marți, 22 martie 2011

Angela Marinescu despre TORRENT

SGB și-a radicalizat în TORRENT experiența de limbaj din Chipurile. Acolo, mai strângea de gât câte-o formulă și propunea o alta, mai vie, mai viscerală și mai violentă. Aici, în TORRENT-ul dezinhibat până la virgulă și punct și-a adunat personajele care lui îi plac cel mai mult și, anume, junkiștii puri ca lacrima, puși pe o joacă de-a distrugerea vieții și a morții, cu convingerea că ei cunosc mai bine, eventual, altfel, viața și moartea, marginalii gata erotizați și drogați, "de la mama lor", inteligenți, iconoclaști, ratați și i-a pus pe toți să vorbească, în spațiul care se numește... SGB, adică, în propriul său creier.
Personajele respective "citesc și uită toate cuvintele" deoarece semnele de-acum sunt linse parcă la propriu, așa cum "aș linge luna și stelele de pe cer".
Plăcerea de a scrie la lui SGB este teribilă și imensă.

7 comentarii:

  1. N-ai raspuns. De ce n-ai raspuns? Ca n-ai raspuns?

    RăspundețiȘtergere
  2. muie. de ce muie? sa va trag la muie?

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa apara anul asta. anunt eu

    vezi ca muie inseamna fata sau gura, cand tragi la muie inseamna ca ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Muie inseamna fata. Ajungi la concluzia ca inseamna gura doar daca aplici (prost) o etimologie inversa a expresiei de argou.

    RăspundețiȘtergere
  5. vezi tu, george, lucrurile nu stau asa cum citesti tu prin carti, nici, cum crezi tu ca stau. in lumbajul asa zis vulgar muie inseamna gura nu fata, caci limba e ceva viu si-n consecinta cuvintele capata chit ca vrei tu sau nu sensuri noi ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. E gura. Prin metonimie e fața. O zice si Rodica Zafiu in "101 cuvinte argotice".

    RăspundețiȘtergere