sâmbătă, 4 decembrie 2010

Topul tinerilor scriitori romani

Prietenul meu Gelu Vlasin a scornit o noua modalitate de promovare pe net. Topul asta. Care ma deranjeaza foarte mult intrucat nu stiu ce cauta numele meu intre atatia scriitori de mana a doua si-a treia. E ca si cum ai pune o limuzina langa cateva trabanturi si-un olcit si-ai intreba poporul care-i pe primul loc in top :D Dar nu asta conteaza. Relevanta unui astfel de top nu exista. Ce poate demonstra? Ca mai multe persoane au votat un scriitor si mai putine altul. Si? Ce rezulta de-aici? P...ula.

8 comentarii:

  1. Relevanta topului exista, moncher ! Si poate demonstra chiar mai multe decat poti tu sa-ti imaginezi :))

    RăspundețiȘtergere
  2. topul 'mnealor are exact relevanta sulii... ce kkt, chiar nimeni nu vede ca sunt aceleasi gasti pline de scribalai mediocri laudati de alti mediocri cu pretentii de critici? cu rare exceptii, literatura actuala e cat se poate de slaba - numai ca nimeni n-are tupeul s-o afirme sus si tare. iar aia de chiar au talent, nu sunt bagati in seama de gastile astea pline de ciudati (pe bune, v-ati uitat la ei?) pe langa talent, mie si asta imi place la SGB - are curajul de a spune lucrurilor pe nume.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu stiu de ce, dar am impresia ca toate nickurile astea de anonimi care il lauda pe SGB sunt chiar el, undercover ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. batrane stiu tot ce poate demonstra si mai stiu si ca nu conteaza ce demonstreaza :D
    eu nu vreau sa fiu asociat cu acei scriitori. sunt cu multe clase sub mine, ii consider primitivi, cred ca ce scriu ei e irelevant, minor, in contextul social-politic-samd actual. unii sunt neoexpresionisti, ori am mai spus ca expresionismul a fost un curent de avangarda acum 60 de ani (si pt mine sa-i ascult e ca si cum as asculta lautarestile gabitzei lunca), altii beatnici intarziati (si pt mine sa-i ascult e ca si cum as asculta jazz cantat de lautari), fac o poezie dupa model, or eu le cunosc modelele si stiu ca nu le-au depasit, pe cand eu fac un model nou de poezie, pentru ca sunt satul de poezia aia, plictisit ca de ceva ce-ai mancat prea mult timp, nu ma mai regasesc in ea, e prea light ca varza calita. vba lui cartarescu la finalul nimic-ului, in ziua de azi poezie e ceea ce nu arata a poezie.
    iar critica literara e si ea depasita itrucat criticii umbla cu teorii si cu exemple prafuite invatate la litere + ca nu-i vad rostul, adica ce fac criticii? ne spun ce cred ei ca-i literatura legitimati de faptul ca au absolvit literele si de mai ce? de gustul personal? si noi gata, ne lasam manipulati. am vazut critici care lauda carti foarte proaste dupa parerea mea si critici care rad carti foarte bune dupa parerea mea. or un scriitor e mai profesionist in receptarea unui text decat un critic, orice-ar spune criticii si scriitorii la un loc, intrucat, scriitorul e ca gradinarul care cultiva castraveti, pe cand criticii sunt cei care au un model de castravete si daca castravetii scriitorului nu-s in tiparul castravetelui aluia, domnul critic zice ca nu-s castraveti :)
    daca te uiti la recenziile din america spre ex. o sa=ti dai seama ca majoritatea astora ai nostri vorbesc pasareasca, vorbesc conform si in tiperele castravetelui alterat de care vbm mai sus.
    eu contest tot, pana si sentimetele poeziei, mila, dragostea, ura etc. care, dupa mintea mea tin de omul primitiv ce nu mai sunt. de aia, printre altele, nu fac poeme de dragoste ci seductie. m-am intors la origini, la antici, la cei dinaintea celor imbolnaviti de molima crestinismului care a transormat omul in sclav, in propriul lui sclav. metaforic spus sunt ochiul din spatele ochiului care priveste ochiul din spatele ochiului ;)

    tokyo, ma simt flatat :D

    RăspundețiȘtergere
  5. nu sunt eu, dom'le, ce dracu... e drept ca imi place sa ma laud dar imi place sa fac asta sub semnatura mea. de unde stiu ca nu esti tu? si ca dai comenturi ca apoi sa spui ca le-am dat eu, a?
    :))

    RăspundețiȘtergere
  6. nenea anonimule, matale ai boala pe SGB degeaba, zau! chiar are talent. pe bune, chiar iti place ce se scrie zilele astea, fie proza, fie poezie? poezia n-are nimic, o lamentatie continua, balarita pana la extrem, pretiozitati ridicol de mediocre cu aerul unor mari chestii filozofice. proza cam tot pe acolo... ce kkt, chiar ne facem ca nu vedem rahatul asta care pute? chiar asa a ajuns o gasca de neica nimeni sa ne spele creierele tuturor si sa dicteze regulile asta bashite?
    SGB,hai sa facem si noi un top, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar asa, literatura romana actuala nu e prea congruenta cu valoarea, dar cel mai probabil din cauza ca preferam sa ne plangem de penibilitatea ei in loc sa scriem cu cap. si nu contest, sgb ai talent, dar de la talent pana unde te consideri tu acum e mult drum neneica :D ei ajunge tu acolo, dar nu te grabi cu afirmatiile. oricum mare parte din promovarea ta si premiile castigate sunt acordate de criticii astia mediocri, nu?

    RăspundețiȘtergere