joi, 2 august 2012

Vointa


Sa fi fost ora pranzului cand dau de Dumitru Badita pe langa imobilul Facultatii de Arhitectura din Bucuresti dupa ce tocmai ma gandisem la el in autobuz. Am scris o povestire, Chirias mutat din of in of, pentru o antologie pe care o coordoneaza si voiam sa i-o trimit. Era voios si dintr-una-n alta am ajuns in centrul vechi, la Argentin la o bere, el, si eu la o cola. Am vorbit despre antologie, despre povestirea mea si am ajuns la politica, subiectul meu preferat. Dumitru e un tip inteligent, citit, a scris niste carti si acum e reporter tv, stie sa puna intrebari care-mi plac si care ma fac sa creez ganduri destepte. La un momentdat a zis ceva aproape ironic, care mi-a dat de inteles ca ca nu cunoaste voia mea, gen: Tu vrei sa-ti asumi rolul de demiurg... si m-a provocat sa-i expun viziunea mea spiritual-social-politica pe care am exprimat-o asa cum mi-a transmis-o Atotconstiinta in Codul Libertatii, constitutia Ligii Libertatii. Despre Codul Libertatii o sa vorbesc curand, este lucrarea pe care si-ar fi dorit s-o scrie orice mare lider spiritual politic, este sinteza finala, si-aici rog sa fiu scuzat eventual de presupusa-mi vanitate. Politica este spiritualitate, este arta de a te autoguverna.
I-am zis ca lumea trece printr-o criza spirituala care creeaza o criza sociala care creeaza o criza politica. Desi traim un moment de renastere tehnologica, din pacate efectul acestei renasteri este impiedicat de criza spirituala a intregii umanitati. Care are ca baza ignoranta, inconstienta. Omul contemporan este un animal intelectual ignorant inconstient de sine si de realitatea sa interioara divina. Toate actiunile omului contemporan sunt indreptate catre exterior, fiecare isi doreste sa-si consume bucata lui de paradis proprie si personala pe care este dispus sa o obtina cu orice efort, indiferent daca acest efort este injositor, inuman, nenatural. Iluzia pe care prin directia ignoranta in care se indreapta omul contemporan o creeaza si urmareste materializarea ei este tocmai bucata aceea de paradis proprie si personala pe care dintr-un motiv sau altul, programat de cultura ignoranta indusa si impusa prin toate mijloacele din scutece omului de catre sisteme umane administrate in virtutea aceleiasi culturi ignorante induse si impuse de catre sistemele umane anterioare, si-o doreste inconstient ca, nimeni nu poate avea doar o bucata de paradis, iar dorinta, spunea Buddha, este cauza intregii suferinte a umanitatii. Omul isi doreste si dorind sufera cand nu poate avea pentru ca omul isi doreste tot timpul mai mult, mai multe din cele materiale si pentru a le obtine distruge ecosistemele si implicit se distruge pe sine. De-aceea omul trebuie sa se inalte deasupra dorintei si sa imbratiseze viata ca pe o cale catre iluminare, catre cunoasterea sinelui interior divin care fiecare om este si care este tinut mereu in intuneric de catre om prin confundarea omului cu mintea sau cu emotiile sau sentimentele sale.Cineva a creat aceasta superba metafora a omului care il compara cu un car tras de cai. Sinele este stapanul carului. Corpul este insusi carul. Vizitiul este capacitatea de constientizare, de intelegere si discriminare, intelectul. Fraul este mintea. Caii sunt simturile, VAKOG, dar si ceea ce ne mobilizeaza (pasiunile, sentimentele, motivatiile), iar drumul pe care se deplaseaza carul este presarat cu obiectele simturilor, care trezesc atasarile, dorintele, atractiile, repulsiile. Omul care traieste guvernat de simturi, senzatii dorinte, sentimente, are mintea nelinistita iar cel care duce o viata desfranata este lipsit de discriminare, constienta si intelepciune. Cel lipsit de discriminare are mintea necontrolata si simturile neguvernabile. Pe de alta parte cel care este asezat in constienta si discriminare are mintea intotdeauna concentrata si simturile ii sunt supuse. In cele ce urmeaza voi releva ierarhia componentelor fiintei umane inainte de trezire, eliberare, realizarea Sinelui:

Sinele
Inteligenta absoluta: Constienta, Discriminarea, Intelectul
Inteligenta emotionala: Mintea/Egoul
Simturi care au ca obiecte bani, putere, pamant, faima, titluri etc.

Dupa trezire Sinele este centrat in centrul fiintei si omul devine zeu.
Sinele este un cerc al carui centru este pretutindeni si a carui circumferinta este nicaieri, este divinul. Sinele se realizeaza prin intoarcere catre centru, adica prin meditatie si purificare. Din pacate omul contemporan este un car tras de cai aiurea, hai hui, lapocraca. De-aici si criza spirituala despre care vorbeam la inceput care creeaza criza sociala care creaza criza politica a umanitatii.
Sinele este centrul fiintei individuale dar si al intregii umanitati si al intregului univers pentru ca intreaga umanitate este, desi inca nu o constientizeaza, un Sine pe care fiecare individ il poseda in centrul sau care este centrul tuturor lucrurilor. Cum majoritatea nici macar habar nu are despre ce vorbesc eu acum, intreaga umanitate este un car tras de cai aiurea, hai hui, lapocraca. Acest car tras de cai a ajuns in prezent sa fie un adevarat virus pentru planeta pe care o populeaza, distrugandu-i echilibrul intr-o maniera nemaipomenita disrugandu-si siesi insusi echilibrul normal. Asa cum e omida pentru frunza asa a ajuns umanitatea pentru planeta. Distrugem armonia naturala. Simturile noastre ne omoara incet incet fara ca macar sa constientizam asta.
Este nevoie de o reintoarcere la natura, la adevarata natura a omului, care este divin. Fara un astfel de pas suprem omenirea este autocondamnata la subvolutie si-n cele din urma la pieire. Este nevoie de o reorganizare totala. Este nevoie de o deparazitare totala. Este nevoie de o dezignorantizare totala, de o renastere a spiritului uman din interior in interior pana in exterior care e interior. Si este nevoie de o torta care sa lumineze umanitatea pe acest drum spiritual benefic atat social cat si politic. Politica Omului Nou (remonetizez aceasta formula prost inteleasa), este ca Omul este mai presus de orice Politica si ca el nu trebuie in niciun caz guvernat prin coercitie sau altcumva. Omul Nou este in primul rand constient de Sine. Omul nou este Sine. De-aceea obiectul renasterii pe care prin acest discurs politic o initiez este realizarea Sinelui de catre intreaga umanitate.
Pe parcursul acestui drum initiatic, pentru a nu fi distras, omul trebuie sa aibe asigurate nevoile primare: adapost, hrana, cultura, civilitate, fraternitate, sanatate, libertate de miscare. Din fericire exista atat resursele pentru materializarea acestei renasteri cat si tehnologia pentru fructificarea ei intru iluminare, intru realizarea Sinelui. Si-aici intervine aspectul uman politic. Nu societatea este scopul politicii, ci omul in individualitatea sa. Orice Constitutie ca unei tari cu o spiritualitate cat de cat elevata afirma ca poporul este suveran. Or nu poate exista popor suveran fara persoane suverane. Deci esti suveran, frate. Intr-o comunitate reala nu exista sclavi, ci numai regi si regine. De-aceea resursele planetei trebuie cultivate natural, culese natural si distribuite natural in asa maniera incat fiecare fiinta umana indiferent de rasa sa aiba asigurate gratuit nevoile primare enumerate mai sus. Totul e al tuturor daca poporul e suveran; dar parca unii au mai mult decat pot avea altii (la prima vedere); atunci nu cumva cineva incalca principiile umane primare? Daca vorbim de proprietate atunci totul e al tuturor fiintelor umane, deci fiecare trebuie sa aiba, daca vrea, pentru a nu se simti discriminat, orice are sau poate avea fiecare, daca acel lucru sau ansamblu de lucruri este in circuitul civil, gratuit. Ce lucruri exista in circuitul civil? Orice lucruri are nevoie fiecare gratuit pentru a se simti implinit daca acele lucruri pot fi create prin tehnologia existenta; daca nu exista tehnologie pentru crearea acelui lucru necesar, cel care vrea poate crea tehnologia necesara pentru a crea ulterior lucrul necesar. Daca am vorbi de legi, singura lege ar fi ca fiecare fiinta umana este proprietara fiintei sale umane care este sacra inviolabila suverana.
Cine munceste? Cine vrea. In prezent umanitatea poseda tehnologie sau poseda cunostinte sa creeze o tehnologie care sa cultive, culeaga si distribuie in mod natural gratuit dupa nevoi resursele existente fiecarei fiinte umane. Exista tehnologie care poate sa asigure umanitatii energie de orice tip nelimitata la infinit. Aceaste energie, solara, eoliana etc. poate asigura existenta unor masini, savantii japonezi au creat un robot cu trasaturi umane care printre altele poate conversa, special create pentru a cultiva natural, culege natural si distribui natural gratuit dupa nevoi resursele existente fiecarei fiinte umane. Mai citeste o data propozitia anterioara, te rog si treci peste propozitia asta. Asadar, exista nevoia, exista resursele, mai este nevoie de vointa si de materializarea ei prin actiuni concrete. Acest discurus este o actiune concreta in acest sens. Vointa mea este ca fiecare om sa voiasca sa se ralieze intru materializarea prin actiuni concrete a mediului in care sa poata trai intru iluminare, deci vointa mea este ca vointa mea sa devina vointa fiecarei fiinte umane si nu pot constrange pe nimeni la asta pentru ca asta ar contraveni acestei vointe. Si daca vointa mea este ca vointa mea sa fie vointa tuturor fiintelor umane, vointa mea este a tuturor fiintelor umane chiar daca unele fiinte umane inca nu constientizeaza vointa lor.
Pentru meterializarea vointei exista un algoritm, o formula magica, iar acest discurs este primul pas al vointei, prima actiune a algoritmica. Materializarea lui este al doilea. Si ultimul pas, al treilea, este insusi rezultatul celor doi, sinteza, adica iluminarea exhaustiva a umanitatii, transcendenta intr-un plan superior. Niciun pas nu poate exista fara primii doi. De-aceea rezultatul, adica pasul al treilea, va fi fost facut undeva in spatiu si timp deja. De-aceea rolul meu natural in spatiu si timp acum este sa materializez acest discurs pe care insusi Sinele il rosteste. Cum? Prin Codul Libertatii care constituie Liga Libertatii, instrumentul de avangarda al tuturor fiintelor umane care contribuie la elevarea spiritual-sociala a tuturor fiintelor umane. Eu sunt Decanul Ligii Libertatii,ma legitimez imposibil de constrans sa fac asta sau alta cu Pasaportul Universal Liber Absolut pe care ma imputernicesc divin sa-l ofer oricui mi-l solicita.

2 comentarii: