miercuri, 17 octombrie 2012

Dreptul să fi bogat



Indiferent ce poate fi spus întru lauda sărăciei rămâne un fapt că nu este posibil să trăiești cu-adevărat o viață completă și de succes decât dacă ești bogat. Nimeni nu se poate ridica la cea mai grandioasă înălțime posibilă a dezvoltării talentului și spiritului său decât dacă are destui bani să-și desfășoare spiritul și să-și dezvolte talentul întrucât pentru a-și desfășura spiritul și a-și dezvolta talentul omul trebuie să aibă la îndemână multe lucruri de care să se folosească și nu poate avea aceste lucruri decât dacă are bani cu care să le cumpere. O persoană se dezvoltă în minte, spirit și trup utilizând lucruri, iar societatea este organizată în așa fel încât omul să trebuiască să aibă bani pentru a poseda lucruri. Prin urmare, baza orcărei evoluții trebuie să fie sunetul îmbogățirii. Obiectul vieții este evoluția și orice trăiește are dreptul inalienabil la evoluția la care este capabil să ajungă. Dreptul la viață al unei persoane înseamnă dreptul ei să aibă liberă și nerestrânsă utilizarea tuturor lucrurilor care ar putea fi necesare evoluției sale mentale, spirituale, fizice. Sau, altfel spus, dreptul să fie bogată.
A fi cu adevărat bogat nu înseamnă să fi mulțumit sau satisfăcut cu puțin. Nimeni n-ar trebui să se mulțumească cu puțin dacă este capabil să utilizeze și să se bucure de mai mult. Scopul naturii este progresul întru evoluția vieții și fiecare ar trebui să aibă tot ce poate contribui la puterea, elaganța, frumusețea și bogăția vieții sale. A te mulțumi cu puțin este un păcat. Persoana care deține tot ce vrea pentru înălțarea întregii plăceri pe care este capabilă să o trăiască este bogată și nicio persoană care nu are destui bani nu poate avea tot ce vrea. Viața a avansat atât de departe și a devenit atât de complexă încât chiar și cea mai plată ființă umană are nevoie de bogăție pentru a trăi într-o manieră care chiar se apropie de completitudine. Fiecare persoană vrea în mod natural să devină tot ceea ce este capabilă să devină. Această dorință de a realiza orice este posibil este inerentă naturii umane și nu ne putem abține să vrem să fim tot ceea ce putem fi. Succesul în viață este a deveni ceea ce vrei să fi. Poți deveni ceea ce vrei să fi numai prin utilizarea de lucruri și poți utiliza liber lucrurile numai dacă ai devenit suficient de bogat pentru a le cumpăra. Înțelegerea științei îmbogățirii este deci esențială întregii cunoașteri. Nu este nimic greșit în a-ți dori să te îmbogățești. Dorința de bogăție este în realitate dorința pentru o mai completă, mai plină și mai abundentă viață, iar această dorință este lăudabilă. Persoana care nu-și dorește să trăiască mai abundent este anormală.
Există trei motive pentru care trăim. Trăim pentru corp. Trăim pentru minte. Trăim pentru spirit. Exclusiv. Niciunul dintre aceste motive nu este mai bun sau mai sfânt decât cealalt. Toate sunt la fel de dezirabile și niciunul dintre cele trei, corp, minte, spirit, nu poate trăi pe deplin dacă celelalte sunt lipsite de viață și de expresie. Nu este potrivit sau nobil să trăiești numai pentru spirit și să negi mintea și trupul, cum nu este potrivit să trăiești numai pentru minte și să negi trupul și spiritul. Suntem toți familiarizați cu minimele consecințe ale traiului numai pentru trup și a neglijării traiului pentru minte și spirit, și vedem că viața adevărată înseamnă exprimarea completă a tot ce o persoană poate da prin minte, corp și spirit. Orice s-ar spune, nimeni nu poate fi cu-adevărat fericit sau satisfăcut decât dacă corpul său trăiește pe deplin în funcțiune și decât dacă același lucru este în același timp valabil despre mintea și spiritul său. Ori de câte ori există o posibilitate neexprimată sau o funție neexecutată există dorință nesatisfăcută. Dorința este posibilitate căutând expresie sau funcție căutând performanță.
O persoană nu poate trăi pe deplin în trup fără mâncare sănătoasă, îmbrăcăminte confortabilă, adăpost călduros și fără a fi exonerat de exces de muncă. Recreația este de asemeni necesară vieții sale fizice. Nimeni nu poate trăi pe deplin în minte fără cărți și timp pentru a le studia, fără oportunitatea de a călători și a observa sau fără companie intelectuală. Pentru a trăi pe deplin în minte o persoană trebuie să aibă recreații intelectuale și trebuie să se înconjoare cu toate obiectele de artă și cu toată frumusețea pe care este capabil s-o utilizeze și s-o aprecieze. Pentru a trăi pe deplin în spirit, o persoană trebuie să aibă iubire și expresia cea mai înaltă și mai deplină a iubirii este refuzată de sărăcie. Fericirea cea mai înaltă a unei persoane se găsește în cele mai bune prestații și beneficii pe care le aduce celor pe care îi iubește. Dragostea își găsește cea mai naturală și mai spontană expresie în dăruire. Individul care nu are nimic de oferit nu-și poate umple locul ca soț, ca părinte, ca cetățean sau ca ființă umană.
Făcând uz de lucruri materiale o persoană găsește viață plină pentru trupul său, își dezvoltă mintea și-și desfășoară spiritul. Este, prin urmare de o importanță supremă pentru fiecare individ să fie bogat. Este absolut normal să trebuiască să-ți dorești să fi bogat. Dacă ești un barbat sau o femeie normală nu te poți abține să nu faci asta. Este absolut normal să trebuiască să acorzi cea mai bună atenție sunetelor îmbogățirii întrucât este cea mai nobilă și cea mai necesară dintre toate studiile. Dacă neglijezi acest studiu, abandonezi datoria pe care o ai față de tine, față de Dumnezeu și față de umanitate, pentru că nu poți aduce o răsplată mai mare lui Dumnezeu și umanității decât făcând maximum din tine.     
În prezent, pe planetă există peste 6 miliarde de ființe umane, dacă nu chiar 7. Aproape toate cele aproape 7 miliarde de oameni de pe planetă, având în vedere felul eronat în care este construită societatea umană, nu pot ajunge într-o singură viață bogate și deci nu pot atinge evoluția pe care ar putea-o atinge dacă ar fi bogate. Cu-atât mai puțin, noi, românii, care am fost condamnați la neființă chiar de proprii noștri guvernanți ignoranți și sataniști. Ca atare este nevoie de o revoluție întru evoluție, de o reconfigurare a normelor care stau la baza întregii societăți umane, iar această revoluție are ca sămânță dreptul și obligația să fi bogat, iar eu, Strălucitorul Genialul Bestialul Stoian G. Bogdan, cu inima curată și spiritul iubire o sădesc acum în mintea, trupul și spiritul tău întru evoluție. Amin! 

4 comentarii:

  1. Bagă și tu încă un i la "să fi"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca se scrie cu doi i dar eu cand vorbesc aud doar unul singur.

    RăspundețiȘtergere
  3. "este cea mai nobilă și cea mai necesară dintre toate studiile"! câtă dreptate ai

    dar să știi că nu e chiar de prisos nici gramatica, mai ales când ai aproape treij'de ani & câteva cărți publicate ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. conform dex: gramatica= Ansamblu de reguli privitoare la modificarea formei cuvintelor și îmbinarea lor în propoziții. da? da. ei, cine face regulile? alti oameni. de ce sa respect eu regulile create de alti oameni? ca bla bla bla? sau ca bla bla bla? si sa-mi reprosezi mie ca n-am pus un i la un text ca asta e ca si cand i-ai reprosa Arhitectului Universal ca m-a facut pe mine prea destept. ce dracu... or suntem destepti or nu mai suntem. in plus, iti spun eu ca gramatica e facuta prost si ca e Dreptul sa fi bogat, nu Dreptul sa fii bogat... mai asculta pronuntia. zi intai a fi si-apoi sa fi si-o sa vezi ca e asa cum iti spun eu. verbul e a fi nu a fii

    RăspundețiȘtergere