marți, 27 august 2013

Roșia Montană

Mai acum un an eram întrebat în emisiunea Talk Șoc de pe Național 24 plus, de Doru Braia în legătură cu Roșia Montană. Spuneam, mai în glumă mai în serios că eu aș face acolo, din aurul respectiv o piramidă. În mod sigur acea replică a mea nu a fost înțeleasă nici acum decât de prea puțini oameni. Totuși, o piramidă de aur, având coordonatele celei din Egipt atribuită eronat lui Keops, dar construită în fapt de către Toth Atlantul în urmă cu vreo 30.000 de ani ca templu inițiatic, acolo, la Roșia Montană, din aurul respectiv, nu ar fi un edificiu deloc rău, ba din contră. Aurul ar rămâne la noi, în România, și ar beneficia de vibrația acelei piramide toată Europa, nu doar noi, românii. Căci dacă intri și stai un timp la o treime de bază într-o piramidă de aur și meditezi, e posibil să ieși de acolo cu mult superior ție însuți decât ai intrat.
Poporul român, în cazul în care se vinde aurul oricum nu va câștiga nimic de pe urma acestei vânzări, ci tot jepcarii pe care îi știe toată lumea vor câștiga tot, așa că...
După ce am dat răspunsul cu piramida, am mai dat un răspuns, pe care interlocutorul meu l-a găsit "de politician" - am zis că în acestă problemă trebuie să vedem ce avem de câștigat și/sau de pierdut noi românii dacă vindem aurul sau dacă lăsăm firma respectivă să-l exploateze în schimbul a 30% din el. Căci aurul respectiv este estimat la vreo mie de miliarde de euro, estimarea fiind eronată căci euro e o ficțiune, o hârtie, în timp ce aurul e real, concret, palpabil și superior. Aurul de la Roșia Montană este inestimabil în realitate, valoarea lui depășește imaginația unui creier inactiv peste 90%. Căci aurul de la Roșia Montană nu este ca tot aurul, ci este un aur superior, caratele sale fiind mai mult de 24. În stare monoatomică aurul respectiv, ingerat, poate face oameni cu mult superiori celor actuali a căror creiere sunt mai mult de 90% inactive. Dar astea-s sf-uri momentan. Important este răspunsul la întrebarea: Ce ai tu de câștigat, române, de pe urma exploatării aurului de la Roșia Montană și ce ai de pierdut? Dacă se exploatează aurul respectiv nivelul tău de trai va crește, va scădea, sau va rămâne același? Dacă ești sigur că va crește, ai tot interesul să fie exploatat. Dacă va scădea, ai tot interesul să rămână acolo. Dacă va rămâne același ai din nou interesul să rămână acolo. După umila mea părere aurul poate să rămână acolo cel puțin până când noi, românii, vom putea beneficia în mod real și concret de el fără ca prin exploatarea lui să creem dezechilibre ecologice.

2 comentarii: