sâmbătă, 24 ianuarie 2015

aaa

beleaua-i ca

daca incepe razbelul
care are deja varfu puli-n curu lumii
da lumea nu simte ca-i larga-n roze
ne iau japca pe astia-ntre douazeci si treiscinci
ca asa au decis batranetii pentru noi
ca tre sa ne-aparam tara
de fapt sa-i aparam pe ei si averile lor
ca noi suntem oi n-avem puterea sa decidem pentru noi
dupa cum se vede
da eu n-am de gand sa ma duc
am de gand sa stau linistit
sa-mi practic religia
sa va fut femeile
si sa-mi para rau pentru voi





Gabriel Chifu, in ciuda opiniilor acestor propagandisti inculti care se scandalizeaza fix ca viteii la poarta noua, este, daca-i citesti cartile, in multe texte, un poet cu mult mai bun decat se lasa de inteles in ultima vreme. Cine nu are puterea intelectuala sa observe asta, este scuzabil, bineinteles. Este dovada de maxima prostie sa sustii opinia acestui pacalici care este Claudiu Komartin si a pudelului sau Radu Vancu fara sa ii citesti cartile lui Chifu. Sunt sigur ca nici Ck nici RV, nici toata pleiada de scribilici pe care acestia i-au agitat prost , n-au citit nici macar o carte de poezie de-a acestui mare poet. Se vorbeste intr-o totala necunostinta de cauza, prost. Cum UE a catalogat poporul roman drept cel mai sarac si mai necivilizat cu statul cel mai corupt, pacalicii astia nu fac decat sa confirme lipsa de bogatie spirituala si de civilizatie a poporului, caci poporul e sarac si necivilizat pentru ca intelectualitatea, in speta, scriitorimea, este proasta gramada.



Tot scandalul de cacat privind Premiul Mihai Eminescu, demarat si sustinut de o serie de scribi, ba betivi notorii, ba pacienti ai spitalelor de boli psihice, ba de etnii adversare romanilor, ba propagandisti sustinuti de culturi adversare romanilor, ba simpli bagatori in seama este orchestrat pentru a discredita o serie de critici literari cu o inteligenta si un spirit critic superioare, un Premiu literar mai mult decat Important si nu in ultimul rand, un simbol si un om de geniu al Culturii Romane: Mihai Eminescu. Caci, in fond, cine este discreditat de catre acesti propagandisti sustinuti care mai de care cu bani si resurse udmriste si urssiste? Presedintele USR si implicit Institutia Scriitorului Roman, Premiul Mihai Eminescu si insusi Poetul National Mihai Eminescu. Cine ar avea un astfel de interes daca nu vechii nostri prieteni unguri si rusi? Caci daca te uiti printre lǎtrǎi, cei mai multi dintre ei si cei mai instiganti sunt, si insele numele lor o confirma, care mai de care mai venetici, iar literatura lor... or cu ea, or fara ea, Literatura Romana este la fel de valoroasa. Tot scandalul este manevra etniilor care vor bucati din tara noastra, iar pentru asta distrug simbolurile culturale romane.



Scriitorimea din Romania este o mare turma formata din cateva turme mai mici. Fiecare dintre aceste turme mai mici are cate unul sau cativa formatori de opinie, adica un ciobanas sau cativa ciobanasi. Dintre toate turmele, cea mai proasta este cea a tinerilor scriitori. Acestia, si nu numai acestia, cum nu au discernamant, gandire critica, ratiune, simt estetic, simt etic, simt juridic, simt civic, cum sunt unii mai degenerati ca altii, sunt o mare masa de manevra, o masa de propagandisti care propaga cacat, atat de la figurat incat mai ca si la propriu. Scandalul privind Premiul Eminescu confirma din plin asta - aproapte toti tinerii scriitori romani, dar si mai batranii, s-au raliat unei opinii proaste, fara ca macar sa citeasca o carte de-a Laureatului Gabriel Chifu. Ciobanasii sunt de trei feluri: prosti gramada, rau intentionati/de rea credinta si agenti platiti cu tot felul de resurse ca sa manipuleze, sa propage prostie, cacat. In prezent, scriitorimea din Romania, in ansamblul ei, nu doar ca este intr-un cumplit retard spiritual-estetic-artistic-cultural-politic-uman, ci mai este si degenerata fizic, psihic si moral. De-aceea, eu, decat sa-mi dau banii pe ea, mai bine-i dau la lautari. Evident, cu infime exceptii.



Am gasit o locatie excelenta pentru un Eveniment Cultural pe care ma gandesc sa-l initiez curand. Fix in centrul Bucurestiului pe bd. Elisabeta la Regina Bal Room, in fostul teatru nu mai stiu cum. Locatie spatioasa, cu scena, loje, decor simpatic, preturi ieftine la bautura si mancare, acustica buna... Vreau ceva miercurea seara, ceva care sa imbine muzica, literatura, artele plastice, teatrul, dansul, artele vizuale intr-un sigur shto de o ora doua. Intentionez sa promovez un anumit gen de artisti, ganditori, oameni care chiar au ceva constructiv, elevat, pozitiv, supranormal, spiritual de transmis. Intentionez sa promovez o Cultura care sa deschida minti si inimi, adica Cultura Cultura. Ceva filmat, poate chiar transmis in direct pe undeva...  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu