duminică, 8 septembrie 2013

CNN salută respectuos protestul Tinerilor români!

După 24 de ani de lipsă de atitudine civică a românilor față de abuzurile succesive ale guvernanților României de după Lovitura de Stat din 1989 iată că în sfârșit Tineretul român ia hotărât atitudine. Spune NU distrugerii Roșiei Montane! Spune NU Guvernului și partidelor politice care au abuzat, odată ajunse la putere, și de puterea primită din partea noastră, și de resursele țării de care ne-au privat și pe care le-au vândut fără ca noi, românii, să obținem vreun folos, ba  dimpotrivă, și de noi, poporul suveran, MINȚINDu-ne, ÎNȘELÂNDu-ne, BATJOCORINDUu-ne, ÎNDOCTRINÂNDu-ne, SĂRĂCINDu-ne, EXPLOATÂNDu-ne, ÎNCĂLCÂNDu-ne DREPTURIle. Spune NU Condiției de Generație de Sacrificiu impusă de acești guvernanți și de partidele lor! Spune NU acestei clase politice ignorantă, incompetentă, nesimțită, nocivă! Spune NU nivelului de trai indecent, josnic, care i se impune majorității prin măsuri economice diabolice! Spune NU Culturii nocive cu care suntem iradiați prin toate mijloacele: Mass-media, arte vizuale, literatură, muzică, școală etc., Cultură menită să ne țină dezbinați, pentru a fi ușor de manipulat, ignoranți, pentru a nu putea să ne ridicăm împotriva abuzurilor lor, iresponsabili, pentru a nu avea inițiativă civică înspre progres spiritual și social.

Tinerii români știu că cel care îi consideră pe alții ca și cum ar fi el însuși, este demn să conducă și că celui care îi iubește pe alții cum se iubește pe el însuși i se poate acorda încredere! Tinerii români știu că un Conducător demn nu are strop de egoism în el, este bun și cu cei buni și cu cei răi, căci virtutea-i este bunătatea, este onest și drept și cu cei buni și cu cei răi, căci virtuți îi sunt onestitatea și dreptatea, că îi tratează pe toți cu aceeași imparțialitate trăind simplu și în armonie. Tinerii români știu că atunci când conducătorii sunt iresponsabili, poporul suferă și țara e împovărată. Tinerii români știu că un conducător nu trebuie ales datorită bogăției sau experienței sale, ci datorită competenței și virtuților sale. Tinerii români știu că actualii conducători sunt lacomi și înșeală și exploatează poporul, de-aceea poporul sărăcește în griji și nevoi. Tinerii români știu că actualii conducători și partidele lor (PSD, PNL, PDL, PRM, UDMR, PP-DD etc.) își urmăresc DOAR interesele proprii, de-aceea nu le mai pot acorda încredere, văzându-se îndreptățiți să se răzvrătească.

Tinerii români, ba întreaga societate civilă română care înțelege că s-a umplut paharul și spune NU! Tinerii români, ba întreaga societate civilă care înțelege că s-a umplut paharul este în AVANGARDĂ pentru eliberarea de acești ciolăniști-jighimele-jepcani numiți guvernanți și de oligarhia partidelor lor! Și posturile de televiziune străine, spre deosebire de cele românești afiliate partidelor guvernante, salută această atitudine pozitivă naturală a tinerilor români care părea că nu mai vine niciodată! Iată ce spune postul TV CNN: 

"Protestatarii români şi-au exprimat rezistenţa în faţa proiectului şi au cerut demisia Guvernului, trimiţând în acelaşi timp un avertisment similar şi opoziţiei. Aceste proteste pot fi considerate un model de rezistenţă paşnică pentru astfel de cauze ecologiste sau non-ecologiste, prin prisma accentului pe care îl pun pe educarea comunităţii şi pe creşterea gradului de conştientizare, prin folosirea artelor pentru a-şi promova mesajul şi prin protestele strategice pe care le organizează.

Confruntându-se cu lipsa atenţiei televiziunilor faţă de demonstraţiile lor, protestatarii au găsit platforme alternative de promovare precum reţele sociale pentru a creşte gradul de conştientizare faţă de acţiunile lor. Dincolo de relevanţa lor internaţională, protestele marchează un moment istoric pentru România pentru că ele nu arată doar faptul că publicul român este din ce în ce mai hotărât să-şi facă vocea auzită şi să pretindă respect şi reprezentare adecvată din partea celor aflaţi la putere, dar şi că a învăţat cum să-şi exprime eficient doleanţele."


Printre protestatari se numără scriitori, muzicieni, cineaști, artiști vizuali, sculptori, jurnaliști, profesori, avocați și, după cum spuneam în articolul Protestele continuă, chiar și jandarmii ar protesta dacă nu i-ar împiedica uniforma. Ne trezim zilele astea și ne vom trezi din ce în ce mai mulți, până când vom fi în stare să edificăm din sânul nostru, o clasă de REPREZENTANȚI ai adevăratelor interese ale noastre ca români, atât în țară cât și în străinătate, care să fie capabili să ridice, și care să ridice România la gradul de țară respectabilă pe orice plan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu