marți, 8 octombrie 2013

Cartea care sparge toate convențiile! Cartea care ar trebui interzisă! Cartea care are puterea să schimbe mentalitățile!





Made in Romania este cartea cu care tocmai mi-am încheiat cariera de poet la nici 30 de ani și, zic eu, din punct de vedere filosofic, de departe cea mai importantă carte scrisă în limba română în ultima sută de ani, dacă nu chiar în orice limbă de pe pământ. 

Textele care o edifică sunt formate din propoziții care rareori, în istorie, pot fi aduse la cunoștința lumii fără ca autorul lor să suporte un recul de consecințe imediate și dureroase din partea oamenilor care se autointitulează și sunt considerați autorități, adică de cei care joacă rolurile cele mai importante într-o societate sau la nivel mondial. Deoarece cunoașterea ideilor acestora înseamnă putere, iar puterea a fost și continuă să fie ținută departe de cunoștința majorității oamenilor, fiind aproape fără excepție exercitată în detrimentul lor.

Dacă majoritatea poeților contemporani scriu cu mintea departe de cap la nivelul viscerelor, texte lipsite de obiect, nobile inutilități, vorbe goale care interesează un număr din ce în ce mai scăzut de oameni, eu n-am confirmat regula în această carte - n-am scris cu sânge, nici cu alte fluide, ci cu pana înmuiată în cer și cu mintea deopotrivă în cap și în inimă, cum și cu inima deopotrivă în piept și în minte, cu scopul de a le oferi tuturor oamenilor, începând cu cei care se numesc români, gândurile necesare pentru a fi puternici, liberi și independenți.

Pentru a obține conștiința puterii, libertății și independenței îți recomand cel puțin o triplă lectură a cărții, astfel încât propozițiile cele mai importante să poată vibra și împleti în creierul tău rețeaua neuronală care susține această conștiință. 


2 comentarii:

  1. N-ai cum sa renunti la cariera de poet, caci la tine poezia e vocationala.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eşti Nebun. Un frumos Nebun. Demn de ignoranta juriilor şi de lectura alfabetizaţilor. Tine-o pe do!

    RăspundețiȘtergere