sâmbătă, 5 februarie 2011

TORRENT



Vorbeam mai ieri cu prietenul meu Cosmin Ciotlos, despre noua mea carte, care-i, dupa cum spuneam, un hibrid intre proza si poezie, un prozopoem, un soi de epopee, si Cosmin a zis ca daca scriu o carte pe an o sa ma creada astia grafoman :D Atunci mi-am adus aminte de Sadoveanu, si i-am zis ca sadoveanu a scris 1000 de carti, ce sa fac daca am viguare, frate, am scris 3 carti in 4 ani, ce daca le public pe toate in 3?
Cartea asta, TORRENT, mi-a venit acum vreo 5 ani, cand am scris cam vreun sfert din ea si-am dat-o uitarii. dupa care, mai anu trecut, strateam pe la mine cu o prietena, si femeia la laptopul meu, prin poezii, prin toata opera mea de cand am inceput sa scriu bine si pan-atunci, a gasit intr-un word. doc chestia asta, care inca n-avea titlu, i-a placut si mi-a zis ca de ce n-o continui si chestii. am recitit-o si mi s-a parut ca merita incercat. cum pe atunci eram membru pe un site pe care intre timp l-am dat uitarii, m-am gandit sa-l postez si sa observ reactiile. le-am gasit interesante, dan sociup mi-a zis s-o continui, sa fac vreo 60 de secvente, poeme-n sine impletind o poveste, nu stiu cine a zis ca-i misto, am continuat-o si-am terminat-o zilele trecute. am facut-o geniala. are vreo nouazeci si ceva de pagini A 4. Maparlo mi-a facut si doua modele de coperti din care nu stiu pe care s-o aleg, tie care-ti place?

11 comentarii:

  1. Se scrie "vigoare", nu "viguare"...

    Prima e mai misto intr-adevar, insa culorile o dezavantajeaza si-o fac sa para publicata la editura 3, intr-o colectie de politisme sexuale. Gandeste-te ca pana la urma e o carte de poezie (chiar daca hibrida), prin urmare adecveaza coperta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa-ti upgradezi fisierele despre poezie, poezia nu e ceea ce crezi tu ca-i poezia, e ceva mai mult sau mai putin, intelegi? oamenii in incercarea lor de-a fi tot timpul nominativi (isi) definesc lucrurile neluand in calcul totate datele problemelor, se lasa ingraditi de propriile lor definitii si cred ca o coperta ca una dintre cele de mai sus ale mele nu sunt potrivite pentru o carte care contine poezie. sanchi

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu votez pentru prima...poate avea mai multe interpretari si fiecare vede cate ceva acolo. E ok asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. categoric prima varianta. te sfatuieste sunshine de sanchi:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Bogdane, prima coperta e misto.
    Auzi, cat inseamana 90 pagini A4 in format de carte sa-i zicem 16x22?
    mersi

    RăspundețiȘtergere
  6. habar n-am sincer sa fiu, cartea, cand o voi scoate, va avea, dupa cum banuiesc eu, vreo suta si ceva de pagini

    RăspundețiȘtergere
  7. mie imi place a doua coperta

    succes

    RăspundețiȘtergere