marți, 8 februarie 2011

Prostia pe care-o fac poetii

este urmatoarea:

Avand senzatia ca ei chiar sunt niste indivizi cu totul spectaculosi sau interesanti sau frumosi sau sau sau toate la un loc
cand in realitate nu sunt decat niste pacalici viscerali ( adica primitivi ) care profitand de conventia numita poezie le arata celor apti sa puna boutu
filmul lor de doi lei elucubratii
se-apuca sa scrie la persoana 1 despre, gen, ce-au mai facut, gen de astea, din pozitiile lor de maimute, profitand de dorinta animalului de rand de a vedea daca altu-i ca el sau mai prost ca el. cand prin mine urla toti avortatii si-i reduc la absurd, la tacere, la




. la la



unu ca mine, care-a iesit din el de zeci de ori, care-a umbalt prin trecut prin viitor prin intermediul a ceea ce emninescu numea cu mintea lui nu chiar cretina metempsihoza, cand ii vede se uita la ei precum Mr. Rolls Royce la Mr. Trabant. Din stadiul in care se afla unu ca mine, cu al treilea ochi deschis de mult, cu acces la constiinta suprema, la biblioteca totului, mai zen decat mR. zen, cand ii citeste il cuprinde sentimentul care vine atunci cand nu mai ai sentimente de primata, cum au poetii si oamenii in general, care poeti, amintesc, au sentimentul contextului social-politic-ignorant in care traiesc, si ai sentimentul pe care eu il numesc grapa, traductibil prin, santih ori santih la infinit, si deja, desi vorbesc in termeni cunoscuti, nu mai am cu cine vorb............

20 de comentarii:

  1. Am vrut să comentez la postul anterior pentru că am impresia că ăia de la privată ți-au dat hârtia degeaba (hint: legea ține de social, drăguță, prin definiție, nu de ultraliberalismele la modă sau de frustrările personale necompensate de o libertate fantasmagorică imaginată dincolo de limită, oricare ar fi ea, "libertate" care nu e de fapt decât anomie).

    Dar postul ăsta mi-a plăcut. Poți, băiete, să fii mai dezarticulat, deci. Mai întâi deconstruiești, la grămadă cu restul turmei, niște idei fundamentale (ca libertatea *ta* de adineauri). De asta nu ești neapărat tu vinovat, pentru că până la urmă și democrația și bunul simț țin într-o măsură de antrenament (sau desaj). Apoi încerci să convingi că ai ceva lacune privind dreptul, și anume prin punctele esențiale. Dar acum îmi placi. Pulverizezi coerența și-ți dezlănțui impulsurile. Tu îți dai seama că asta e artă ce ai făcut tu aici? Așa se scrie proză! Ce superroman, ce "dă pagina mai departe", ce atâta chin să fii băiat de băiat. Tu îți dai seama că aici vorbești cu ură despre cât de deschis ai tu ochiul mistic? Oau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Prostia pe care o fac poetii... Hm... Ce tragica premonitie ai avut !

    Se pare ca ceea ce zilele trecute era un simplu zvon, sa adeverit: daramat sufleteste, Claudiu Komartin a decis sa-si ia zilele. Mai multi cunoscuti de-ai lui stiu asta inca de cand s-a intamplat, insa prefera sa pastreze o discretie fireasca in momente ca acesta.

    Inca un drag prieten ne paraseste.

    Fi-ei tarana usoara !

    Sa ne rugam pentru sufletul lui !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai va rog, domnule Cozma, sa comentati si la postul anterior ca sa vad si eu ce aveti de zis, as fi curios. Referitor la superRomanul meu, sunt necesari mai multi neuroni decat in mod obisnuit pentru a-l intelege, caci textele mele sunt ca icebergurile, majoritatea nu vede ce-i decat la suprafata, in plus, personajul e mai destept decat multi cititori si cand personajele sunt mai destepte ca tine si te mai si iau peste picior, te apuca oftica rau. Or personajul romanului astuia, care e un smecher cu doi de sm, te face sa-l antipatizezi sau sa-l antipatizezi. Cu cat esti mai complexat si mai visceral, cu-atat il antipatizezi mai mult. Oricum, te invata chestii fara sa vrei. Citeam o mini recenzie a lui Stefan Agopian, care pe mine ma plictiseste groaznic si in romanele lui cele mai bune, la romanul asta al meu, zicea ca n-are haz. Sanchi! Manolescu, in Istoria lui zicea ca Agopian un minor. Asta s-a ofticat atat de tare incat a facut niste chestii care mie mi-au demonstrat ca intr-adevar e minor. Daca era major zambea indiferent. Ori sa se trezeasca un minor sa vorbeasca despre cartile mele mi se pare futil. De altfel eu carti nu le mai trimit decat criticilor pe care-i gasesc inteligenti, caci aia prosti produc dezinformare. Altfel, si tinerii si batranii tremura cand aud ca mai scot o carte, caci ei, chiar daca nici lor nu-si recunosc, stiu ca e posibil sa fiu cel mai bun din lume la ora asta, atat la proza cat si la poezie. Cu TORRENT revolutionez literatura. Cu Escort Interlop o mai revolutionez o data. Stai sa vezi. Ma tem ca ai inteles gresit postul meu de mai sus. Eu nu urasc pe mimeni, nu sciu cu ura, eram putin beat cand l-am dat, nu mai stiu ce motivatia am avut la baza. Referitor la drept, ce sa zic, astept comentariul ala ca sa va demonstrez punctual ca sunt profesor ;D

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai Agopian s-a oftiat pe Manolescu asa cum te-ai ofticat tu pe Goldis, ba !

    Deci esti un minor. Manelar. Las.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce ce prost esti, eu niciodata nu m-am ofticat pe Goldis, el s-a ofticat pe mine ca m-am luat de prietenul lui Claudiu Turcus si a formulat o propozitie pentru care va plati mult, despre mine si despre romanul meu, inainte sa-l fi citit, atentie, stiu de la prietenul lui Claudiu Turcus cu care m-am intalinit la targul de carte :)) Va plati fiindca eu sunt obisnuit de mic, din fata blocului, cu respectul celui slab fata de cel puternic, or un pacalici ca Goldis, cand ridica clontul si produce dezinformare ma determina sa aplic sanctiuni. De ce? Ca sa nu-mi mai aduca prejudicii, desi, ma-ntreb cine crede un pacalici? Daca-mi pun diplomele pe el nu se mai ridica de jos:D
    Daca erai dur, nepoate, te semnai, asa, sub protectia anonimatului, toti sunteti tari, pacalicilor

    RăspundețiȘtergere
  6. si prostule, daca-ai asculta ce muzica ascult eu te-ai carboniza

    RăspundețiȘtergere
  7. In Europa e clar ca esti cel mai bun si in poezie si in proza. Nici in State, daca stau sa ma gandesc un pic, n-ai concurenti.

    Dar se pare ca zilele trecute un eschimos a publicat un ultraroman scris in intregime pe preputul renului de la sania lui. Iar acest ultraroman, de dimensiuni variabile (deh, cum ii vine si renului cheful) e considerat de intreaga suflare lapona capodopera de talie mondiala. Eschimosul se considera si el nr. 1 !

    De asemenea, in Zambia, un tanar scriitor a afirmat in cadru oficial, in sedinta tribului, ca, totusi, e mai bun decat tine. Si ca, o data cu el, mitul sgb a apus.

    Asa ca de hatarul nostru, al fanilor tai, intalneste-te cat mai repede cu eschimosul si cu papuasul si decideti care e totusi the one & only. Nu lasa publicul ignorant prada confuziei.

    Te rugaaaam !

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar ca e prost Agopian !


    Pai un scriitor de talia lui sa ajunga sa iti citeasca tie rebutul ala de carte !

    Mare prost !

    Daca era destept, nici n-o deschidea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru Anonimul penultim:

    Am citit cartea eschimosului intr-o traducere frantuzeasca ("Le fou. Tout"). Titlul original s-ar traduce aproximativ asa: "Fiordul meu. La tine-n gura", din expresia saami "Lof ososh egh edbed", depreciativa in limba de origine.

    E foarte bun ! Un ultraroman !

    Omu scrie despre un adolescent ai carui parinti au fost mancati de un urs alb. Indurerat, adolescentul se deda unei vieti vicioase, pana cand intr-o zi pleaca intr-o calatorie prin lume (facuse afaceri cu piei de foca si o ducea bine)si se intoarce cu un urs panda pe care-l pune sa il manance pe ursul polar care i-a ucis familia.

    Zguduitor !

    RăspundețiȘtergere
  10. PLAGIAT ordinar ! Eschimosul a citit Nu stiu cate zile. Nu cumva pe ursul Panda il cheama Costel ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu il cheama costel. nici nu are nume de fapt. e un urs ca toti ursii. singura scena in care e protagonist e la final, cand il mierleste pe ursul polar. atunci zice "bum ! bum" (adica in lapona "bun !" "bun !") semn ca e ii place.

    RăspundețiȘtergere
  12. Oameni buni, unul din noi nu consuma ce trebuie. V-au pacalit astia cu iarba..

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce invidiosi sunteti ! Va roade talentul lui SGB. Nu puteti trai cu gandul ca altul e mai bun ca voi.

    RăspundețiȘtergere
  14. auzi fa pizda ce pula mea talent vezi tu? sau esti din haremul lui?

    RăspundețiȘtergere
  15. pentru anonimul cu fiordu
    Ba coane cand au apucat astia sa traduca in franceza ca zici c-a aparut zilele trecute. sau e cu zile si nopti polare? Io zic c-o zguduiti aiurea, SGB va da stil, n-are de ce sa se teama de expirati. Cine e Agopian?

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu l-am cunoscut pe SGB. L-am vazut o data, la un eveniment, dar nu am vorbit.

    I-am citit in schimb cartile. Minunate. Cartile unei forte vii.

    De ce trebuie sa fii vulgar ? Crezi ca totul sta in sex ? Sentimentele nu-ti spun nimic ?

    RăspundețiȘtergere
  17. I-auzi la ea. Te pomenesti ca ai si bucurii la cartile lui. Ai facut pe tine chipurile. Auzi ba mameluco scuteste-ne cu sentimente, ca gorilele n-au sentimente. Tu nu vezi ca asta se crede dumnezeul literaturii. cum plm mea sa zici ca esti numaru 1 in lume cand nu stii 10 nume de scriitori straini. sa-mi fut una daca asta stie 10 scriitori straini contemporani. si ba n-o mai frecati aiurea. N-ati auzit de lumea in doua zile dobitocilor? Cum plm sa vorbesti de literatura cu unu care nu stie cine-i agropian si-l face minor. agopian poate fi minoritar, ca e armean, poate fi minor la degetul mic fata de seghebeu da nici nu se compara cartile lui cu ce scrie baietelu asta. plm mea de inculti si de curve!

    RăspundețiȘtergere
  18. Remarcă la al doilea comentariu:
    Am ajuns la vorba urâciosului de Marino: Nu mi-e frică de Securitate,nu mă tem de SRI sau NKVD (citez din memorie, fireşte),dar de scriitori îmi este frică.
    Păstrând toate proporţiile, astfel de "premoniţii" şi proiecţii de coşmar la adresa altora, fac parte din aceeaşi categorie a gestului şi cuvântului prin care Nicolae Labiş este împins de pe scara tramvaiului.

    RăspundețiȘtergere