miercuri, 12 octombrie 2011

cu komartin pe mess adineauri

stoiangbogdan (12.10.2011 18:40:29): iata te vechiul meu prieten, on line pe mess ca norii pe fruntea unul cer
stoiangbogdan (12.10.2011 18:40:38): ce mai faci?
Claudiu Komartin (12.10.2011 18:58:51): uite ce să fac
Claudiu Komartin (12.10.2011 18:58:54): te-ngrop
stoiangbogdan (12.10.2011 18:59:00): cum asa? succes

si aici groapa si pamantul http://unanotimpinberceni.blogspot.com/2011/10/un-mascarici.html

si replica mea:

Un bun prieten

Pe Claudiu Komartin l-am cunoscut mai bine intr-o noapte cand capsam cu Cosimin si cu Cristi carnetelele pe care le publicam in colectia no name coordonata de un cristian. A venit intr-un capot de piele si l-am intrebat daca nu cumva i l-a furat lui bunica-su - l-a dezbracat si-a inceput sa capseze si el, si-am vorbit - pana la urma si-a capsat un deget. Cosmin a zis ca si l-a capsat intentionat. a doua seara avea sa se planga in club a la lansarea carnetelelor de aventura noastra aratand dovada: degetul capsat. Atunci l-am remarcat si mi-am zis: iata un bun prieten de avut. Am inceput sa umblam si am inceput sa cunosc o gramada de scriitori care m-ai displacut mai mult sau mai putin cu mici exceptii. Ma prezenta ca pe un prieten dintr-un film de oscar, ca pe uite cu cine umblu eu: cu sgb. Oamenii aia ma cunosteau de pe siteul clubliterar.com pe care l-am administrat si eu intr-o zi sau de pe alte siteuri literare pe care activam cand eram mai pusti sub nickul sgb, si-acum ca ma cunosteau si-n realitate, si-mi vedeau stilul excelent, se impresionau pana la extaz. Au urmat nopti de betii si chefuri samd. Au trecut anii. Si public eu Chipurile. O carte pe care am scris-o in vreo doi ani si pe care, avandu-mi in vedere stilul dezordonat de-a scrie, inainte s-o public am trecut-o prin mainile mai multor prieteni cu experianta in redactare de carte, printre care si prin mainile prietenului Komartin caruia i-am multumit cu fiecare prilej ca si celorlalti. Orbit de succesul subit al cartii, prietenul Komartin a dezvoltat o aversiune fata de mine, pe care, de altfel Cosmin a numit-o invidie, in propozitiile si in gesturile lui: ma ingana, ma imita, avea o conduita dezagreabila, pe care incepuse de la o vreme s-o aiba si fata de Cosmin, nu stiu de ce. Ne-am racit. Era prin 2009. Ulterior, am inceput sa aud ca pe la fiecare masa pe la care trecea, Komartin, vechiul meu prieten, vorbea despre mine ca despre un fost iubit care l-a parasit. Un medalion de cuvinte care sa-mi distruga imaginea de distins domn in fata distinsului auditoriu, povesti si minciuni si o gramada de lucruri pe care un distins ca mine le priveste ca pe publicitate gratuita de la un vechi prieten bun. Uneori, intristat de prietenia acestui prieten, m-a luat gura pe dinainte si m-am mai scapat si eu, e drept, despre furturile si escrocheriile lui de doi lei, despre cum isi taie venele ca sa nu-l paraseasca femeile, dar niciodata apeland de minciuna si la dezinformare. un mare maestru al ceremoniei ceaiului in japonia spunea ca a-ti vorbi de rau un prieten e a te vorbi de rau pe tine, iar eu, ca un mare maestru al ceremoniei ceaiului ce sunt in romania spun ca eu il voi respecta si iubi in continuare pe acest prieten, chiar si cand ara prin prietenia noastra. Si-i trimit in imaginatie un fluture de noapte pe care l-am scris rand cu rand. Cu drag, de la Poezeu, pentru Claudiu Komartin, mua!

28 de comentarii:

  1. SGB, tu, in realitate, scrii foarte prost. Asta nu inseamna ca nu esti poet. Esti, frate, dar unul care scrie de toata jena. Hai sa-ti dau un exemplu: daca Thomas Pynchon (presupunind ca stie romana la perfectie) i-ar redacta cartile lui Pavel Corut, fii sigur ca Corut ar fi un mare scriitor. Cam ca tine, asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. și acum vă arborați rufăria la S.H., nu?
    un fraier anonim de pe net

    RăspundețiȘtergere
  3. Caterinca ieftina, ca divele alea trecute pe care nu mai da nimeni nici doua flegme si se cearta la sto, ca sa revina in atentia publicului.
    By Cici care si-a pierdut cipicii

    RăspundețiȘtergere
  4. Bogdane, ti-am spus dinainte sa publici ca te bagi intr-o lume de viermi. Astia pentru o firimitura de glorie ar fi in stare sa-l calomnieze si pe Dumnezeu. Imi place ca ti-ai demonstrat si de data aceasta, cu eleganta si stil, superioritatea fata de Claudiu, care a fost si va ramane un licean narcisit batranicios si fara diploma de bacalaureat. Scriitorii carismatici ca tine, capabili sa raneasca chiar si prin gesturi mici vaniatetea scriitorilor stersi si plictisitori si inapoiati mintal din aceasta tarisoara, vor fi mereu calomniati si izolati. A a fost Macedonski, a fost Arghezi, a fost Bogza samd - si vor mai fi. Dar tu esti un stil, formele astea fara fond inca nu stiu ca tu le vei ingropa una cate una pe toate.
    Ti-am citit in cele din urma cartile. Tu te-astepti ca baietii astia de pe-aici care au fost educati inainte si dupa 90 intr-un spirit de turma sa-ti poata agrea iesirile din canonul lor negrofor? Tu le vorbesti despre libertate cand ei sunt programati s-o deteste. Tu le vorbesti despre drepturile pe care ei sunt programati sa nu creada ca exista. Tu le vorbesti despre putere cand ei sunt programati sa fie sclavi. Esti nebun?
    In Torrent iti bati joc de toate ideile si de toata poezia lor, plantezi o realitate nebuna cu nebuni si nebunii, esti nebun?
    Tu schimbi stilul cand ei abia au reusit sa imite stilul americii anilor 50, cum te astepti sa se impace cu asta? Arunca cu fecale invidiei in tine.
    Imi place argumentul cartii puterii.


    Marius

    RăspundețiȘtergere
  5. SGB a fost si ramane o pata neagra pe dintele literaturii romane. Ascensiunea lui se datoreaza doar ignorantei si stupiditatii fara precedent a societatii romane. Pe scurt, SGB a uzat cand a trebuit de prostia prostilor.

    CK

    RăspundețiȘtergere
  6. In SGB we trust, el e Calea, Adevarul si Viata.
    Un grup de enoriasi revoltati de imperienta lui Komartin.

    RăspundețiȘtergere
  7. as da un comment la caterinca, as face galerie, da nu pot. intr-un fel sau altul sunt atasat de amandoi. si pana la urma de la ce va certati? de la cartile citite sau de la cele scrise?
    comale via berceni

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de prost sa fii sa te comentezi singur ca anonim ? Si sa te lauzi sub nickul Marius. Care Marius ? Lacatus ? Sumudica ? Ianuli ?

    Bleah.

    RăspundețiȘtergere
  9. Klaudiu se cearta, sgb castiga. Si de ce se cearta?
    Ia uite ce zice Ck mai sus

    SGB a fost si ramane o pata neagra pe dintele literaturii romane. Ascensiunea lui se datoreaza doar ignorantei si stupiditatii fara precedent a societatii romane. Pe scurt, SGB a uzat cand a trebuit de prostia prostilor.

    CK

    ... cand in realitate e cam invers. Ascensiune lui CK se datoreaza acestor motive! El e cel fara scoala nu sgb! SGB e avocat, e doctorand in drept, e o gramada de chestii! Komartin e un ignorant! Daca era altmiteri era mai civilizat. SGB, pentru acel articol ar putea sa-l trimita in judecata pe Komartin si sa-i ceara prejudicii conform noului cod civil.

    Dar ce sta la baza iesirii lui Komartin? Invidia ca sgb e in ascensiune. Invidia ca sgb a luat premii, invidia - sentimentul leprelor !

    RăspundețiȘtergere
  10. E avocat si doctorand in drept? curios fapt ca pe site-ul baroului, unde sunt afisati toti avocatii bucuresteni sgb nu apare (http://www.baroul-bucuresti.ro/tablou-definitivi sau http://www.baroul-bucuresti.ro/tablou-stagiari).
    Mai mult, din cate cunosc SGB este absolvent al unei facultati particulare mediocre si al unei scoli de vamesi :))
    Poate ne explica stimabilul SGB cum sta treaba cu iluminata sa cariera juridica.

    CK

    RăspundețiȘtergere
  11. dintre toate sentimentele de care este capabila o persoana, invidia e cel mai purulent si tu, CK, esti plin de ea la fel ca si galeria ta de papitzoi. esti un tzaran pentru ca te comporti ca un taran ce esti! sa-ti fie rusine! vierme invidios

    RăspundețiȘtergere
  12. sgb de ce stergi mesaje? am crezut ca tu sustii libertatea de exprimare si libertatea umana in general.
    btw ce vrea ala sa spuna despre faptul ca nu esti avocat?

    RăspundețiȘtergere
  13. eu, n-am inteles niciodata de unde a ajuns baiatu asta fara bacalaureat, Claudiu Komartin, poet. are 3 carti, din cate stiu si niciuna nu-i scrisa de el. una-i de Mariana Marin si profesorul Soviany stie, a doua, la cat e de slaba s-ar putea sa-i apartina si cealalta, care-i cea mai ok, de Ruslan Carta si-o stie si Ruslan si cred ca toti 2000istii.

    RăspundețiȘtergere
  14. E avocat si doctorand in drept? curios fapt ca pe site-ul baroului, unde sunt afisati toti avocatii bucuresteni sgb nu apare (http://www.baroul-bucuresti.ro/tablou-definitivi sau http://www.baroul-bucuresti.ro/tablou-stagiari).
    Mai mult, din cate cunosc SGB este absolvent al unei facultati particulare mediocre si al unei scoli de vamesi :))
    Poate ne explica stimabilul SGB cum sta treaba cu iluminata sa cariera juridica.

    CK

    FRICAAAAAAA :))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  15. ba seghebe daca tot intri si iesi pacilea ca sa stergi mesaje de ce nu iti dai si tu o opinie despre ce spune CK mai sus? ai inghitit galusca? te-a prins cu chilotii in vine sau ce?

    RăspundețiȘtergere
  16. ai inceput sa stergi mesajele fanilor, asta e nasol. e prima data cand faci asta. denota agitatie, nesiguranta si frica. a inceput prabusirea marelui sgb? :))

    RăspundețiȘtergere
  17. sgb, iar iti comentezi de unul articolele.
    hai sa iti spun ceva: tu ai talent, dar talentul nu te face poet, editorii tai ti-au lucrat pe text extrem de mult, spre deosebire de altii. In multe locuri, in special la roman, se cunoaste ca a intervenit altcinvea. tu esti mare doar in grandomania ta, atât. in rest esti mic. si spune lumii adevarul: nu esti nici avocat, nici om politic, nici critic de arta. ai tupeu sa recunosti asta ?!

    RăspundețiȘtergere
  18. băi... eule exclusiv, cum să afirmi că SGB își comentează singur articolele? tu îl cunoști pe tip? ai tupeu să-i zici în față ce i-ai scris mai sus? M.A.R.Ș!
    (P.C.H.)

    RăspundețiȘtergere
  19. sunteti penibili asa, plini de flegme.

    RăspundețiȘtergere
  20. Un medalion de cuvinte care sa-mi distruga imaginea de distins domn in fata distinsului auditoriu, povesti si minciuni si o gramada de lucruri pe care un distins ca mine le priveste ca pe publicitate gratuita de la un vechi prieten bun.

    BAGAMIASH PULA IN FREZA TA - DISTINSULE =))))))))

    Nicu Gheara

    RăspundețiȘtergere
  21. Domnul Claudiu Komartin a sters mesajul pe care l-am scris pe blogul dansului.
    Pacat, era un mesaj prin care incercam sa fac pace. Dar s-ar parea ca uneori e bine sa stai si sa privesti la chipurile din circul domestic.

    Scrieti mai bine literatura decat chstii demente pe blog, va consumati energia si e pacat.

    PS. Cred ca ar trebui inlocuite injuriile cu XXX... e prea vulgar blogul. Mai intra si vreun copil pe aici si se sperie.

    RăspundețiȘtergere
  22. nu a fost niciun razboi, doamna. chiar duminica m am intalnit cu claudiu si ne-am comportat amandoi ca doi prieteni vechi..

    RăspundețiȘtergere
  23. De ce minti Bogdane? Cand te-ai intalnit tu cu mine? NU vezi ca esti penibil, incerci sa o dai la pace si sa te slugaresti pe langa mine, dar nu o sa te iert

    RăspundețiȘtergere
  24. Stoian G. Bogdan spunea...
    nu a fost niciun razboi, doamna. chiar duminica m am intalnit cu claudiu si ne-am comportat amandoi ca doi prieteni vechi..

    Cat de lipsit de coloana vertebrala poti sa fi SBG, esti nevertebrata. Dupa ce l-ai balacarit pe ala si l-ai facut in toate felurile, dupa ce ati aruncat galeti de zoaie unul in altul, acum sunteti iar prieteni?
    Avea dreptate ala care zicea ca sunteti ca divele alea trecute care au nevoie de audienta cand uita lumea de ele, ca altfel sunt praf

    Ma dezgusti, esti ca o voma

    RăspundețiȘtergere
  25. deduc ca baiatul asta care se semneaza si comenteaza pe aici cu CK nu e Claudiu. E un pacalici dintre pacalicii care vor sa induca in eroare.

    Ileana si costel, daca te dezgust schimba postul ;)

    RăspundețiȘtergere