luni, 16 februarie 2015

Marea

Marea lectie a intregii Istorii

Fiti uniti
si
lasati-i pe intelepti sa va conduca
pentru ca
daca nu sunteti uniti
si
nu-i lasati pe intelepti sa va conduca
va jecmanesc lichelele legal 






...si-am ajuns rapid la concluzia ca nu-i combinatie sa mai scot poezie la pret de dumping si nici la editurile existente care toate scot carti la pret de dumping, cum am scos pana acum. Nu le mai fac p-ul mare la fraierii astia si sunt prea poezeu ca sa-mi dau perlele, asa, aproape de pomana si, asa, pe mana oricui.. Oricum am dat o gramada de nestemate pe degeaba pe net cu imensa generozitate si spirit de bunic. Acum tre sa fac si putina selectie.. tre sa practic putin "scarcity" :D O s-o ard ca bijutierii nobililor, sau ca regii poeti, o sa scot rar tare in tiraje mici mici carti de poezie in editii de superlux pe care o sa le vand la preturi de superlux, chiar arogante, asa cum imi recomanda mai de mult bunul meu prieten Cosmin Ciotlos, Dumnezeu sa-l odiheasca in pace, si cum imi recomanda actualmente bunul meu prieten Swish :D mai ales ca am niste materiale speciale doar pentru spiritele alese.. si n-o sa le dau decat cui consider eu ca merita, in urma unui interviu, exact cum faceau pe vremuri vanzatorii de masini de superlux.. ca sa nu ajunga biuteriile lor pe mana oricarui meltean.. cum a ajuns acea masina aia pe care s-a urcat cu picioarele acel ciobanas.. bine ca si eu m-as fi urcat cu picioarele pe masina aia, da-o-n slbz, ca doar e o masina, nu altceva.. da o carte de poezii, e o parte dintr-un suflet de om si merita pretuire.. iar o carte de poezii de-a mea, care am sufletul briliant, cu-atat mai mult  :D





Prin anii sapte zeci un savant de nu stiu ce origine lansa la nu stiu ce reuniune a savantilor internationali ideea ca realitatea/universul este un program de calculator. Sigur, nu de calculator din asta de care are toata lumea, ci de supercalculator. Evident ca savantii care il asistau l-au privit ca pe un nebun. Tot timpul cand cineva vine cu o idee care sparge tiparele, respectivul este privit ca un nebun. Asta e efectul prostiei, asta e reactia naturala a prostilor, aceea de-a privi geniile ca pe nebuni, ba si mai rau, de-a le agresa in fel si chip. Sa nu uitam ca pe Iisus l-au batut in cuie. Ideea savantului respectiv este conforma cu ideile inteleptilor tuturor timpurilor, idee conform careia, in acest plan, dar si in altele inferioare si superioare, noi, oamenii, ne pregatim pentru adevarata viata, pentru viata de omnipotenti, ne amplificam lumina, care e noi insine. Gen daca ne iubim neconditionat, atat pe noi insine cat si pe semenii nostri umani sau animali, caci iubirea este cea mai smechera energie, daca ne comportam unii cu altii in virtutea acestei iubiri neconditionate, si nu altfel, trecem clasa, trecem planul, depasim programul de simulare actual si ajungem in unul mai usor, mai putin dens, adica in alt trup mult mai smecher, sau poate chiar in realitatea adevarata. Daca nu, or ne intoarcem intr-un trup mai mult sau mai putin ca cel actual, cu o inteligenta mai mare sau mai mica decat cea actuala, or in unul inferior, gen handicapati, bolnavi mintli, oligofreni, or si mai nasol, in unul de animal, in functie de faptele noastre mai bune, mai reale sau de-a dretul abominabile. Prin practicarea religiei adevarate, caci religia e o stiinta practica, corpul se lumineaza, tu te luminezi, si usor usor te transformi in lumina. Se spune ca ingerii, care sunt regnul superior celui uman, sunt fiinte de lumina. Lumina, asa cum se stie, are si ea diferite densitati, iar cea mai pura, nu are bariere. Eu unul vin in mod sigur dintr-un plan superior sau, daca nu vin de-acolo, sigur am ars-o in planul asta atat de mult incat n-am alta varianta decat sa-l depasesc. Am si cunoasterea necesara, si vointa, si-s si satul pana peste cap sa stau printre prosti. Mai ales ca religia nu-mi permite sa-i agresez, sa-i inlatur din cale, ci-mi spune ca tre sa-i iubesc ca sa trec clasa. Daca stai bine sa te gandesti, ce rost au toate astea daca nu unul evolutiv? Adica vezi si tu ca cu cat esti mai egoist, mai rau, mai dusmanos, mai negativ, cu-atat esti mai nefericit, mai urat, mai degenerat, mai singur, pe cand cu cat esti mai pozitiv, mai iubitor, mai bun, mai simtit, cu-atat esti mai rege, mai luminescet emoticon grin Si, dupa, esti inger.




In viata, politica, afaceri, literatura, crima organizata, numai prostii iau lucrurile personal sau in serios. Viata e o comedie, finalul e sigur pentru cei multi: moartea - de ce, din moment ce mori oricum, sa iei lucrurile personal, in serios si sa nu te bucuri cu haz/umor de orice ti se da, chiar daca ce ti se da pare sumbru? Cand faci haz de necaz, necazul nu mai e necaz, ci prilej de bucurie, atentie... atunci de ce sa nu faci mereu haz de necaz, de ce sa fii masochist? A nu te bucura de fiecare clipa a vietii, indiferent cat pare ea de sumbra, e o mare prostie, e conduita de prost. Numai prostii nu constientizeaza ca traiesc intr-o divina comedie, de-aceea numai prostii sunt nefericiti, tristi, depresivi, agresivi, plangaciosi, suparati samd, pentru ca numai prostii iau lucrurile-n serios. Cei destepti stiu ca traiesc intr-un vis si ca: indiferent ce fac bine. Sigur, te mai napadesc starile intunecoase, dar starile sunt reactii chimice, nu sunt reale, sunt iluzii la fel cum e totul, schimbi chimia schimbi starea. Oricum, de la un punct incolo, de la un IQ incolo, toate starile sunt luminoase, indiferent de ce se intampla in jur, pentru ca totul e luminescent, e lumina. Poti, spre exemplu, sa ai pistolul la cap si cineva sa-ti bata piroane in maini si tu sa fii seren ca dupa o lunga sedinta de meditatie. Pentru asta e nevoie de autocontrol, sigur. Practic, singura responsabilitatea pe care o are omul in acest plan e sa dobandeasca controlul asupra corpului sau, asupra emotiilor sale, asupra intregii sale fiinte, sa devina constient de sine - astfel traiesti Nirvana. O palma la cur iti poate provoca durere sau te poate excita, totul depinde de tine, de ce te lasi sa simti, de ce-ti convine sa simti. De-aceea, stramosii nostrii daci, care erau mult mai destepti decat succesorii lor actuali, petreceau la inmormantari, iar cand se duceau la lupta, se duceau chiuind, ca la hora. Oricum, de la un IQ incolo nu mai simti, esti dincolo de astea.. atunci esti, esti pur si simplu emoticon grin si esti la fel de mult pe cat nu esti..  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu