunosc nu raspund la salut pe strada?
Ceea ce voiam sa subliniez este ca tipele, de frica tipilor needucati, rateaza tipii simpatici ca mine cand nu raspund abordarilor pe strada. E drept ca eu stiu sa abordez oriunde o tipa, s-o cunosc si sa-i iau numarul de tel... Dar zic si eu.
joi, 30 iunie 2011
De la 0
luni, 27 iunie 2011
vineri, 24 iunie 2011
te fut si te fac poezie
te fut şi te fac poezie
singurul drum spre plăcere este vocea mea
mă auzi cum te chem în noapte cum cu ochii te fac să-mi răspunzi
și-mi răspunzi că sînt poarta spre orgasmul absolut
și-ți lingi buzele dar subconștientul tău vorbește limba plăcerii
simți bassul muzicii mele îngenunchezi
și ai irișii ca două vulve flămânde
pentru că sînt tot pentru tine începi să atingi și să lingi
înghețata topindu-se pe papilele gustative
printre buze gustul meu îți descheie imaginația
ai nevoie de toată masculinitatea mea
și toată masculinitatea mea îți dilată feminitatea
te exciți și respirațiile o iau razna
sînt instinctul tău primar
mintea îți developează toate scenele de dragoste
rânjetul meu când îți trăiești orgasmele și mă vrei
te gândești la poziții tantrice te faci fleașcă
și-ți desfaci picioarele ca o ghilotină
pizda ta arată ca și când a urlat numele meu
te pătrund și realitatea se preschimbă în extaz cânți
cânți și te trag de păr și îți mușc sfârcurile
și în cântecul tău strălucesc toate constelațiile
sînt atât de tare sînt atît de bun te sărut și-ți înghit spiritul
și încerci să scapi și vibrezi ca o coardă
te tragi înapoi și te pierzi în cearceafuri
lasă-mă să-ți bag numai capul mă lași
pentru că în capul meu fierbe toată plăcerea
te-ai amestecat cu mine și ești magică
mâinile mele sînt cele mai mortale afrodisiace
chipul tău e expresia cea mai pură a orgasmului
da-ți drumul te fut și te fac poezie
miercuri, 22 iunie 2011
Lectura la ICR
luni, 20 iunie 2011
vineri, 17 iunie 2011
O propunere onoranta
Se stie despre mine ca sunt un om generos, un umanist inexorabil si un scriitor de mare importanta. In lumina acestor motive, dar nu numai, m-am decis sa le ofer persoanelor interesate posibilitatea de a se imortaliza. Cum? Pai simplu. In urma unei intrevederi cu persoana interesata, si, bineinteles, in urma unei remuneratii (pentru ca inspiratia nu vine pe uscat), voi scrie un poem, o povestire, un roman samd, care va purta numele persoanei interesate, pe care il voi publica in cartea intitulata: Istoria celor care nu sunt istorie.
Pretul unui poem este de 1000 lei.
Pretul unei povestiri este de 1500 lei.
Pretul unui roman este de 15000 lei.
Pentru lucrari mai complexe pretul se stabileste in urma unor negocieri.
Adresa mea de mail este stoiangbogdan@yahoo.com
marți, 14 iunie 2011
duminică, 12 iunie 2011
Plictisit
vineri, 10 iunie 2011
o carte, doua carti, trei carti, patru carti
determinat de faptul ca retorica de dragoste mi se pare invechita,
dar mai ales dominata de patetism si de fake,
si de faptul ca textele respective nu produc efectul scontat,
in sensul ca nu au atitudinea seducatorului ci mai degraba a sedusului,
am tot scris o cartulie pe care am terminat-o adineauri,
cu poeme de dragoste, de agatat, de dinastea. o carte de vara,
ca sa zic asa, patruj de texte, mai cu rima si ritm, mai fara,
destul de puternice sa suceasca minti.
si-aici am testat.
o voi numi jazz as sgb.
nu ma grabesc s-o scot.
ma laud. si ma laud cu unul dintre poemele care dau tonul talentului:
round midnight
tu vezi cum versurile-mi explodează cînd le citeşti
şi fluturii trandafirii îi simţi scîntei sub piele
şi florile cu gene sidefii
şi soarele plăcerii cum răsare cu vorbe
perlate care-n care strălucesc vreau să te flatez să te-nebunesc
alb dulce rece fin sonor delicat magic divin absolut
duminică, 5 iunie 2011
Ion Zubascu
vineri, 3 iunie 2011
Rondelul coțcar
am putea să ne despărțim azi iubito
azi mă simt ca-n rondelul rozelor ce mor
mor pe pervaz și mor și-n mine prea ușor
se stinge și clipa ce mult am iubit-o
e o noapte prea întristătoare totuși
dragostea-mi moare odată cu rozele
aș fugi-n toate părțile peste tot uși
uși din scândură de sicriu ca rozele
și picură petalele de-adio
și vântul a prelins-o pe ce-a mai roșie
pe o pânză de paianjen la radio
au spus că începe o vreme roșie
vom râde până la ultimul adio :-*
asta a fost rondelul. si acum un alt poem:
chestii din dex
ANUS creț, crețoiu, găoază, gibă, laminor, ochi maro, pocnitor, poloponez, rozetă, semering, verighetă.
VULVĂ, VAGIN, amoc, bâzdâc, biboanță, bijboacă, bijboc, bubă, carambă, carburator, căpușă, ceașcă, chil, chisea, clopoțel, corcodușă, crăpătură, creastă, creața, crin, crizantemă, Cucaracia, fagure, floacă, floarea-soarelui, fofoloancă, gaură, găoază, ghioc, ghiocel, gomej, jucărie, Lola, Lolita, margaretă, mej, mingeacă, mioriță, mitră, moluscă, muscă, mușețel, neagra, omidă, păsărică, păstaie, pițiroancă, pizdă, prapure, pricomigdală, punct fix, punct nevralgic / nostalgic, pupăză, puță, savarină, scoică, scoică cu păr, socoteală, strâmtoare, tarabă, târtiță, țurcă, umflătură, vangă, zambilică, zgaibă
PENIS acadea, arcuș, armătură, banană, Bălosu’, bâzdâc, bâzu, belengher, Belfegor, belibarez, biberon, bulon, burghiu, cabanos, caltaboș, calu’ bălan, caras, carici, castravete, catarg, cârnat, Chelu’, chil, ciocan, ciucălău, ciuciu, cocar, cocovig, cometă cu coadă, cordan, cornu’ burții, cosor, daravelă, debrețin, dop, drâmbă, drob, ecler, El Zorab, fagot, făcăleț, făloșie, Filică, fișic, flaut cu gușă, flautul fermecat, focos, Foișorul de Foc, fus, gherțoi, ghiudem, Gogu, Gogu Pompieru’, guvid, huia, instinctor, lebăr, mandaras, marafet, măciucă, mătărângă, mârtan, miel, mielu’ cu o nară, mierloi, misil, mititel, morcov, Nodurosu’, onstroment, paloș, Părosu’, peleu, pendulă, perforator, piron, pistil, pix, pompă, pompon, popic, pulă, Pulănescu, rangă, rașpă, râmă, retevei, rici, roșcovă, sabie, salam, saleu, sculă, sloboz, smecleu, socoteală, sparanghel, sugiuc, sulă, șiștoi, știulete, ștoagăr, ștoi, ștrumeleag, taragot, trandafir, troleu, tulumbă, țeapă, țeavă, țeposu’, țipar, țui, țurican, vioiu’, zdrâmbă, zdrâng.
TESTICULE atenanse, bigi-bigi, boașe, bobine, bumbi, caise, coaie, cutie de viteze, icre, ouă.
Bon appetit
joi, 2 iunie 2011
vineri, 27 mai 2011
lansare TORRENT
duminică, 22 mai 2011
Mi-a ţâşnit TORRENTu
Şi un rubayat:
Rubayat
Din mine n-a rămas decât o voce-n vânt
Libretul vechi al amintirilor ţi-l cânt
Şi-n şoaptă-ţi vărs o floricea ca din pământ
Şi-i pun pe deget frumuseţii tale rubayat
luni, 16 mai 2011
Joi 19 mai ora 20 la Muzeul literaturii
Gazel
Subţire luna nouă şi sprâncenele-ţi subţiri
Obrajii tăi trandafirii roşind la trandafiri
Căci inima-nflorit-a roz sub roua dragostei
Încet încet lent foarte lent spre mine te răsfiri
E de dantelă noaptea îţi întrevăd doar sânii
Ca un borfaş am gândul fix la ce-ai pe sub ceakşiri
Eu urmăresc extazul tu urmăreşti extazul
Visul tango ce-ncheagă gri-amare despărţiri
miercuri, 11 mai 2011
Sonet într-o anumită măsură
şi-am rămas singuri
pe canapeaua care visa sub forma ta
a mai trecut unul
mi-ai zis să-ţi arăt un poem. Tic-tac, tic-tac. Dacă nu
eram atât de drogat
n-aveam tupeul să mă bag în seamă
cred că
mă intimidai
am mai prizat ceva şi-am început să-ţi vorbesc
despre poemul pe care mi-l inspirau ochii tăi
mă priveai
de parcă tocmai mă metamorfozam
într-un fluture. Am scos capul
în noapte sub fulgii de nea
şi nu mi-a fost frig
de parcă-n urmă cu-n moment
prizasem pe nas
iarna. Când m-am întors spre tine
nu mai erai frumoasă
ne-am dat drumul pe străzi întunecate
de suferinţă şi moarte
cerul – ca o unghie falsă
păsările înţepenite sub el
noi de mână
în şoaptă
o să facem dragoste pe cenuşa întregului oraş, mi-ai zis
şi
lumea a plesnit în ochii mei
apoi mi-ai făcut tablouri
m-ai scos din realitatea înrămată frumos în
dreptunghiul unui ziar, televizor, calculator sau pat de ocazie
m-ai asimilat
acum aici beau singur beau ca şi când
noaptea asta mi-ar distruge conturul
beau pipernicit ca un porumbel strivit sub roţi
undeva unde numai spiritul ştie să ajungă
sânt mort acum iubito mort de drogat
şi tot ce-a mai rămas din mine ţii
sub ochi
câteva versuri pe care ţi le-am scris într-o noapte
când încă mai sclipeau lumânări pentru mine
la vii
la fel cum îţi sclipesc ţie ochii
acum
când tot ce-a mai rămas
ştii
aprinde o ţigară
trage un fum cât îţi mai ai în minte
şi nu te mai gândi niciodată la mine
luni, 9 mai 2011
joi, 28 aprilie 2011
Rondelul giointului târziu în noapte
trăind să-l trăieşti imanentă
pisico îmi eşti o deşteaptă
iubită în noaptea cadentă
şi-n dragoste-o ardem la fentă
cu line mişcări ce deşteaptă
în lume o lume mai dreaptă
in love să o ardem la fentă
în fum e o ţară stridentă
cu codri adânci de safir
pierd rimă şi ritm nu mă mir
pupila ta tulbure-apsentă
în şoaptă-mi îngână Come here
Rondelul feliei de cozonac
o felie de cozonac knock
deschide un lac un very good luck
pe limba mea cârpă de sac suck
my big dick şi dă-te-n mother fuck
sacăre pac pac pac pac pac pac
ptu ptu ptu şi mai ia şi-un capac
până una alta o felie de cozonac
mănânc şi mărturisesc că-mi plac
e bine să ai ochi pe abac
să aduni privirile ce-ţi plac
mâncând felia de cozonac
făcută de mamaia cu mac
pentru un nepoţel bla bla blac
Rondelul ştefan augustin doinaş
dacă mai fac un gioint mai fac un
rondel ca să-l fac şi pe dracu-n
vreo patru felii precum ca cu-n
cuţit care pot să desfac-un
înşfac un muguraş pătimaş
şînt chiar ştefan augustin doinaş
versus dracul cu colţii de haş
totîntruncuvânt totbăştinaş
şi te topeşti spre mine mortal
precum un mare şal ca un val
oros eros şi thanatos pal
într-o augustă sală de bal
şi totul este de-men-ţi-al
Chipurile
miercuri, 27 aprilie 2011
....................................................................
Nu se ;tie ca p[m\ntul din ce parte bate v\ntul
Supune tata – ;i-ntoarce banii cu lopata
:i-i aranjeaz[-n form[ de zar
Ca s[-i arunc clar
In mintea ta, a;adar
eu n-am nevoie de bani ]n poezie
am nevoie de o fr\nghie
s[-mi bag cocaru-n via’[
s[ m[ trezesc diminea’[...] acolo unde-am vrut s[ m[ duc.
2.
Tu ;tii c[ dumnezeu e sclavul meu ;i vrei s[-l
3.
Offline
„ Fumez un cui ]ntr-o garsonier[ din bucure;ti”
Voiam s[-‚i ;optesc ;i tu tocmai ai ie;it de pe mess
:tii ce mult mi-ar pl[cea s[ fiu o comoar[ la r[d[cina p[rului t[u ?
DOSAR: Douămiismul par lui-même
vineri, 22 aprilie 2011
offline
voiam să-ţi spun şi tu tocmai ai ieşit de pe mess...
ştii ce mult mi-ar plăcea să fiu o comoară la rădăcina părului tău?
joi, 21 aprilie 2011
SGB despre TORRENT
SGB a trecut literatura prin distileriile lui şi a creat un drog de vorbe cu efect subliminal care, întâmplător, revoluţionează literatura. TORRNET nu e numai un drog ci şi o epopee, un superpoem, un roman, un scenariu, un vis şi-aşa mai departe...
marți, 19 aprilie 2011
Ce păţesc în seara asta..:=)
luni, 18 aprilie 2011
Ce-nseamnă să te joci cu vorbele...
sunt într-un gol
pierd prea mult
nu pot scăpa de ură
creşte ca un muşchi peste tot corpul
o scot la plimbare
mă urăsc pentru că descopăr cea mai fragilă
parte a mea
nu o bănuiam până acum
aştept să scap dintr-o altă încercuire
la dracu, nu se mai termină
în loc de cap ai televizorul unde
rulează filmele greţoase ale celorlalţi
gândurile nu mai sunt împotrivă ci pentru
vreau să fiu pentru tine
o intrare continuă
o să mă tragi de limbă
până se va face autostradă între noi
îmi place să mă electrocutezi
este mai mult decât o beţie
cum am reuşi să ne continuăm unul pe altul în lipsă
în lipsa unui drog mai devastator
nu mai spun nimic
prizez înfometată liniştea
ne-am rănit prea mult cu propriile nereuşite
ieşirea din încercuire este aproape
nu o văd dar
urlă la mine.
Ceea ce nu este bolduit aparţine autoarei. Adică: la dracu. Restul îi aparţine poetului Ovia Herbert :)) Ceea ce-i foarte amuzant...
În cartea Postmodernismul românesc Mircea Cărtărescu spune că pastişa, chitschul, plagiatul, intertextul, bla bla bla, sunt, ca să zic aşea, fapte de la care scriitorul postmodern nu se dă în lături. Ceea ce rezuta de-aici e că Gabisa este o autoare extrem de postmodernă care a avut ghinionul să-şi publice debutul în lumea a treia.
marți, 12 aprilie 2011
duminică, 10 aprilie 2011
criticii romani
luni, 4 aprilie 2011
poemul de luni 50
Fabula
Cică nişte cronicari
Duceau lipsă de şalvari.
Şi-au rugat pe Rapaport
Să le dea un paşaport.
Rapaport cel drăgălaş
Juca un carambolaj,
Neştiind că-Aristotel
Nu văzuse ostropel.
“Galileu! O, Galileu!
Strigă el atunci mereu –
Nu mai trage de urechi
Ale tale ghete vechi.”
Galileu scoate-o sinteză
Din redingota franceză,
Şi exclamă: ”Sarafoff,
Serveşte-te de cartof!”
Morala
Pelicanul sau babiţa.
joi, 31 martie 2011
Plec
duminică, 27 martie 2011
poemul de luni 49
Domniţa
Verzi-tulburi ochii-i galeş revarsă pe sub gene
Ispita pătimaşă şi doru-nveninat.
E-naltă, cu păr galben, cu mersul legănat,
În grelele-i veşminte păşind măreţ şi-alene.
Mişcările-i sunt line, molatece, viclene,
Şi dulcele-i grai curge duios şi răsfăţat.
Dar, cine-i cată-n faţă se pierde săgetat
De negrul arc ce-mbină trufaşele-i sprincene.
Muiată-n nestimate şi-n horbote de fir,
În mâna-i - spelbă floare de ceară străvezie -
Ea poartă pe subţirea năframă nărămzie
Ca un potir de sânge un roşu trandafir -
Şi, tot ca el, rănită în plină tinereţe,
Tânjeşte, se-nfioară şi moare de tristeţe
marți, 22 martie 2011
Angela Marinescu despre TORRENT
Personajele respective "citesc și uită toate cuvintele" deoarece semnele de-acum sunt linse parcă la propriu, așa cum "aș linge luna și stelele de pe cer".
Plăcerea de a scrie la lui SGB este teribilă și imensă.
luni, 21 martie 2011
Poemul de luni 48
De pe vremea filmului mut
Aşteptăm gâtuiţi de emoţie.
În sală e miros de tutun şi carbid.
Lovim puternic din palme; deodată
lumina se stinge şi uşile se închid.
Pe pânza ca o batistă uriaşă de doliu
apar maimuţe, lei, rinoceri,
admirăm piramidele grave
şi faraonii dezgropaţi din tăceri.
După pauza de zece minute
vasul Titanic se scufundă-n ocean
în timp ce orchestra adunată pe punte
suflă din alămuri cu mare elan.
Ni se arată şi războiul cu burii,
vedem explozii, arme, râuri de sânge.
Cu fitilul aprins trece suspinul prin sală,
lângă tata cineva plânge.
Ieşim cu felinarele în stradă,
lacrimi ne curg întruna pe faţă.
Nimeni nu vorbeşte pe drum.
Florile salcâmului sunt stele de gheaţă.
sâmbătă, 19 martie 2011
Institutul Blecher
marți, 15 martie 2011
poemul de luni 47
Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
nu pentru patule, nu pentru pogoane,
ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
ci ca să aduni chiuind pe tapsane
o claie de zări şi-o căciula de stele,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
duminică, 13 martie 2011
Atenție
sâmbătă, 12 martie 2011
Pentru o mai buna perceptie
marți, 8 martie 2011
Liga Generației de Sacrificiu
Pentru că sunt conștient de calitatea mea de Individ Condamnat de Incompetența, Ignoranța și Egoismul unor Semeni de-ai mei la o Existență de mâna a doua, deci, pentru că fac parte dintr-o Generație de Sacrificiu la fel ca părinții, bunicii și tot arborele meu genealogic până la rădăcini, pentru că nu vreau să-mi văd și Copiii în aceeași postură, pentru că am ajuns la un grad de Conștiință care îmi permite să conștientizez că trăiesc o chestie mediocră pe care cu greu o pot numi viață și pentru că contextul social-politic-de rahat o cere, am decis să creez o Entitate care să lupte împotriva sărăcirii, a îndobitocirii și a ignoranței semenilor mei, deci împotriva oricărei doctrine sau persoane care pune Individul sau orice altceva mai presus de Individ.
Liga Generației de Scarificiu este deci, un instrument de luptă al indivizilor care contribuie cu trupul și cu spiritul la progresul spiritual și social a omului.
Așadar, indivizii care se regăsesc în cuvintele de mai sus, indiferent de sex, orientare sexuală sau rasă sunt rugați să trimită un mail la adresa ligageneratieidesacrificiu@yahoo.com
Ceilalți, să nu uite: CINE NU E CU MINE E ÎMPOTRIVA LUI
Cum am făcut-o pe Claudia să se lase de scris :))
Bună Claudia,
Iartă și răspunsul:
Buna Bogdan!
Multumesc pentru rabdare si raspuns. :)
Voi renunta la scris. Nu are rost sa incurc drumurile literaturii. :)) Iar sa te seduc pe tine, wow, e o munca a dracului de grea. :))
O saptamana frumoasa. Succes in tot ce faci!
luni, 7 martie 2011
fiindcă azi e 8 martie
țin neapărat să le trimit cititoarelor acestui post
cele mai năstrușnice flori în gânduri
duminică, 6 martie 2011
Primul meu porno
Mai urma adresa, dar nu ți-o mai zic. N-am ejaculat ca să prelungesc senzația de plăcere înmulțit cu durere și-am parcat în fața blocului. Am ieșit din mașină, i-am deschis portiera, am luat-o de gât, am mers fumând spre scară. La un geam de la etajul 36 cineva fotografia luna mai. Am intrat cu grimase serioase, complice și în ochii ei scria fute-mă. Am pășit și-am aruncat chiștocul sub scări. Abia când am ajuns la lift am început să ne sărutăm canibalic, de parcă voiam să ne înghițim limbile ca pe ciuperici otrăvitoare și să-nebunim. Mâinile au început să străbată traseele cele mai molatice, degetele să-i simtă siropul fierbinte din pizdă, curul pe care-mi venea să-l mănânc, pulsul. În oglnda în care o sprijineam sfârcurile ei aveau culoarea irișilor mei – i le-am lins. Își înăbușea gemetele și liftul urca din ce în ce mai lent, ca-ntr-o fecioară. Când mi-au căzut pantalonii am crezut că ne-am blocat. Când i-am ridicat piciorul până peste umăr clitorisul mi-a zis: Te-ai scos, fraiere ! Mă săruta ca-n delir, pierdută în vâltoarea senzațiilor, dorință de carne și sânge, foame. Când i-am introdus capul mi-am pierdut cunoștința. Am plecat din trup și când, ca un epileptic după criză, m-am întors, îi lingeam în dormitor, ardent, roza dintre fese, excitat, scos din minți, dracu să mă ia. Un lampadar prelingea o lumină confuză. O fereastră întredeschisă și dinspre ea fiorii nopții, luna. Cu buzele umezite îmi ascundea bărbăția în dragoste. Fesele brozate, rotunde, translucide, vii, sânii pe abdomenul meu flăcări cilibii, și de undeva, din subconștient, direct pe retine, filmul de mai devreme, când liftul s-a transformat în orgasm.
Ei, și-am întros-o și-am luat-o câinește, pe la spate ținând-o de dește, cu mișcări diabolice, tare, pătrundeam în ea ca-ntr-un soare, juisam, eram pân’ la prăsele, în orbite aveam două stele, și în suflet ceva ca un cer. Ea urla fără niciun reper, de-auzeai și tu acum când, mă citești în gând surâzând, și ne vezi cu al minții roz ochi... scuipă-ne, să nu ne deochi!
sâmbătă, 5 martie 2011
Anul ăsta
Fara fite retorice, perfect lizibil si impresiv cu oricare dintre poemele sale, autentic social si golanesc prin tropi, inedit, interesant, dur si «greu» – daca ar fi predat liceenilor, SGB ar repera onoarea pierduta a poeziei.
Marius CHIVU, nr. 326, 2010, in Dilema Veche
mereu zen, capabil sa sufere pina la crucificare dar agnostic, dotat pentru viata dar plictisit de orizontalitatea ei, atractor de placere si spectator distant al suferintelor lumesti, poezia devine, pentru SGB, mai putin o cale de mintuire, mai putin o terapeutica a bilei negre provocate de perversitatea lumii, cit o curiozitate, un altfel de divertisment, un alt acces la lume, poate singurul inspre carnea ei, inspre profunzimi sau inalt, o forma de dandysm pe care si-o permite cel care, nascut si crescut in strada (...) Plin de energie si viziune, prin subtilitatea enuntarii si prin felul in care se inscrie, in raspar, in „traditia” poeticii doomiiste, cu duritatile ei de limbaj si catabaza pe care o inaugureaza, SGB e o voce de care trebuie sa se tina cont. Pe trunchiul poeziei romanesti contemporane iesite din beat-ul american, expresionismul german si suprarealismul francez, ramura Chipurilor se altoieste solid.
Alexandru MATEI, august 2009, in Dilemateca
Nu stiu sa spun care din trasaturile pe care le-am schitat contribuie mai substantial la farmecul Chipurilor. Nici daca nu cumva seria de detracati, femei usoare, utopici prabusiti, nebuni amabili si golani de cariera, nu sustine singura interesul provocator al acestui volum. Dar e sigur ca, dintre toate pacatele biblice, unul doar, si anume acela cu reverberatii estetice, nu se regaseste in debutul lui SGB. Al doilea. Povestea protagonistului se petrece in intervalul dintre douazeci si patru si doua zeci si cinci de ani, simultan cu multe alte povesti ale rudelor, prietenilor si rivalilor sai. Totul, chiar si inmormintarile, descinderile politienesti sau despartirile, pare un vadit spectacol aniversar. Nu se-mplinesc insa virste, ci destine.
Cosmin CIOTLOS, 4 septembrie 2009, la Radio Romania Cultural
Chipurile de Stoian G. Bogdan este o carte de poezie care se citeste ca un volum de proza, o carte legata de multe chipuri-personaje care o populeaza, multe pina la moarte. Chipurile lui Stoian G. Bogdan pare a fi o carte biografica, dar n-ai de unde sa stii cita realitate e acolo si cit e fictiune, daca nu-l cunosti pe scriitorul care zice-ntr-un poem ca nu e un poet, ci e poem, un poem care scrie pentru ca traieste. (...) Poezia lui Stoian G. Bogdan are personalitate, iar atitudinea ei imi aminteste de beatnicii americani. Un poet interesant care merita citit si urmarit in continuare.
Mihail VAKULOVSKI, revista Tiuk!
Prospetimea, naturaletea, autenticitatea textelor marcate SGB sunt imediat sesizabile. Aceasta constituie in sine o performanta, atat pentru lectorul blazat de cate revolutii si autenticisme artistice a consumat, cat si pentru autorul care poate – uite – sa genereze efecte deliteraturizate, insa reconvertibile literar. Siguranta acestui liric cu figura de brigand (ca sa nu spun „infractor” si sa se sesizeze, din oficiu, organele autoritatii) este, apoi, surprinzatoare. Fiindca e destul de dificil pentru un tanar scriitor sa patrunda, in forta, pe o piata a expresivitatilor contondente liberalizata complet.
Daniel CRISTEA-ENACHE, 31 mai 2010, pe www.cultura.ro
SGB scrie o poezie cu atitudine, o poezie constienta de propriile valente, care nu isi pune intrebari asupra valorii estetice, ci poate doar asupra valorilor existentiale, si aceasta fara a se transforma in poezie moralizatoare. Iar aceasta atitudine, desi de cele mai multe ori implicita, subsidiara, ne este indusa de focalizare, de perspectiva celui care priveste sau care ia parte fara sa actioneze propriu-zis. Pentru ca ochiul prin care avem acces la acest univers este unul static, imobil, captiv siesi. Si este si un ochi care capteaza chipurile, fara a inceta sa apartina, la rindul lui, unui alt chip. Mai departe, la un al treilea nivel, nu mai exista decit chipul cititorului care se confunda, la limita, cu toate celelalte chipuri. Un joc al conventiilor, al fictiunii care se suprapune intr-un mod imperfect, dar constant realitatii, substituindu-i-se si fiind inlocuita la nesfirsit.
Oana Catalina NINU, 24 septembrie 2009, in revista Observator cultural
Citita fara idei preconcepute, cartea – bulversanta – dezvaluie un poet capabil sa surprinda, ca-ntr-un album hiperrealist, episoade nebunesti si „chipuri” greu de uitat ale declasaţilor care i-au marcat existenţa, victime deloc inocente intr-o lume iesita din ţiţini. (…) una dintre principalele calitaţi ale poemelor lui SGB este caracterul cinematografic, de film verite.
Paul CERNAT, 24 septembrie 2009, in Observator cultural
Chiar daca pe coperta a treia scrie altceva, Chipurile („Cartea Romaneasca”, Bucuresti, 2009) nu este un debut propriu-zis, ci una dintre cele mai puternice carti de poezie din ultimii ani. Au mai fost volume remarcabile dupa 1989, dar parca niciunul nu avea atata relief. El impune un fel aparte de a scrie, un adevarat brand poetic: SGB-ul. Sau, daca vreti, SGB-imul. Care inseamna poza, virilitate, frustrare, umor rece si, poate surprinzator, sensibilitate. Multa sensibilitate. (...) SGB are lipici.
Adrian Jicu, 2010, in revista Ateneu
(…)un poet de viziune, cu un imaginar pregnant si original – mai degraba absent la scriitorii tineri de azi –, foarte capabil deja de a spune poezia verde-n fata.
Alex Goldis, 2010, in revista Vatra
Cinism si compasiune, unul de scriitura, celalalt de inima, fac la SGB o unitate de afect si comportament stilistic; o unitate in care cele doua se exaspereaza si se emuleaza reciproc. Nu-i vorba de o haina cinica sub care se ascunde o inima sentimentala, ci chiar de un cinic sentimental; pe cit de cinic, exact pe atit de sentimental.
Al. Cistelecan, 2010, inrevista Romania Literara
Lucrul cel mai surprinzator si cel mai paradoxal este ca la Stoian G. Bogdan acest spectacol cu mãsti lasa o senzatie deplina de autenticitate, poetul reuseste sa intre in pielea personajelor sale ca in propria-i piele…
Octavian Soviany, 2009, in revista Tribuna
El este cel dintai care se declara poet, ba mai mult, "poem", pentru ca - mai apoi - comentatorii sa intareasca spusele lui. Daca insa aceasta indrazneala de-a dreptul excentrica nu ar fi fost dublata de un talent pe masura de ascutit, daca luciditatea nu ar fi fost de partea lui, destinul i-ar fi zambit, cu siguranta, stirb.
Iulia Iarca, 2009, in Ziarul Financiar
Cartea a aparut in 2009 si are sansele sa bata multe carti de poezie ale multor poeti deja iesiti ca „maestri” in arena.
Gellu DORIAN, , in Convorbiri literare
joi, 3 martie 2011
Cum sa reușești în politică
Cum sa reușești în politică este una dintre carțile jurnalistului, scriitorului, psihologului, consilierului de imagine etc. etc. și nu în ultimul rând, domnului Marius Ghilezan; care, în paranteză si de dragul istoriei fie spus, mi-a povestit că la varsta mea mai marii urbei îl supranumeau Priticul-Atomic. O carte necesară în lista de lecturi a oricărui cetățean cu o minimă doză de stimă de sine. Spun asta pentru că utilitatea ei practică este incontestabilă, atât pentru un viitor om politic, pentru un viitor director de campanie electorală cât și pentru orice cetățean cu drept de vot în vederea familiarizării cu tacticile pe care le folosesc oamenii politici pentru a câștiga voturi. E un întreg câmp cu informații între coperți, de la elementele necesare comunicării politice până la tehnicile de campanie electorală, un câmp structurat gradual, într-o așa manieră încât, după lectură, orice cititor devine posesorul unor imagini exhaustive ale bucătăriilor interne ale partidelor, cât și ale celor ale candidaților lor. Se spune că există trei feluri de oameni: ăia care habar n-au ce se întâmplă, ăia care știu ce se întâmplă și ăia care fac lucrurile să se întâmple. Minimul pe care-l poate oferi această carte este că, poate transforma cititorul în unul care știe ce se întâmplă și deci, si in unul care poate să evite capcanele indivizilor de rea credință care manjesc scena politica contemporana. O fi puțin?