duminică, 22 septembrie 2013

Postul negru

Majoritatea noastră, când auzim de cuvântul post, avem senzația că denotă ceva prostesc, ceva ce oameni mai de la țară sau mai proști sau săriți de pe fix practică. Acestă idee ne-a fost indusă pentru că este o idee, nu greșită ci, proastă de-a dreptul. Și mai marea majoritate a noastră, când auzim expresia post negru, ni se pare nebunie curată, ceva ce oameni nebuni practică. Altă idee proastă. În general, majoritatea oamenilor e proastă grămadă, iar prostia majorității are grade, iar ceea ce o face să existe și să prolifereze din generație în generație este faptul că ea este profitabilă pentru anumiți oameni, pentru așa numita elită a lumii. Elita lumii e aceeași de mii de ani, adică lumea este condusă de aceleași familii care formează o mare familie, de mii de ani, iar membrii acestor familii continuă să fie mai presus de legi, state, alți oameni, acestea fiindu-le de fapt vasale. Dacă majoritatea n-ar fi proastă grămadă, această elită n-ar mai exista.

Platon spunea la un moment dat că: Ciudate vremuri sunt acestea pe care le trăim în care bătrânii și tinerii sunt învățați în școlile minciunii. Și-n care persoana care îndrăznește să spună adevărul este numită și nebun și prost în același timp. (Pentru mai tinerii cititori: Platon era un înțelept, un șmecher în cel mai pur sens al cuvântului.)

Ei bine, vremurile nu s-au schimbat. Suntem învățați minciuni cu duiumul atât în școală cât și înafara școlii prin presă, televiziune, arte vizuale, literatură, teatru, religie, legi etc. Iar cei care îndrăznesc să spună adevărul sunt numiți nebuni și proști în același timp, ba uneori sunt și agresați, omorâți...

A-ți conștientiza prostia este primul pas spre emancipare. Hermes, ăsta era un șmecher mai mare decât Platon, spunea că: Oamenii sunt zei muritori și zeii sunt oameni nemuritori - cine nu e zeu e prost, atenție! iar cine conștientizează că e prost începe să fie zeu, doar începe. Conștientizarea propriei prostii începe în momentul în care îți dai seama că nu ști nimic din ceea ce contează cu adevărat, gen, cum funcționezi, ce puteri în stare latentă ai, ce poți să faci ca să le poți activa etc.

Ce este postul? Postul este abținerea, dar abținerea nu e un cuvânt potrivit, este evitarea mâncatului de orice, nu doar de carne, lactate și ouă așa cum eronat am fost manipulați să credem, și evitarea băutului de orice, eventual se bea puțină apă, și practicarea continenței, care e recomandat a fi practicată mereu pentru a nu se risipi aiurea energia creatoare, deci nu a abstinenței, deși când nu mănânci nu prea ai chef de sex. Ca atare postul este doar negru. Abținerea de la carne nu înseamnă post, înseamnă înțelepciune, mâncatul de cadavre nu este sănătos nici pentru corpul fizic, nici pentru celelalte corpuri mai subtile ale omului, împiedică emisferele cerebrale să funcționeze simultan, încetinind-o și-n cele din urmă atrofiind-o pe cea dreaptă. De altfel, în Biblie, în Facerea, Dumnezeu îi zice omului după ce îl creează să se hrănească cu legume și fructe, nu pomenește nimic de carne. De altfel cei mai șmecheri oameni care au existat și există pe planeta asta, cei care sfidează legile fizicii, la modul că zboară, se teleportează, mișcă lucrurile cu puterea minții, se dedublează, vindecă șamd, nu mănâncă carne. A mânca carne este nu doar nociv, ci și păcat, pentru că omori un animal ca să-i mănânci cadavrul, iar asta nu e ok, cu-atât mai mult cu cât una dintre cele 10 porunci este: Să nu ucizi. Ca atare postul este doar negru, doar fără mâncat, orgasm și băut.
Personal, am ținut post negru și voi continua să țin pentru că postul acesta prezintă beneficii pe care le-am sesizat. Care sunt aceste beneficii?

1. Îți relaxezi și curăți sistemul digestiv pe care ți-l suprasoliciți mâncând de câteva ori pe zi.
2. Scapi de emoții negative, gânduri negative, îți relaxezi mintea.
3. Îți elevezi conștiința, conștiință care la majoritatea oamenilor e la nivelul viscerelor, deci te faci mai deștept. Dacă ții post negru, post adică, 40 de zile, îți elevezi conștiința atât de mult încât practic devii foarte șmecher. Toți șmecherii de pe lumea asta au ținut postul ăsta de 40 de zile înainte să ajungă șmecheri. Ăla căruia i s-a revelat știința numită reiki l-a ținut de asemenea și a primit această revelație în a 21 zi de post. Isus l-a ținut și el. Părintele Arsenie Boca etc.
4. Încetinești procesul de îmbătrânire, ceea ce înseamnă că trăiești mai mult. Există oameni care trăiesc de sute de ani pe planeta asta. Ce nu i-ai văzut la televizor? Păi la televizor vezi lucruri care să te mențină în ignoranță, ce ai?
5. Se regenerează sistemul nervos. Ai auzit că neuronul nu se regenerază? Ei bine, se regenerează. Sistemul nervos oricum nu e format numai din neuroni.
6. Dormi mult mai bine.
7. Sporești procesul de vindecare al bolilor
etc.

Așa cum mi s-a revelat de curând, în timp ce posteam, este bine să ții toate posturile din an, gen să nu mănânci nimic lunea, miercurea și vinerea, și să nu mănânci nimic în postul mare, postul Paștelui și în restul posturilor.

Ce, ți-e frică că mori? Nu mori, stai liniștit, eu am postit multe zile și n-am murit, ba din contră, nici nu mi-a fost foame și m-am simțit excelent de fiecare dată. Contează să nu fi lacom... contează să ai voință... și e normal să ai voință în acest sens din moment ce beneficiile sunt atât de mari și de multe...

3 comentarii:

  1. Sper din tot sufletul ca te referi la post din punct de vedere crestin-ortodox.
    Imi plac mult poeziile tale. Mi-am petrecut acesta dupa amiaza de toamna citind ce scrii tu. Bravo poetule! Bravo torrentule! Sper sa iti pastrezi ritmul, vigoarea si nonconformismul.
    Respecta' !
    Virgil-Andrei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga suflete,
      Tot sau aproape tot,este adevarat cu o mica exceptie:scapi de emotii si ganduri negative...
      Pai ar fii bine sa stii ca tinand POST NEGRU(fara mancare si fara apa) iese la suprafata iubirea altruista,neconditionata si deci...nu exista "majoritate proasta".
      Toti venim din acelasi loc si ne vom intoarce la Sursa,insa fiintele umane au fiecare,nivelul lor de constiinta,experiente diferite insa nu uita ca SUNTEM FIINTE SPIRITUALE CARE TRAIM EXPERIENTE UMANE!
      Viata o putem compara cu o scoala in care exista mai multe clase.Nu poti sa faci prost un copil de clasa I-a ca nu pricepe ceea ce altii invata in a V-a(de exemplu),nu-i asa?
      Iti doresc un drum de evolutie spirituala plin de armonie,echilibru,iubire si pace interioara!

      Ștergere