marți, 6 octombrie 2015

oktomnvrie

oktomnvrie

ce aromaţi sunt strugurii
şi via.. ce prezenţă
de galben ruginiu metalic verde şi-nceput de spleen

abia aştept să beau din aurora lor esenţă
ciocnind întâi cu ochii tăi..
apoi cu tine..-n cinstea fericirii cupele de vin

în aerul uşor neliniştit de sub găteala toamnei
abia aştept adanco să-ţi arăt livada mea
unde curg mere fermecate nuci cu miez de aur perje fulgerate
şi-unde ca prin nei
când te sărut o să te fac cişmea..

cişmea de note muzicale

acolo pe cărările de printre păpădiile şi celelente flori de câmp uscate
ceva misterios te voi face să simţi

ceva de care o să-ţi aminteşti cu bucurie
şi dulci reverberaţii-o să resimţi

ceva ce simt doar fetele crescute în palate

ceva cu tainice vocale..

iar când urcând vom ajunge la fânărie
şi vei vedea-năuntru ce-mpletiri poate crea natura
atunci nu vreau încă să-ţi fluiere toată făptura

că o să vreau să mai descoperim multe din fantezia mea :D


Excelent acest discurs al domunului Soloman Marcus privind invatamantul din Romania in fata reprezentantilor Guvernului. A se observa atitudinea Sfidatoare a Premierului Victor Panta. Acesta, prin limbajul corpului si prin soaptele respective adresate colegului sau, cauta sa dilueze efectul acestui Discurs important. In unele poeme am subliniat franc aceeasi idee:
"Ne îndobitocesc cu şcoala lor
Cu tot ce dau prin presă şi tv
Ne fac să refuzăm să avem spor
Suntem dresaţi ca şi potăile"

[fragment din poemul "criticului c.." din volumul "Made in Romania" publicat pe issu.com in 2013}
Invatamantul din Romania este necesar sa aiba la baza, sa promoveze si sa puna in practica ideea ca fiecare elev poate fi geniu si, daca chiar vrea, supraom.


ha ha

ma simt ca inaintea unui veac belagic ce incepe
cu focuri de-artificii si urale din pamant la cer
ma simt de parca-as fi mancat cinci mii de cepe
si ceakrele mi se invart sublim desfatator tlacer* 


s-a copt atata canepa cu muguri roz si violet
si-albinele-au facut polenul lor miere liliachie
dar nu de asta simt aceasta-mbelsugata smecherie
ci pentru ca mai sus in constiint-am infipt piolet

ha ha si cand ma uit cam cat de bine scriu poeme
ha ha ma ia un ras bezmetic si aproape trivial
ha ha caci daca scriu atat de-mbatator poeme
inseamna ca pot rade de-unul singur mult si triumfal


______________________________________________________
*tlacer - cuvant inventat de autor din lipsa de rima, care inlocuieste, precum Jockerul in unele jocuri de carti, orice cuvant. Ca atare "tlacer" poate inseamna orice cuvant. Iar in contextul poemului "tlacer" inlocuieste acel cuvant care semnifica acea senzatie pe care vrei sa o ai acum :D 
Aseara, vazand o postare a unei rusoaice jurnalista cu care eram prieten aici ca-mi daduse ea add mai de mult, in care spunea ceva ca a primit de la o prietena primul inel care nu e de logodna, am zis sa-i testez inteligenta si i-am comentat glumind ca o sa-i ofer eu o lesa de logodna. Mi-a raspuns intrebandu-ma, de unde atata generozitate? I-am zis ca imi pare putin aroganta si ca de asta i-am dat-o asea. Mi-a zis ca e foarte aroganta. I-am zis ca-mi plac femeile foarte arogante pentru ca ma excita foarte mult cand mi-L saruta emoticon grin Mi-a scris in privat urmatoarele: "Invata sa vb si nu te mai baga in seama cu replici de cocalar/ O sa-ti si block ca sa fim chit la marlanie."
Acuma, plm, am observat genul acesta de inteligentza la multe femei din zona de dincolo de Prut. Desi frumoase, au un umor foate tarat, o lipsa de detasare si-o trufie care sigur vine din Cultura care se mana in acel spatiu. Care sper din tot sufletul sa nu ne mai cuprinda vreodata. Caci greu ne-a mai fost sub ea, tocmai pentru ca umorul lor este cum este. Caci multora le lipseste Umorul care impiedica omul inteligent sa ia lucrurile personal si sa se supere de aluzii sexuale si sa emane sanctiuni si sa apeleze la violenta. Umorul si calitatea lui vin din detasare, din incredere-n sine si respect si iubire pentru aproape.. cu cat esti mai detasat, mai plin/a de incredere-n sine si de iubire de aproape, cu-atat ai un Umor mai de Calitate. Si numai intr-un spatiu in care Libertatea este garantata printr-un drept Drept si prin Domnia si cunoasterea lui, poate exista un Umor de Calitate. Iar Dreptul, asa cum spuneam in Legea Constiintei sau Dreptul Natural General, este Dragoste, iar Dreptul este cea dintai prerogativa a Constiintei. Iar unde exista Trufie nu exista Dragoste. Or ce Umor de Calitate poate exista intr-un spatiu in care conduc numai barbatii si eventual femeile barbat? Si unde barbatii poseda o feminitate de femela, nu de femeie? Exista totusi un Umor de Calitate, caci cadvarul lui Lenin este pastrat pentru o eventuala inviere si venerat, fix in centrul Moskovei emoticon grin Am observat aceasta propensiune spre a jigni direct si spre a apela la violenta atunci cand vorbele interlocutorului mustesc de cinism si aluzii tusante, aceasta intentie de a urmari a face bine prin cele mai malefice si contondente metode, la destui dintre indivizii din spatiul acela, caracteristica omului primat, dar si la tot mai multi din spatiul acesta. Caci raul este contagios si tre sa ai un sistem imunitar, un Umor de Supercalitate ca sa nu te imbolnavesti si sa reaspunzi prin mijloace dolosive emoticon grin
Drept este ca atunci cand esti ciupit retoric sa cel mult ciupesti si tu. Or rusoaica aia jurnalista, la ciupiturile mele pline de umor, a raspuns cu genunchiul in coae. Confirmandu-mi lesa emoticon grin Acuma de la inaltimea unui umor fara U mare replicile mele sigur pot parea de cocalar iar conduita mea lingvistica in acel context poate fi catalogata ca marlanie, dar de la inaltimea unui Umor de Calitate ele sunt sigur Smecherie ha ha


L-am vazut intr-o poza trucata pe actualul Papa, despre care profetiile zic ca esti ultimul, sarutand mana unui Rochefeller.. Smecheri bancherii astia, le saruta mana toata lumea emoticon grin Ma intereseaza foarte mult care e Religia lor, care esti Mentalitatea si Scopurile lor.. Ii gasesc extrem de interesanti, si da-ti seama ce coae au daca au facut Papa marioneta lor emoticon grin Bine, Papa asa macar nu-i arongat si nu-si-a luat titlurile popmpoase si nesustinute in fapt.. Cica il asteapta pe Mesia, care Mesia sa conduca lumea.. Plm, Mesia am senzatia ca-s io, da' mai am de iesit din crisalida emoticon grin Acuma, inca nemantuit complet, cred c-o sa conduc lumea spre Mantuire, cred ca o sa vindec umanitatea, cred ca o sa va fac pe toti zeii ce sunteti emoticon grin Cum o sa fac asta? Pai o sa ma termin de mantuit, ca mai am putin, si-o s-o ard zeu io, si-o sa va-nvat si pe voi ce si cum sa faceti, ca e un proces care implica o anumita alimentatie, o anumita conduita civila, multe asane, concentrare, meditatie, continenta samd. Ideea e ca io in primul Discurs Imperial o sa zic: Stop Working. Si voi n-o sa mai munciti. Ca au muncit neamurile noastre si voi destul ca sa putem sa traim in huzur. Noi doar tre sa sintetizem resursele pe care le-am mostentit si avem, astfel incat sa putem beneficia de un huzur excelent. Ei, si resursele sunt deja sintetizate, adica se stie ca suntem o specie foarte smechera, atat de smechera incat fiecare dintre noi poate crea un univers din eter, din popria substanta. Si se mai stie ca pentru a ne manifesta de la acest potential, este necesar sa ne regeneram, sa ne vindecam. Ca suntem zei foarte bolnavi. Cum ne regeneram? Mancad natural fructe si legume, postind, pracricand continenta sexuala, si practicile religioase precum conduita civica dreapta, iubirea de aproape, asana, respiratia, meditatia..
Ei. de ce-s io Mesia? Ca sunt singurul care zice asta in timpul asta cand trebuia sa apara un Mesia, ca sunt singurul care a gandit un model de societate care sa aiba ca obiectiv final regenerarea speciei pana la inaltimea potentialului nostru latent fara ca nimeni sa nu mai fie sacrificat si/sau injosit pentru interesul general.
Acuma, multi, fiiind foarte degenerati, neavand astfel puterea sa intelega cam ce tare vorbesc io, pot cataloga ce zic drept blasfemie. Dar le vorbeste propria -le prostie emoticon grin
Acuma, la cat de degenerata e intreaga umanitate nu astept sa fiu ales Imparat al Lumii, ca lumea n-are inca intr-atat de multa intelepciune incat sa inceapa macar sa realizeze asta. Dar nici n-o sa ma pun io, ca n-am niciun chef, desi stiu sa cum sa fac asta perfect, sa conduc lumea, desi pentru asta m-am incarnat in acest timp in care practic, daca n-as fi io, v-ati autodistruge ca multe alte civilizatii umane anterioare actualei.


Beatrice

e o femee orbitoare-n mine
care mă naşte-n fiecare clipă mai bărbat
iubită şi-ncântată-nalt în lung şi-n lat
de cel care eram de cel ce sânt de cel ce vine


şi pentru ea am ridicat şi tot ridic imperii
de unde care-atrag şi-nalţă-n linul lor sclipiri de ochi şi inimi
cu toată măreţia masculinităţii mele

dar când la tine mă gândesc te simt atât de-n mine ca şi când eşti chiar ea tu
şi-ţi ofer

şmecheria bucuria poezia cea mai bună
unghiile semiluna sublimând lirica
când şoldul şi coapsele ţi le ating ca
un supermariachi pe spirala lui fibonacci

briliant neegalant galant siderant
până departe în zări
ca cocaina prin nări

activant
push pentru kundalini

te aduc în unda liniştii
cum de ce cât unde ştii
ca să mă seduci şi să te seduc cât mi-ai ciripi
cât m-ai iubi superculminant cum ştii

vreau să credem cu lumină
în lumina ce sântem
că să fim mereu lumină împreună în tandem
fiindcă vedem şi ne sună focul în care plutim
fiindcă vedem şi ne sună focul în care plutim
fiindcă vedem şi ne sună focul în care plutim

vreau să porţi magice artificii pe cerul gurii când te sărut
vreau să-ţi înflorească în pântec crini imperiali când te fut
vreau să simţi absolutul iubirii când în tine mă ascut
când cu tine îmi fac scut şi înving

beatrice
beau şi-s trist
beatrice
beau şi-s trist

meriţi tezaure sonore pline cu adoraţie nesfârşită
meriţi o viaţă reuşită meriţi dimensiuni supracolore
meriţi visele împlinite meriţi puteri supranaturale
meriţi succes clipe preafericite reflectoare şi urale
fiindcă eşti perfectă şi mai mult ca perfectă
şi angelica şi mai mult ca mai mult ca perfectă
inamovibilă sublimă capodoperă a sublimului n-ai rimă la frumuseţe
eşti cea mai Alteţă dintre Alteţe

zeiţă
eşti aroma ritmului mişcările tale sunt ciocolată
pentru tine pula mea poartă cravată

vreau să porţi magice artificii pe cerul gurii când te sărut
vreau să-ţi înflorească în pântec crini imperiali când te fut
vreau să simţi absolutul iubirii când în tine mă ascut
când cu tine îmi fac scut şi înving 

Am scris un text in legatura cu domnul Presedinte al USR, Nicolae Manolescu, aici, adineauri, dar si in legatura cu viitoarea Conducere a acestei institutii, si sa vezi ce-am patit.. fara sa apas vreo tasta, textul s-a sters ca si cand as fi apasat Backspace. Ca atare nu mai zic ce zisesem, ca daca n-a fost sa fie, inseamna ca-i mai bine asa. Ziceam si ca dintre scriitori sunt cel mai bine pregatit sa Prezidez USR in mijlocul unei Echipe competente, inteligente si cu mult umor emoticon grin impreuna cu care sa elevam statutul scriitorului din Romania si statutul Scriitorimii, asa cum este natural si normal, si asa cum este atat de usor de realizat, incat doar reaua vointa si interesele potrivnice impiedica deocamdata aceasta realizare. Chachipe

Sunt in Oldanda niste trufe extraordinare. Am mancat o portie intr-un parc din Anwerpen si m-am simtit tare de tot emoticon grin Mama cum sunt alea... Se cheamau Hollandia, nou aparute pe piata, cica, cele mai puternice, dooj de euro in magazin. Mi-au marit perceptia, atat asupra fiintei mele, cat si asupra fiintei mele exterioare. Mi-au activat niste circuite de constiinta foarte smechere. Practic, mi-au deschis mai bine Altreileaochi emoticon grin Caci prin Ida si Pingala au inceput sa mi se urce din ceakre niste curenti luminescenti foarte eclatanti pana in Shahashrara. Si-am inceput sa vad. Mama si cum vedeam si cum ma simteam, atat de usor si de real si de fantastic si de natural si de conectat cu toata natura. Vedeam ca prin microscop printre altele, aveam zoom din ala maxim si nimic nu mi se mai parea mare, nici macar copacii inalti care inainte parca atingeu norii, norii care isi respirau materia.. Si radeam, radeam de cat de prost fusesem pana atunci, de cat de orb, si ma aplaudam, caci constientizam cam si cam cat de destept sunt, suntem in drept noi oamenii. Nu aveam doar abilitatea sa dau zoom lucrurilor, dar o aveam zi pe cea de a face faptele sa se intample mai repede sau mai in slow motion, deci aveam zoom temporal, atentie emoticon grin Caci ce crezi ca se intampla pe lumea asta? Timpul nu exista, exista doar vibratia si ritmul tuturor lucrurilor si totul este constiinta, lumina, totul curge, totul arde emoticon grin Si in timp ce discutam cu fratele Cristi pe marginea lacului revalatiile noastre, de la o oarecare distanta o lebada alba a venit spre noi sageata. S-a oprit fix lanca mal si ne-a zis: Hei. De vreo trei ori si-am inceput sa vorbim cu ea, dar in timp ce vorbeam, seducator asea, mi-am dat seama cat de primitiva este vorbirea asta si mi-am dat seama ca comunicarea noastra naturala este alta, este cumva telepatica, dar nu prin cuvinte, ci prin emotii, prin emotiile pe care le putem construi in noi si manifesta emoticon grin Bine, stiam toate astea, dar nu le traisem niciodata atat de aevea. Caci exista cunoasterea intelectuala si cunoasterea experimentala, iar dintre cele noo, secunda este intr-adevar cunoastere, caci traiesti pe pielea ta lucrurile, lumea pe care o cunosti si inveti emoticon grin Cand lebada a inceput sa se retraga am folosit o emotie pe care am manifestat-o verbal si nonverbal prin care am facut-o sa se intoarca si sa mai zica ceva. Si multe... multe tare ;D Prin oras am inceput sa abordez femeile care ma atrageau prin ceva, le simteam toata fiinta, le vedeam tot, si emanam o asa atractie incat... nu mai zic emoticon grin Cand am ajuns unde stateam si m-am uitat in oglinda, aveam pupilele foarte dilatate si foarte adanci si-mi vedeam toate imperfectiunile, dar si perfectiunea pe care o pot atinge, ingerul emoticon grin
Smecheri tare sunt olandezii astia, smecher tare este regele lor caci permite ca aceste medicamente naturale sa existe legal pe piata in tara lui. Caci intr-adevar ciupercile astea sunt medicamente, practic regenereaza sistemul nervos, ADN-ul uman. Atentie. Bine, meditatia face acelasi lucru, dar pe ciupercile alea ea este mult mai profunda si edificatoarea.
Imi dau seama cam in ce retard suntem noi in Romania, din moment ce lumea este urmarita penal daca umbla cu astfel de medicamente, gen cannabis si ciuperci...
Na ne revenim noi, nu-i bai emoticon grin
Pentru 6 euro am intrat în Catedrala din Antwerpen și am defilat atent printre picturile lui Rubens ale căror lumini m au încărcat pozitiv. Frumoasa catedrala, am aprins niște lumânări acolo pentru toată umanitatea, creația și pentru Divinitate. Costau 60 de centi dar nu era neapărat sa i plătești, iar ăsta mi a oferit niște idei deștepte politice. La un moment dat a început o slujba și am rămas. Așezat pe un scaun pentru meditație, cu fratele Cristi, am meditat pe tot parcursul ceremoniei. Sunetele orgii mi au curs prin tot sistemul nervos ca substanțele unuimedicament. Preoții au vorbit și despre evenimentele nefericite care au loc în prezent pe glob și m am rugat pentru nefericiții la care se făcea referire. În timp ce meditam mi a venit ideea despre Cum este necesar sa funcționeze lumea în viitorul apropiat. Omenirea este necesar sa îmbrățișeze profund și puternic spiritualitatea pentru ca specia sa se regenereze. Suntem zei, și am ars o destul abnormal. De aceea 5 lucruri trebuie sa fie pe lumea ăsta ca lumânările din Catedrala din Antwerpen, sa le plătești numai dacă ai cu ce și vrei. Aceste lucruri sunt! Intrările în catedrale temple biserici moschei și alte locuri sacre. Transportul către aceste locuri sacre. Internetul. Electricitatea. Mâncarea.
Exista oameni, cum sunt și eu, care suntem foarte into spiritualitate, la modul ca practicam religia și numai ăsta ni se pare important si vrem sa facem. De aceea, nu vrem sa efectuam activități pecuniare pe care societatea contemporana le a făcut obligatorii, pentru a obține resurse financiare pentru a ne bucura de resursele planetei și ale umanității, Cum sunt cele menționate adineauri. Astfel ca nu vrem sa fim obligați sa plătim pentru intrări în locuri sacre, transport către ele, internet, electricitate și mâncare. Avem dreptul sa ne bucuram gratuit de aceste resurse atât de necesare elevarii spirituale. Așa sa ne ajute Dumnezeu.Doar ce am ajuns în Antwerpen și mă simt excelent, deși nu am dormit de mai bine de 24 de ore. Doar ce am fost impresionat de ce am văzut pe o strada cu vitrine, gen câteva zeci de femei în lenjerii intime, topless sau în pizda goala. Unele dintre ele foarte foarte bine sculptate, cu niște cântări de forme. 50 euro douaj de minute costa sa intri în vitrina samd. Și am văzut vreo 4 - 5 frumuseți rare, ceva rusoaice, românce. . Mi a plăcut felul Cum încercau sa mă ademeneasca dar nu am făcut decât le zâmbesc.
daca o sa am cumva vreodata o fata, desi nu ma grabesc sa fac copii, ca, Unu, si-asa e plina lumea de prosti, si asta iti impune o conduita abnorma , chiar si destept fiind, caci un prost e ca un animal salbatic, inchipuie-ti cum e sa traiesti destept fiind intr-o lume plina de prosti, cam ce talent si abilitate tre sa ai ca sa-ti ascunzi talentul si abilitatea, cam cat calm tre sa ai, cam cat control ca sa nu-i masacrezi, caci prostii sunt contondenti chiar si daca sunt in repaos, Doi, copiii te inrobesc ca tre sa le dai samd, iar daca nu tragi sa le dai ii nefericesti, iar daca tragi sa le dai te nefericesti pe tine, Trei, consider ca oamenii bogati ar trebui sa faca copii, pentru ca au cu ce sa-i creasca si sa-i destepte maxim, culmea e ca tot prostii si saracii fac multi copii, viitori dobitoci si sclavi, Patru, cum am depasit de mult constiinta de mamifer, nu prea le vad rostul copiilor .. deci daca o sa am vreodata o fata, la cat de deranjat am fost si sunt de prostia unor femei, doamne, asa de despteapta o s-o fac , incat daca nimereste vreunul ca mine, sa nu-l scoata din minti cu prostia ei, ci sa-l incante cu sharmul, inteligenta, abilitatile, talentele samd ei zeiesti. Desi, daca gandeam ca un prost, o faceam de-aldreacu rea si proasta ca sa ma revansez emoticon grin Caci prostii asa gandesc, gen daca au suferit ei de pe urma a ceva, sa sufere si altii . Nimic nu-i mai strigator la cer ca o femeie proasta ca ta-su si rea si incapatanata ca ma-sa

 io sant comandantul corpului meu si meshterul credintei mele
desi m-am nascut in captivitate pe o planeta puscarie
sant salbatic ca un inorog spargand in galop curcubee


Degeaba mananc, gustul e la mine


intelectualii nu au inima
adica au.. dar degeaba
ha ha, am mai facut un hit de piesa, de data asta in engleza emoticon grin am patru piese si din astea patru trei sunt singeluri, hituri, iar asta de azi, disco asa cu sunete din astea de anul asta, e hit international. se cheama "real. da hit din ala de-si rup femeile pizdele-n ele in dans, caci e foarte ridmata asa, ca-ntr-o partida de sex intre balerinie.. si mai am niste instrumentale din alea cu niste sunete de orgasmezi.. fac toamna asta de-un album numai cu singeluri ca mi-am citit astrograma si zice acolo ca-s si mare muzician emoticon grin si cum la versuri sunt pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffaaauuummmmm si cum m-ajuta vocea si flowul, de ce sa nu dau clasa si-n muzica, ca si-asa-n literatura am dat de mult emoticon grin dupa aia creca dau la arhitectura ca sa invat sa inghet muzica ha ha


S-a stins Vadim.. Ce tristete te-apuca cand moare un poet, iar cand moare un mare poet si-un mare spirit, tristetea iti da pentru o secunda paloarea oglindie a mortului. Ce figura a fost si Vadim, cu el mai moare un nationalist, un patriot, un promotor al valorilor noastre populare ancestrale genetice, dar visul Romaniei Mari se inaripeaza si mai curajos: nu vom lua Moldova de la rusi, vom lua toata Rusia cu tot cu rusi sam:D La ora asta, noi, amaratii astia care suntem noi, noi astia, romanii, cu tot cu tigani si ce natii si corcituri mai avem, suntem cei mai smecheri din lume. Noi suntem atat de smecheri incat aoleu toata lumea vrea ca noi sa conducem lumea. De ce? Ca asa zic eu, iar cuvintele mele sunt lege. Indiferent ca conducem acum, azi, maine sau peste zece ani, lumea, noi conducem lumea emoticon grin Toti prostanacii astia, jepcarii astia din jur, scamatorii astia internationali care stiu numa bagabonteala de aia de mahala si japca, in acest inceput de mileniu constientizeaza ca au ars-o imatur si pandaimos destul, sunt ca pustii aia graseti care au ajuns atat de graseti incat le-a venit mintea la cap si nu mai pot manca pachetelul baietilor destepti dar supli si nonagresivi, si cum n-au nimic in aceasta proaspata minte, nu au alternativa decat sa invete de la cei mai batrni si mai haladiti Smecheria. Ei sunt ca ursii si ca dobosarii inaintea comandantului inaintea noastra.
Vadim, ca poet, a fost destul de trubadur, dar prin puterea retoricii publicistice a reusit sa penetreze si politica, desi rolul sau de extremist si putin paliu, perfect jucat, nu i-a adus decat oftica si boala. Din pacate politica e Dalila pentru multi, daca nu chiar pentru toti care intra-n. Politica e unul dintre cerurile cele mai inalte ale Poeziei. Cei impuri si nepregatiti pier mancati de vii de sfinti.
Pe de alta parte odata cu acest deces se mai purifica sistemul de un produs al regimului anterior, cu toate partile sale bune. Este necesar sa se amenajeze un teren de golf cu parc de distractii pentru IQ-ul dumnealor, pentru toti fostii nomenclaturisti ai regimului anterior, dar si-al celor corupti din contemporaneitate.
Romania este necesar sa se pregateasca sa devina Capitala Spirituala a Lumii, locul in care toate politicile converg inspre bunastare, si-unde toate cultele religioase converg in religia universala ancestrala perpetuua inamovibila inalterabila unica care sta la baza lor.
Sa-ti fie tarana usoara onorabile Tribun Corneliu Vadim Tudor, un parcurs interesant ai facut in lume. Iti multumim pentru faptele tale pozitive, iar pentru celelalte te iertam emoticon grin Ave

Azi am inceput al douaspotulea an de scoala. Uuu. Am mancat atata scoala de-a lungul vietii si tot nu-s atat de destept pe cat pot. Sunt foarte aproape, da nu cat pot. Ceea ce ma scoate din minti. Stii cum e sa stii cat de destept poti fi si sa nu fi chiar atat de destept? Crunt. E ca si cand ai avea aripi si n-ai stii sa zbori. Imi amintesc prima zi de scoala in caminul de copii cu program prelungit din orasul meu. Acolo am invatat primul nivel de smecherie din basmele pe care ni le citeau educatoarele - chiar m-am intalnit azi cu doamna Lena, educatoarea mea preferata, o distinsa emoticon grin - si din multe altele. Acolo.. eram rau tare. Pai in optzeci si opt am spart tabloul cu Ceausescu din fata clasei si cand m-au intrebat aia ce si cum, le-am zis ca asa m-a invatat mama emoticon grin Tatai-miu Stoian era directorul oficiului comertului local, puteam sa-i fac probleme cu comportamentul meu revolutionar. In plm, am fost primul revolutionar din opt noua.. emoticon grin Apoi, pentru ca crescusem, pe la sase, m-au dat ai mei la Gradinita, la scoala nr. l, in clasa doamnei Borsh emoticon grin Ha. Acolo am invatat al doilea nivel de smecherie, inclusiv putina franceza. In nouazeci am intrat la Primara, la scoala nr. ll.. Acolo am invatat al treilea nivel de smecherie, desi nu prea invatam. Invatam de fapt, dar nu eram constient de ce anume invatam. Eram atat de prost incat invatatoarea, Mariana, m-a luat la ea sa-mi fac temele de la un punct incolo. Nici nu stiam sa citesc calumea pana cand nu am invatat sa citesc la filme, cand filmele nu au mai fost dublate. Da nu eram chiar atat de prost pe cat nu invatam. Acolo l-am cunoscut pe Ciotlos. Ciotlos era supradotat pentru scoala aia, stia tot emoticon grin Avea o caligrafie de ziceai ca-i rishi si desena cu un stil incantator. Printre multe altele emoticon grin Nu ne inghiteam, uneori, in semn de pedeapsa ma punea invatatoarea cu el in banca, sau invers. I-am furat caligrafia emoticon grin Inainte scriam ca un cal. Ii aducea ta-su biscuiti din aia cu crema de aparusera din import dupa revolutie, da un biscuit nu dadea, asea zgarcit era emoticon grin Apoi am intrat la Generala. Acolo am invatat al patrulea nivel de smecherie. M-am transferat in primele saptamani de la parter, de la a cincea A la etaj, la a cincea B ca aveam mai multi prieteni acolo. Iar am dat de Ciotlos. Diriga, Camelia, era profa de muzica. Canta excelent la pian, la pianul pe care il aveam in clasa si la care mai dadeam si eu seama. Am invatat atata smecherie acolo de mama mama. In perioada aceea mi-am descoperit principalul talent artistic. Ce biletele dictam de veneau si alti colegi sa sa de dictez smecheria emoticon grin Mergeam la discoteca in anii aia. Ce nu faceam. Printr-a saptea m-am dat la pizda-n parc emoticon grin Printr-a sasea m-a dat bunica-miu la pregatire la mate, la profesorul Marchiz.. atata smecheria am invatat de la omul ala.. Intr-a opta ma jucam cu matematica de unu opt. Eram chiar mai bun ca Ciotlos, ce vorbesti, care Ciotlos era coaie mari. Eram destul de varza la romana. La examenul de admitere la liceu am picat la romana, iar la mate am luat o nota foarte mare - contrastul era ametitor. Am intrat din a doua si cu un artificiu facut de mama, am intrat de la filologie la mate-fizica emoticon grin Acolo erau multi dintre elevii cei mai dotati din oras, si dintr-un oras vecin. L-am luat pe Ciotlos in prima banca cu mine. Acolo am invatat al cincilea nivel de smecherie. Acolo si-n afara, prin oras, prin baruri samd. Am ramas corigent pe vara intr-a noua si la mate si la romana, ha ha "D Acolo am invatat sa scriu poezii. Intr-a unspea am aparut cu Cosmin in Romania literara la rubrica post restant a Constantei Buzea. Ce ne-a laudat distinsa poeta emoticon grin Mi-e mi-a citat toate trei poemele, lui Cosmin numa unu. Ce s-a ofticat. Dupa asta aveam panou pe peretii liceului cu poza emoticon grin Desi eram destul de varza mai la toate obiectele ca nu-nvatam si nu-mi scriam decat in pauze. Am copiat mai tot Bacul si-am intrat la o postliceala de agenti vamali la Bacau, care se numea Constantin Brancoveanu. Acolo mi-am luat al saselea nivel de smecherie. Eram cu prima mea iubita, Irina, in anii aia.. Stateam in bacau in cursul saptamanii prin gazde si chrii, ba chiar am stat in prima luna jumate la internatul liceului economic. Mama ce faceam in internatul ala cu prietenul meu Peli. Aoleu. Rabatari, ce-n intram cand dormeau unii si le suceam paturile peste ei. Rasuri mari. Eram pericol in anii aia. Furam carti din libraria magazinului Luceafarul... carti si pixuri cu gel. Apoi am intrat la Facultatea de Drept, la universitatea Nicolae Titulescu. Acolo mi-am luat al saptelea nivel de smecherie, acolo si-n anii aia. Ce ani.. Acolo, adica in caminul universitatii, mi-am luat a doua porecla: El Presidente emoticon grin Dupa Facultate am intrat la Masteratul de Stiinte Penale, mi-am luat al optulea nivel de smecherie, si-am intrat si in Baroul Bucuresti, de mi-am luat al noualea nivel de smecherie. Apoi, mi-am publicat prima carte, Chipurile, de mi-am luat al zecelea si ulterior, de-a lungul anilor, nenumarate niveluri de smecherie, de le-am si pierdut numarul. In momentul in care stii dreptul poti sa stii orice. Apoi, in doomiidoispe am ajuns geniu. Bine, geniu am fost mereu, dar atunci am constientizat-o. Tot in doomiidoispe am primit Gratia Divina, am restabilit conexiunea cu Tatal Cerurilor. Mi-a picurat din turla Bisericii de pe cantemir de langa horoscop duhul sfant in cap intr-o dimineata sub forma de lumina lichida. De-atunci am strabatut cale lunga pana acum, calea grea a purificarii si-a elevarii spirituale.. Tot in doomiidoispe prin octombrie noiembrie m-am bagat la MISA, la yoga, da am plecat dupa sase luni ca eram prea avansat emoticon grin Mare destept am fost cand m-am hotarat sa ma inscriu la yoga dupa ce am citit un pliant al Scolii, adus de mama fiului meu Thomas-Paul, pe care era si citatul din Bhavagad Gita care mi-a aprins neuronul christic. Asa impact a avut citatul ala asupra mea, de parca in alta viata eu insumi l-as fi compus. Si astazi am intrat in al douasoptulea sau poate in al douasnoualea, cine mai stie? an de scoala. Cand eram mic s-a dus mama la o ghicitoare care i-a spus ca are un baiat, si ca baiatul asta va face atata scoala de nu poate ea spune.. si ca va avea un noroc mare cat scoala emoticon grin Da mama n-a crezut ca io pe vremea aia abia treceam clasa

azi am fost sa-mi iau o pereche de pantofi
si-am vazut in magazin o vanzatoare cu un chip angelic tare
dar era cam plinuta pentru gusturile mele
desi formele nu le avea gresite
si m-am gandit ca exista multi ingeri
si multi inger in somn pe planeta
in era asta
care traiesc in captivitate
domesticiti si dresati
vieti de sclavi


stii cum e un inger domesticit si dresat?
ca un vultur convins ca-i gaina
ca un leu convins ca-i oaie


  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu