marți, 12 octombrie 2010

tot prostu scrie poezii

asta e concluzia la care am ajuns de ceva vreme si nu cred ca trebuie sa mai argumentez, dar o fac. daca te uiti pe internet, pe siteurile literare romanesti, bloguri, prin reviste, librarii etc. nu-ti trebuiesc prea multi neuroni ca sa-ti dai seama ca sunt minim doua zeci de mii de persoane care scriu poezii. cam cat un oras mai mic. culmea e ca o carte de poezie se vinde in cateva sute de exemplare.
adevarul e ca in ziua de azi nici nu-i prea greu sa scrii poezii, caci s-a ajuns la situatia in care orice text e poezie. de ce? pentru ca procedeele stilistice care mai acu o vreme faceau diferenta dintre un text si-o poezie, temele, plm, au fost puse-n cui si s-a instaurat epicul asta jurnalistic, iar orice povestioara e poezie. si mai sunt si alti factori. a nu se interpreta ca daca faci metafore, personificari etc faci poezie. nici vorba. in fine...

11 comentarii:

  1. dreptate mare mai ai, nene sgb

    RăspundețiȘtergere
  2. în limba română:"nu-ţi trebuie mai mulţi neuroni" ci nu "trebuiesc".

    RăspundețiȘtergere
  3. iata un silogism>

    premise:
    Tot prostu' scrie poezii.
    Sgb scrie poezii.
    concluzie: Sgb e prost.

    :))

    RăspundețiȘtergere
  4. de obicei desteptii impun regulile si prostii le respecta. eu nu respect decat regulile mele si din fericire nu am nicio regula care sa-mi impuna sa vorbesc limba romana "corect". ca-i "trebuie" ori "trebuiesc" tu ai inteles ce ti-am transmis ;)

    logica ta e de milioane, bravo :D

    RăspundețiȘtergere
  5. mai sa fie... nu prea cred ca 'trebuiesc' este un cuvant corect... intr-adevar, DEXul zice ceva de trebuiesc-ul tau, insa are menţiunea 'rar'. DOOM-ul, pe de alta parte, dictionar normativ, ce inglobeaza formele corecte in prezent, nu il mentioneaza pe 'trebuiesc'. deci... mai citeste! caci daca ei trebuiesc, tie ce iti trebuieste, mai?
    p.s.: cand am spus ca 'nu prea cred', te-ai prins ca de fapt eram sigura, nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. mei segebeule, mai! hai sa-ti zic si eu acuma ce am de zis. nu ca ma rugasi, no! ca n-aveai de unde. da´ c-asa simtii io azi. sunt de acord cu tine ca tonele alea de metafore nu inseamna mare lucru, parca-s niste descantece lalaite. e clar si pt mine. dar si injuraturile alea nu prea te aseaza pe coate a meditatie. no, ca n-am nimic cu limbajul asta "de cartier" sau "original", fiecare face ce vrea, dar paleta s-a largit astazi intr-atata, incat ma intreb si eu: unde-i granita intre proza, poezie si limbajul curent? ca la harababura de azi, nu stiu ce reguli ar trebui sa se instaureze, ca sa mai poti numi poezia poezie. deh, si eminescu-i mort si cazut in desuetudine... ergo: fiecare scrie ce-l taie capul si ce simte el ca-i pentru el poezie. or nu? ca, voba ceea: romanul s-a nascut... poet... :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. mai sorina, glezna ta stanga imi place si ma intreb cum e cea dreapta

    RăspundețiȘtergere
  8. :-)) hehe! fain te eschivasi. o sa te tin eu minte! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  9. da, sgb, asa toata lumea scrie 'poezie". chiar si eum, desi stiu ca scriu tampenii... dar, in versuri.

    da lasa, ca tu esti publicat, prostimea nu. asa ca, fii mandru si nu te supara frate! stii pe pielea ta cum e sa fii criticat la sange de invidiosi.

    e loc la soare pentru toti! la umbra e mai ingust si acolo stau cei talentati si poetii adevarati.

    sarut mana, conasule! am cartea ta... si... am fost cam ingrozita de cuvintele folosite....ma asteptam la poezie nene...

    RăspundețiȘtergere
  10. cartea aia e plina de poezie. normal ca daca esti ocupat sa te ingrozesti/oripilezi/inrosesti la cuvinte nu mai ai ochi pentru poezia din ele.

    RăspundețiȘtergere
  11. inclusiv tu esti un labar trist care ce scrie nu e poezie doar ca e promovat de alti labari care spre deosebire de tine au si ceva talent in plus

    RăspundețiȘtergere