miercuri, 17 aprilie 2013

canoNUL.net

Mai de mult, nici nu mai știu cât a trecut de-atunci, sălășluiam, de fapt pierdeam vremea pe un site numit clubliterar.com, în sensul că postam poezii și tot felul de comentarii acolo. Într-o zi, am ajuns pentru vreo două zile administratorul acelui site și am invitat 6 autori, pe Matei Hutopilă, Adrian Diniș, Sorin Despot, Marius Surleac, George Grigorenko și Andrei Ruse. Am făcut și un nou regulament, un regulament echitabil, cum nu văzuse vreodată clubul literar. Dar cei care erau pe acel site, niște poeți și prozatori mai mult sau mai puțini relevanți, cred că vreo 30, s-au revoltat și cum aveau un haker excelent în persoana unui oarecare Căcălin Furtună, au reușit să mă dea afară de pe site crackuindu-l. Am revenit printr-o figură de stil și mi-am continuat mandatul, certându-mă de unul singur cu toți cei peste 30. Erau printre ei al de Ionuț Piva, Dan Sociup, V. Ieac, Cătălin Glazurca, frații Bolovan, Madi Șchiop, Andrei Doboș și alte autoare pe lângă care orgasmul trecuse cu aceeași abnegație cu care va trece toată viața și le făcuse extrem de isterice, exact ca pe niște nefutute. Nu mai dau nume. Oamenii erau frustrați că invitasem respectivii autori, că făcusem un regulament echitabil și nu în ultimul rând că eram eu administrator, iar asta înseamna pentru ei pierderea controlului siteului, pe care îl foloseau ca pe un motor de promovare al lor, al literaturii lor și al acoliților lor, ștergând comentarii, texte șamd. Cel care avea siteul, un autor al cărui nume îmi scapă și mi-e lene să mi-l amintesc acum, ceva cu oș, a, Baboș, așa, Costel Baboș, uite că mi-am amintit, văzând revoluția de carton care avea loc, cum unii scriitori cereau ștergerea contului pe care cu plăcere le-o ofeream și fiind intimidat de smiorcăielile celor peste 30, mi-a retras administrația. După câteva zile, constructorul siteului, un oarecare Nick nu știu cum, mi-a șters și contul, după care a închis siteul. Ideea e că în acele două zile am văzut, eu, care eram cu mult mai tânăr, cam de ce  comportament stupido-mârleto-infantil sunt în stare cei menționați și ceilalți. Peste 30 de onaniști lingvistici gură-n pula mea m-au ajutat să învăț cât nu învățasem până atunci despre psihologia maselor și despre psihologia prostului, motivându-mă să îmi doresc să știu totul despre ființa umană, iar pentru asta le voi fi veșnic recunoscător. Ulterior au creat un alt site pe domeniul clubliterar.com, am mai intrat de câteva ori pe neve, căci dușmănia din ei i-a împiedicat să mă mai primească, dar acea copie palidă și necitită de mai nimeni am conchis că nu mai merită atenție.
Zilele trecute, o parte din gașca de onaniști lingvistici menționată, cuprinsă de cine știe ce invidii și frustrări, nebăgată-n seamă cum e, s-a gândit să mai facă o farsă, după cea de căcat cu siteul despre Daniel Cristea Enache, și au făcut siteul canonul.net, unde încearcă să recenzeze cărțile premiate, recenzate ș.a.m.d, cărțile cele mai vizibile de poezie din ultimii câțiva ani. Spun încearcă pentru că nu le prea iese, pentru că se vede că forțează umorul sau că sunt forțați de frustrări în ceea ce scriu. De fapt, am exagerat când am spus recenzează, ei/ele nu recenzează, ci rad cărțile respective. Rad la țintă. Unele dintre acele cărți sunt ca niște băști de floci de hoașcă și într-adevăr sunt de ras, altele...
Bicurile la care fac referire se cheamă: Ionut Piva, Dan Sociup, Cătălin Glazurca (care mi-a făcut modelul pentru cartea de vizită de avocat așa că-i fac ;) HitGirl (poate cel mai deștept dintre toți), Rareș Molovan (pe ăsta îl posedă fără să-și dea seama anormalii lui Palahniuk), Cristina Pripas, Andreea Pocdanovici (asta e o mârletă din aia obtuză cu aere de intelectuală), V. Ieac (care uneori face poeme mișto, dar care la recenzii mai are de mâncat; i-au luat vreo 5 cărți să scrie și el una kalumea, probabil că pe la 60 va scrie și o recenzie :D și, atenție M. Puțescu (care dă și el din cur da' nu fute).
Andrei Doboș, într-un textuleț în care se scuză atât de mult încât se acuză de tot, zice cam ce-a citit aici pe blog și nu e cu totul ridicol în textul: Trezirea poeți! care se vrea un soi de manifest.
Peste textul lui Doboș e un text intitulat Radical Adults: aespre Canonul - o flatulență fâsâită în care apare formula care îi caracterizează pe toți: ne place la nebunie să futem sporadic.
Mă uitam adineauri pe-acolo și văd într-o recenzie de aia de-a lui Ionut Piva, în care e preocupat el să arate ce cărți a citit, opiniile lui proaste și snobismul ăla imitat din snobism de adult plafonat ca el decât altceva, o referire la SGB, ceva îl legătură cu Medeea Iancu și cu aluzie discreditantă la adresa nu știu cărei cărți a lui SGB. Medeea are niște craci mișto, poate o ajută doamne doamne să-i simt într-o zi încolăcindu-mă, deci nu m-a deranjat contextul în care mi-a poziționat brandul, m-a deranjat că acest stârv își permite să-mi ia numele în deșert pe cacanolul lor.net

- Măi scamatorule, da' de când te tragi tu de pubie cu mine, prindea-m-ai cu fiică-ta-n poală? Da' nu mai ai bun simț în tine deloc măi bășitule? - aș putea să-l întreb de dragul unei retorici... dar n-o să fac asta, sunt prea cu bun simț :D O să-l împing în istorie că-s generos azi în schimb, cu acest poem pe îl intitulez

Ionut Chiva


Hei, prietene, fi atent aici,
Vocea pe care-o auzi nu e un bici, 
un curcubeu invizibil care încet încet se așează
În sufletul tău din sufletul meu și-l colorează
Până când sufletul tău e un vers și vibrează

Simți. Simți cum o maximă stare de relaxare te incendiază
Ca și când respiri marijuana
Ca și când fiecare respirație te înalță până la nirvana
Ca și când...

De fapt, nu te înalță nimeni și nimic
Ești la fel de jos de chircit și de mic
Ți se-nalță numai privirea-n sus, în sus, în sus, în sus
Spre cerul ca un mare minus.
Ți se înalță privirea excelsior
Și iată-te cuprins de acest fior
Electrizant și tot mai bufant pe la subsior
Ca și când te-ar gâdila pe la spate pana cuiva
Pana amantului lu' pretena ta

Ți se înalță privirea până când trece de nori
Ți se înalță până la sori 
Ți se înalță până-nafara căii lactee
Și cum ai sufletul acum în culori
Și inima diaree
Poți să simți cum privirea ți s-a înălțat până mai sus de cer
De ceruri, de al nouălea cer,
Până când ZDRANG s-a oprit fix 
Fix sub testiculele mele ghiulele de fier
Și stă siderată, nemișcată, blocată
Ca un soldat în poziția drepți la armată
Și tu la fel ca ea departe în jos jos jos sub bărbăția mea
Terminat, amețit, deshidratat, alterat cum ești, dea?
Tot privești puțin stupefiat puțin hipnotizat în transă la maxim cum încet încet
De-aici de sus îți trimit cel mai călduros jet Jet JET

Jet, mă, scamatorule! 
De azi înainte pentru tine sunt Domnul SGB. 

21 de comentarii:

  1. haha, bravo, i-ai pus la punct pe trogloditi!

    RăspundețiȘtergere
  2. acum nu le mai merge site-ul, dupa tine potopul.
    SGB face ordine!:))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. pe langa acest scandal ultra la moda cu acest canon, am si yo o intrebare simpluta si de bun simt - de ce se ia in desert (si asta in romania cu precadere) numele oricarei poete? pana la punctul in care nu mai conteaza cum scrie tipa ci doar daca e buna de futut. why?

    RăspundețiȘtergere
  4. "Nu-l desena pe dracu pe pereti, ca apare!"

    RăspundețiȘtergere
  5. Bogdane, nu aduci nici un argument rational si rezonabil ca ei gresesc. Ok, sunt niste oameni cam de cacat din ce zici tu. Dar nimic mai mult de atat. Si, indiferent ca unele recenzii sunt facute de niste pusti poznasi pusi pe rafuieli, grupul trage usor la tinta. Cei mai multi poeti de care se leaga abunda in versuri false, in porcarii facile, in jocuri de cuvinte ieftine, in nimic... in limbaj sarac de cartier muncitoresc.

    Dar imi place verva cu care i-ai cacat pe astia.

    Vicus

    RăspundețiȘtergere
  6. Referitor la numele poetelor luat în deșert: într-adevăr, poetele nu sunt prea respectate în țara asta, la fel cum nu sunt nici femeile. Ce să-i faci, mârlănia e la modă în prezent.. De fapt, în țara asta nu e respectat nimeni. Dintre câte poete are țara asta mie nu-mi place cum scrie mai niciuna, mi se pare că dau la pizdă sare toate, iar aici mă refer și la cele decedate. De fapt, poezia feminină mie nu-mi place, mă plictisește groaznic, rareori se întâmplă să mă impresioneze vreun text scris de o femeie. Dar se întâmplă. Pentru că majoritatea poetelor or bat câmpii or nu păstrează un balans perfect între grație și stil or le lipsește așa ceva. A nu se crede că poezia bărbaților îmi place mai mult. Mi se pare că poeții ultimilor ani, cel puțin, scriu ca niște pizde. Am zis despre picioarele Medeei pentru că am considerat că dă bine în text, pentru că nu am avut plăcerea încă să-i citesc cartea, deși am aruncat o dată un ochi în ea.

    Oare am spus eu că ei greșesc, Vicus? Nu. Oare n-am spus eu că unele cărți pe care ei le rad sunt ca niște băști de floci de hoașcă? Am spus. Eu nu am scris decât un pamfelt aici, nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Vicus,@Stoian G. Bogdan La Canal au fost dusi si criminali de drept comun, la Auschwitz au fost trimisi si anarho-marxisti punatori de bombe si talhari, criminali, violatori (crede cineva ca i-au selectat numai pe rromii cinstiti ?), in gulagul sovietic nu au murit doar ingerasi. Faptul ca unii de-acolo si-ar fi luat-o si in alt context nu ii scuza pe "organizatori".

    RăspundețiȘtergere
  8. @Vicus @Stoian G. Bogdan, mai mult @Vicus. Ce am vrut sa subliniez e ca baietii si fetele astea de la cancanonul sunt in situatia nazistilor lui Tarantino: li se poate face orice (in scris) si e legitim. Si-au exprimat acordul la a fi bascaliti, desfiintati fara argumente, atacati asupra vietii private. Tarantino face spectacol din torturarea de nazisti pentru ca "se stie ca au fost rai". SGB face spectacol din persiflarea de canonanti pentru ca o cer!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce paralele faci Vicus, te doare mintea, cineva ar putea spune că bați câmpii, eu spun doar că percepția, unii dintre noi o au obturată, iar tu, având în vedere semnul respectiv de bună purtare te-ai putea gândi că ai percepția puțin obturată, emisfera ta stângă e puțin descentrată, asta te face să emiți niște teorii abracadabrante uneori, de aceea îți recomand să-ți concentrezi atenția în centrul frunții și să nu te mai gândești la nimic cât poți de mult - iar asta să ști că nu e o ironie, e cel mai bun sfat pe care ți l-a dat cineva vreodată. Te vei centra.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce paralele faci Vicus te doare mintea. Băieții ăștia nu sunt naziști, sunt ceva mai rău dar din același focar, sunt Marxiști, iar marxismul este cea mai proastă poezie.E ca un travestit care te induce-n eroare că-i femeie, te îmbată și când te-aștepți să-ți dea curu el îți dă pula.
    Pentru că văd că vrei să te bagi și tu în seamă în Literatura română o să-ți dau cea mai importantă lecție, pe care mulți dintre cei care o ard în literatură n-o învață niciodată: Există patru feluri de literați; cei care habar n-au nici să spună nici ce să spună, cei care spun ceva ce au auzit/ceva ce le-a indus altcineva/ ceva ce sunt plătiți să spună, cei care spun ce gândesc și gândesc drept, și cei care spun și se întâmplă. Dacă te gândești la felul tău o să-ți dai seama că acum ești primul fel.
    Eu sunt felul trei spre patru.
    Băieții ăștia sunt felul doi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Marxisti? Nope. Sunt ceea ce spunea cel/cea de la primul post: niste unii care au ocupat o pestera alungand pe toata lumea dinauntru - prin folosirea multor, foarte multor clone – si care au aramas doar ei intre ei sa se felicite, gratifice, sa-si recite reciproc poeziile promovand estetica lu’ “sunt cool si plictisit si (vorba ta) fut sporadic” si sa parda legatura cu exteriorul. Niste critici fara treaba au trcut prin zona si le-au povestit si altora de eistenta dubiosilor astora care traiesc fericiti, izolati la ei in pestera. Ba chiar i-au premiat la inceput, leau adus de mancare. And s-au plictisit criticii de ei si nu i-au mai bagat in seama si nici grupies nu prea le-au mai batut umili la poarta pesterii, au inceput sa flamanzeasca pana si-au luat inima in dinti sa iasa afara dupa de-ale gurii (umple cu ce vrei) crezandu-se tot la ei in pestera ocupata abuziv. Si asa s-a nascut canonul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bogdane,

    Tu nu ma cunosti. Nu am iesit cu tine la bauta, nu ne-am mirosit ciorapii, nu ti-am aratat pula si nici nu am inceput sa numaram femeile pe care le-am futut ca sa vedem care ii mai tare la agatat. Ca sa nu zic ca cine face lucrurile astea, este un CACAT de om. De ce dracului te legi de mine atunci?

    In plus, de unde scoti chestiile cu paralele pe care le fac eu? Pe cine am comparat eu cu cine? Care-i chestia cu nazistii si comunistii? Te tii calomnii si apoi dai in sofisme. Cred ca faci o confuzie sau esti intr-o pacla a mintii. Habar nu am.

    Iar treaba cu literatii si categoriile tale.

    Coaie, nu te-ai uitat pe blogul meu cu atentie? Esti dobitoc sau ce? Citeste cinci recenzii pe care le-am scris (unele au aparut in revistele unde ai fost tu candva recenzat de critica "academica") si poate iti faci o parere cu cine vorbesti.

    Ai impresia ca sunt semidoctii de poetii din Romania cu care ai fumat tu iarba cand erai tanar si nelinistit?

    Serios, chiar daca nu consider ca esti un poet veritabil (nici macar un scamator poetic), imi pare ca esti intr-adevar inteligent si lucid. Dar vad ca tu continui sa te legi de mine pe motiv ca am scris adevarul despre tine ca poet. Ranchiuna ta!

    RăspundețiȘtergere
  13. te impresioneaza "lirica feminina" a catalinei balan?

    RăspundețiȘtergere
  14. Măi Vicus, înțelege odată că eu nu am nicio ranchiună vis a vis de tine. Tu trebuie să ști că n-ai scris niciun adevăr despre mine ca poet, pentru că tu nu numai că nu înțelegi ce-nseamnă ADEVĂR, dar nici dacă ai înțelege asta n-ai putea să-l spui despre mine ca poet, pentru că concepția ta despre lume, viață, om, poezie etc. este eronată. Tu, ca să mă exprim eufemistic, ești orb. Și ești orb tocmai pentru că concepția ta despre lucrurile alea este eronată, căci astfel și percepția îți este eronată. Tu nu poți vedea realitatea, pentru că nu poți s-o percepi. Tu percepi o parte din realitate, deci o iluzie a realității. Tu percepi realitatea ta, și realitatea ta nu e Realitatea. Tu când citești un poem de-al meu, nu ști ce-am scris eu, nu înțelegi ce-am scris eu, ci percepi ce poți în virtutea concepției tale eronate, adică altceva decât ce-am spus/scris eu. Știind asta, n-am cum să îți port vreo ranchiună, eu nu port ranchiună căci sunt prea deștept. Eu și ce îți spun acum îți spun nu ca să te jicnesc sau să-ți te pun la colț cu mâinile sus ca la grădiniță pe vremuri, ci ca să te ajut să înțelegi cum stau lucrurile, unde greșești. Dacă te uiți la profesiunile mele, o să vezi că una dintre ele e consilier pe probleme comportamentale. Eu sunt ca ăia care descoperă un dinte de dinozaur și din el fac tot dinozaurul, în speță, îți văd erorile de raționament și știu cât și până unde poți gândi, așa că nu ți-am citit nicio recenzie de pe blog, de fapt am intrat o singură dată pe blogul tău și am citit prostia pe care ai scris-o despre mine, am văzut că nu ști să gândești și cam asta a fost. De ce să pierd vremea citindu-ți recenziile care știu că nu sunt corecte? Tu vezi calul girafă și girafa elefant, ca să înțelegi mai bine cum percepi tu lucrurile. Spui că mă țin calomnii și apoi o dau în sofisme și când spui asta îmi demonstrezi din nou că percepi greșit, gândești greșit, vorbești greșit etc. greșit. Tu nici nu ști ce-nseamnă cu adevărat calomnie. Tu nici nu ști ce-nseamnă cu adevărat sofism. Tu când spui că mă țin de calomnii mă calomniezi. Tu când spui că o dau în sofisme faci sofisme. Îmi spui să-mi fac păreri cu cine vorbesc? Eu nu îmi fac păreri, eu văd adevărul. Vorbesc cu un prost. Și vorbesc cu tine ca să te deștept, pentru că, îmi e milă de tine că ești în întuneric și nu vezi. Dar tu de unde ști că am fumat eu iarbă? M-ai văzut tu? Nu. Dar tu de unde ști cu cine am fumat eu iarbă dacă am fumat? Măi Vicus, trezește-te că emiți abnormități non stop. Ideea nouă de la care trebuie să pornești începând de acum este că tu nu știi nimic. Tu aveai impresia greșită că eu mă legam de tine când eu te ajutam să înțelegi mersul lucrurilor. Tu ești prea mic ca să mă leg eu de tine. Eu cel mult pot să te consiliez, să te învăț, să te șlefuiesc. Iar dacă vrei să te ajut în acest sens adresează-mi-te cu respect: Învățătorule SGB.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce de prostii amuzante pe aici.

    RăspundețiȘtergere

  16. Prostia cea mai acuta este cea a prostului care are toate dovezile că e prost și le numește prostii amuzante.
    Prostul care nu-și recunoaște sieși că e prost nu are nicio șansă se de deștepte.
    Primul pas spre deșteptăciune este conștientizarea propriei prostii.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cine naiba e nulitatea asta care se ia asta de in serios? A scris Vicus vreo carte, a publicat macar vreo recenzie ok? Ca daca ma iau dupa ce scrie pe blog, e doar un profesoras din Mizil.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu dau explicatii la anonimi. Intai sa-i vedem ce scriu. Chiar si sub pseudonim.

    Cine e Vicus? Cineva destul de cunoscut. Dar tacut.

    RăspundețiȘtergere
  19. ''Cineva destul de cunoscut. Dar tacut.''- asta e de un umor involuntar fabulos!:))))))

    RăspundețiȘtergere
  20. :)))))

    SGB,nu mai fa reclama la toti retarzii.Nu-i mai baga in seama.

    RăspundețiȘtergere
  21. Azi o discutie pe faebook m-a ingretosat in ultimul hal: citesc despre profunzimea lui Leac-neintelesul, extazurile mistice pe care acesta le provoaca si imi vine sa vars. Ma dreg pe blogul tau fiindca din tot ce am vazut Leac e unu' care de ani de zile incearca sa fie ceea ce tie ti-a iesit din prima. Acum parca- te-a ajuns sau s-a apropiat mult. Dar omul e mos, e bosorog!!!Dupa 20 de ani de labe triste e aproape SGB!!! iar aici nu se vrea o insulta la adreasa ta doar ca te consider un poet expansiv care nu acorda atentie fineturilor chirurgicale, cum nici Leac nu o face -doar ca nu o poate face la fel de bine ca tine, iar pupatorii lui in cur il scot marele mistic hermeneut - chestie pe care nici unul nu v-ati dorit-o, dar da bine la impresionat sfintele curve virgine.

    RăspundețiȘtergere