joi, 10 mai 2012

Poetul de atitudine socială (PAS)

este acel poet care lupta cu toate mijloacele retorice si nu numai pentru realizarea unui obiectiv social-politic la nivel local sau global. Obiectivul poate fi oricare. Un PAS poate respecta sau nu regulile de conduita impuse de Statul intre granitele caruia se afla si indiferent de conduita pe care o adopta este intotdeauna exonerat de orice fel de raspundere. Un PAS nu poate fi cercetat, reținut, anchetat, torturat, arestat, judecat, condamnat, încarcerat, supus la muncă silnică, bătut, violat, omorât etc. întrucât orice PAS este protejat de aceeasi imunitate de care sunt protejați șefii de State. Un PAS stie ca dreptul oricarui Stat este o simpla conventie si din acest motiv un isi poate aroga dreptul sa respecte sau nu acest drept atat timp cat nerespectarea lui nu afecteaza in niciun fel viata, integritatea corporala, sanatatea si libertatea de miscare, de exprimare etc. niciunei persoane fizice. Pentru ca o persoana fizica sa fie PAS trebuie sa intruneasca cumulativ 3 conditii:
1. sa aiba un obiectiv social politic definit
2. sa aiba o atitudine omenoasă potrivita obiectivului 
3. sa se manifeste în special prin intermediul cuvintelor
Orice PAS are libertatea si noblețea sa mearga in sprijinul oricarui PAS aflat în stare de necesitate indiferent daca obiectivul acestuia este sau nu echivalent cu obiectivul său.    

Am inventat acest concept pentru ca am convingerea ca existenta Poetului de Atitudine Socială intr-o tara ca Romania, intr-o lume ca aceasta este un pas absolut necesar pentru eliberarea omului de sub stăpânirea omului, de sub sărăcie, de sub samd. 

Sunt un PAS pentru eliberare
am retorica cea mai tare 
fac din cuvant bici si din bici floare
sa miroase si nasu lu mata libertatea ;)       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu