sâmbătă, 29 septembrie 2012

Scriitorii romani (continuare)

Se spune ca nu e bine sa cunosti scriitori pentru ca majoritatea lor sunt niste cacanari, ipocriti, slabi de inger, lipsiti de coloana vertebrala, marlani, barfitori, calomniatori, dezinformatori, invidiosi, trufasi, vanitosi, egoisti, egocentristi etc. Ei bine, cam asa e in general. Dupa cum imi zicea Vasile Ernu mai de mult la o discutie: "La scriitori li dai o buca di pâni ș-ț cântî ci vrei tu!" subliniind faptul ca sunt slabi de inger, ipocriti, cacanari, marlani, lipsiti de coloana vertebrala, egoisti etc. Discutia era una despre politica, abis ca nu te poti baza pe ei. Just. In ultimele luni, trecand peste conflictele noastre anterioare, am vorbit cu multi dintre ei despre necesitatea crearii unei constiinte comune si a unor actiuni in virtutea ei pentru progresul spiritual si social al natiei asteia sclave, dar am primit ca raspuns refuzuri peste refuzuri, majoritatea lor nedorind sa se implice probabil cu unul care ii trateaza ca pe egali, fiind obisnuiti sa fie sumisivi. Probabil ca nici nu doresc sa se implice cu mine, intrucat eu, na, cu modestie sunt, si mai talentat decat toti la un loc si mai inteligent si mai frumos :D iar asta pe multi ii complexeaza. Iar cand nu sunt mai talentat, sunt mai inteligent si mai frumos, iar cu nu sunt mai inteligent, sunt mai talentat si mai frumos, iar cand nu sunt mai frumos, sunt mai talentat si mai inteligent :D iar asta ii complexeaza. Asa e cand traiesti dinauntrul cutiei, te lasi complexat. Scriitorii sunt buni pentru propagarea unor idei si de aia apelam la ei, dar chiar daca nu voi face echipa cu ei, stiu ca multi ma citesc si vrend nevrand le umpu capetele cu idei destepte. Cel putin asta sper, spun "sper" pentru ca stiu ca majoritatea lor sunt analfabeti intelectual, adica pot citi cuvintele dar nu pot intelege conceptele din spatele lor. Si asta pentru ca majoritatea lor or nu au scoala prea multa, or sunt plafonati, or le e lene sa gandeasca, or nu stiu cum sa gandeasca. Le recomand cu acest prilej, nu numai lor, sa studieze programarea neuro lingvistica, sa citeasca, nu siteurile, ci cartile scrise de Richard Bandler, gen Broaste-n printese, Structura magicului, Cum sa-ti folosesti creierul etc. sau de Diltz, gen Strategii de geniu, toate volumele, Convingeri, Smecheria gurii etc. de preferinta in engleza pentru ca traducerile in romana pierd mult. Si-n general cartile americane de programare neuro lingvistica. Pentru cine nu stie programarea neuro-lingvistica sau NLP a fost inventat de doi oameni care si-au propus sa studieze structura excelentei umane. NLP ul ii va ajuta sa se programeze ca sa se deprogrameze, sa aiba mai multa incredere in ei, sa vada lucrurile clar, sa se controleze, sa nu mai fie sclavi. In fine, tre sa ma vad cu cineva, continui mai tarziu daca mai am chef...

Si uite ca am chef...

Ziceam "sa nu mai fie sclavi". Caci ei nu constientizeaza ca sunt niste sclavi la fel ca toata natiunea asta, la fel ca toata omenirea asta. De ce? Pai simplu:
"Oamenii liberi pot spune "nu", pot refuza cererile de bani, timp si copii. Sclavii nu pot. Nu exista libertate fara libertatea de a spune "NU". Daca cineva iti cere sa faci ceva si tu poti sa spui "nu" si sa refuzi, atunci esti o fiinta libera. Daca poti fi fortat sa faci ceva sau sa renunti la ceva la care nu vrei, atunci esti un sclav.

Nu trebuie folosit nici un alt test.

Cand esti fortat sa cedezi jumatate din munca ta catre guvern prin taxe care cresc mereu, atunci esti un sclav.

In istorie sclavii trebuiau sa presteze munca pentru propria subzistenta, apoi sa presteze in plus munca pentru stapani. Pentru sclavii romani, raportul dintre munca-pentru-sine si munca-pentru-stapani era de 50-50.

Cand aduni toate taxele vazute si nevazute, impozitele plus pretul crescut pe care-l platesti pentru produse, pentru ca firmele care le produc sa-si plateasca impozitele, vei descoperi ca americanii sunt in acelasi raport: jumatate-pentru-sine versus jumatate-pentru-stapani! Poti sa le impui stapanilor sa reduca taxele? Nu? Felicitari. Esti un sclav.

Stapanii au decis ca ei vor razboaie cu oricine traieste pe un pamant cu petrol. Ideea este ca e mai bine pentru corporatiile americane sa fure petrolul de care au nevoie, decat sa-l plateasca. Milioane de americani (si milioane in toata lumea) nu vor razboi, dar stapanii l-au inceput oricum, mintind lumea. Poti sa refuzi razboiul? Poti sa refuzi sa fii mintit? Nu? Felicitari. Esti un sclav.

Stapanii vor copiii tai pentru viitoarele razboaie. Deja este in congress legea de recrutare in serviciu militar a tinerilor. Poti refuza confiscarea copiilor? Nu? Felicitari. Esti un sclav.

Frauda voturilor nu poate fi stopata in tara, caci impunerea unui sistem de vot electronic inseamna ca alegerile vor fi decise nu de cei care voteaza, ci de cei care numara voturile. Poti refuza un proces necinstit de votare? Nu? Felicitari. Esti un sclav.

Daca nu vezi lanturile sclaviei, asta nu inseamna ca ele nu exista. Lanturile din fier sunt evidente, dar lanturile facute din opinii (atitudini mentale de a accepta si a consimti ceva fara a avea garantia ca e adevarat -n.t.) nu sunt recunoscute intotdeauna asa cum trebuie. Hitler a facut din poporul german sclavi si i-a fortat sa intre in razboi cu opinia (motivarea) ca Polonia era pe cale sa-i invadeze. LBJ a subjugat poporul american fortandu-i sa intre in razboi cu pretextul ca Vietnam atacase USS Madox in golful Tonkin.

Polonia n-a invadat pe nimeni. Nu au existat avioane torpedo in golful Tonkin, dar sclavii, tinuti de lanturi invizibile de opinii, au mers la razboi. Milioane au murit.

In 2003, lanturile au inceput sa fie vizibile. Dreptul constitutional la libera exprimare a fost limitat la zone "libere-de-comunicare" Un sclav poate avea o opinie atata timp cat ea nu este exprimata acolo unde deranjeaza pe alti sclavi.(...)Alte drepturi si protectii constitutionale au fost inlaturate din constitutie. Guvernul poate sa scotoceasca in dosarele personale fara motiv si fara a avea permisiune, chiar poate sa-ti sparga casa fara sa-ti dea socoteala. Simplu, declarand un cetatean ca inamic public, guvernul poate sa trimita la inchisoare cetateni americani, fara mandat de arestare si fara avocat. Ti se poate interzice sa calatoresti, doar pentru ca ai un nume neagreat.

Daca cumperi prea mult aur, sau scoti prea mult cash, sau acumulezi hrana, guvernul te va lua in evidenta.

Discutia despre constitutie este acum considerata motiv pentru a suspecta legaturi teroriste.

Tortura este sustinuta acum ca fiind "necesara" pentru "a face fata crizei". Esti in stare sa refuzi aceste modificari ale constitutiei? Nu? Felicitari. Esti un sclav.

Guvernul (la toate nivelele) a imprumutat trilioane de dolari si a condamnat copiii tai la plata lor. Copiii inca nenascuti vor plati datoriile. A declara viata copiilor inca nenascuti, lasati singuri la o varsta la care au drept de vot, in serviciul statului este sclavie evidenta si odioasa. Poti refuza raspunderea de a plati datoriile pe care guvernul le-a facut fara permisiunea ta? Nu? Felicitari. Esti un sclav.(...)

Esti un sclav pentru ca clasa conducatoare poate face orice vrea, poate sa ia orice vrea, si tu nu poti refuza. Poti avea libertatea sa decizi la ce canal TV te uiti diseara, sau ce marca de masina sa conduci pana la serviciu, dar ai prea putina putere asupra vietii tale in rest. Chiar si casa pentru care ai muncit ca sa o platesti in ultimii zece ani, poate sa-ti fie confiscata intr-un moment "eminent". Poti refuza? Nu? Felicitari. Esti un sclav.

In octombrie 2001 am scris ca natiunii noastre i se va face mai mare deserviciu de catre cei care proclama ca ne salveaza de teroristi, decat de orice act terorist. Chiar daca Bush a sustinut ca teroristii urasc USA din cauza libertatilor noastre, el ne-a luat si alte libertati prin aceea ca suntem mai supervizati, mai spionati, mai limitati, mai redusi la tacere, mai taxati si mai subordonati ca niciodata in istoria noastra. Nu numai ca suntem sclavi, dar in sfarsit incepem sa ne dam seama ca am fost mereu sclavi. N-am avut drepturi pentru ca un drept nu poate sa-ti fie luat. Ceea ce am avut au fost indulgente (toleranta), date de stapani sclavilor, care pot fi luate atunci cand stapanilor le e frica de resentimentul si mania sclavilor.

(...)


Stramosii nostri au dat nastere la o natiune in care guvernul era in consens cu poporul. Noi, Poporul, am acceptat anumite obligatii si guvernul ales de noi a avut grija de suveranitatea nationala si a acceptat sa respecte anumite limite impuse de Constitutie.

Guvernul actual a rupt intelegerea, refuzand (ignorand) limitele constitutionale asupra puterii si autoritatii lor, in timp ce au marit obligatiile poporului. Esti in stare sa ii refuzi? Nu? Acesta e motivul principal pentru care ai renuntat sa fi un om liber si acum esti un sclav.

Esti un sclav. Cand traiesti sub un guvern care iti ia sanatatea si copiii tai si te minte pentru a te mentine docil si te sperie pentru a te mentine supus, poate fi altfel?

Esti un sclav. Poti ramane asa sau nu. E simplu. Nimeni nu vine sa te salveze. Nu exista eroi, nici cavaleri care vin sa te salveze. Depinde numai de tine daca tu si copiii tai vor trai ca sclavi sau ca fiinte libere."

;)

ca atare ce vreau eu este o literatura care sa ii dea imbold omului sa se elibereze, o literatura impotriva saracirii, indobitocirii exploatarii omului de catre om sau alte entitati, nu cacaturi din alea cu ce-am mai facut, ce-am mai simtit, aberatii din alea samd cum scriu toti: literatura inutila, artefacte, arta pentru arta si alte cacaturi. Caci in prezent nu fac decat sa se pieptene in timp ce lumea arde.

Acum domnilor scriitori stiu ca va simtiti prost. De-aceea o sa ma autocitez:

Stateam si ma gandeam manat de anumite evenimente la diferenta dintre prost si destept.
Prostul, cand ii demonstrezi ca e prost, sufera, se enerveaza, si sufera si se enerveaza intr-atat incat, brusc, simte nevoia sa se razbune, sa te faca sa suferi si tu, sa-si demonstreze siesi si tie ca e superior, sa se scape de suferinta, sa se calmeze.
Desteptul te asculta bine si nu pune la suflet, el ia aminte si se face si mai destept.
Prostul e ca noroiul, desteptul ca apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu