sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Muzica: si un instrument de indobitocire manipulare


Daca a prostit ceva, mai mult decat insusi sistemul de invatamant, in ultimii douascinci de ani, aceasta Natiune, incepand cu Tineretul ei, acel ceva este chiar Muzica. Dar nu orice muzica. Dar ce fel de muzica? In special muzica hip-hop, manelele, rockul si muzica house. Dar nu oricefel de muzica hip-hop, manele, rock sau house, ci acea muzica hip-hop, manele, rock sau house survenita din frustrare, oftica, nesimtire, marlanie, cacanarism, suparare, frica, rusine, gelozie, invidie, prostie, furie, misoginism samd.
La hip-hop, cele doua mari trupe care au prostit in masa Tineretul si o buna parte a Natiunii, sunt trupele Mafia si Parazitii. Tupa Mafia, desi are bituri frumoase uneori, desi uneori are versuri misto, marea mare majoritate a versurilor ei si a melodiilor care contin acele versuri: prostesc. Eliciteaza si instaleaza in auditoriu cele mai proaste idei si stari, instigand la violenta, la dezbinare, la trufie, la marlanie, la misoginism, la oftica, la drogangeala samd. Mentalitatea lor e simpla: viata-i de cacat, io sunt smecher, ceilalti sunt fraieri, ma pis pe ei. A se observa ultima piesa cu Bodo, ginerele lui Basescu, a Mafiei, cam la ce violenta instiga, si cam inspre cine emoticon grin Am crescut cu muzica lor si abia cand am studiat Propaganda-Manipulare si Psihologie mi-am dat seama cam ce efecte averse poate produce muzica lor. Trupa Parazitii, desi are bituri frumoase uneori, desi uneori are versuri misto, marea mare majoritate a versurilor ei si a melodiilor care contin acele versuri: prostesc. Eliciteaza si instaleaza in auditoriu cele mai proaste idei si stari, instigand la violenta, la dezbinare, la trufie, la marlanie, la misoginism, la oftica, la cacanerism, la betivaneala samd. Daca Mafia suna ca hip hopul din SUA, Parazitii suna ca hip-hopul din Rusia - probabil sunt produsele propagandistilor Blocurilor respective. De altfel insele numele lor: Mafia si Parazitii, spun totul despre ele. Inafara de aceste doo trupe, mai sunt si altele care au prostit si continua sa prosteasca in masa Tineretul si Natiunea. Sunt baietii astia care desi au procedeee stilistice excelente, care desi au versuri mai bune ca cele doua trupe, tot acelasi mesaj prost venit de la mentalitatea: viata-i de cacat, io sunt smecher, ceilalti sunt fraieri, ma pis pe ei. Or cand tu propagi de la acea mentalitate, nu poti decat sa propagi cacat. Chiar daca prin cacatul ala mai ai si cate-o perla.
La manele, ce sa mai vorbim, manelele... aoleu emoticon grin Manelele lucreaza cu primele patru ceakre, in detrimentul urmatoarelor trei. Cu Radacina, unde-s instinctele de dominanta, alea pe care le observi la taurii si cainii care se bat pentru un pranz de pizda, pentru teritoriu samd. Apoi cu Svatistana, unde-s instinctele sexuale, ai vazut ca dai din miloc cand dansezi manele. Apoi cum Muladhara, unde-s ambitiile alea: am si fac si dreg, mor dusmanii, mor femeile, sunt ce n-a vazut parisu samd. Apoi cu Anahata, unde sunt Iubirea si Compasiunea. Si tot ce vibreaza majoritatea manelelor, pe langa prost gust, este Trufie, Gelozie, Tristete, Egoism, Egocentrism, iar atunci cand vibreaza Iubire, acea iubire e atat de indoita de altele din spectrul inferior, incat fac din iubire altceva. Mentalitatea manelelor este: viata-i de cacat, io sunt smecher, ceilalti sunt fraieri, ma pis pe ei, da pe iubita, maicuta, taticu, baiatu si fata mea, fratele meu, desi sunt si ei niste fraieri, ii iubesc. Manelele, desi mult mai subtil decat hip-hopul instiga si ele la violenta, marlanie, cocalareala samd. Manelele rezoneaza cu mamiferul din om.
La rock, desi sunetele, uneori, sunt mai frumoase, vibratia este aceeasi ca la manele, numai ca putin mai rafinata. Suferinzi, gelosi, suparati, tristi, dezamagiti din dragoste, frustrati, dusmanosi samd. Ba la rock mai intervine si un spirit malefic care se rasfrance din acea muzica, nu din toata. Pai cand ii vezi pe aia urland, sau cantand dar vibrand prost, adolescentin, imatur, sau violent, promovand o gandire de perdant...
La house, desi houseul este cu mult mai aerisit decat precedentele genuri, uneori, dar numai uneori, vibratia e proasta, eligitand si instigand o emotivitate care intuneca ratiunea.
Toata muzica care nu vibreaza Curaj, Neutralitate, Vointa, Intelepciune, Dragoste, Fericire, Pace, Supraconstiinta: este proasta, este manipulativa, este nociva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu