joi, 14 octombrie 2010

poemul de luni 27

aer liber


tristeţea-i o lumină neagră

porii o-mprăştie când în minte

un surâs se-ncheagă

şi-un nume zglobiu cum un nume

nu poate fi decât după acel surâs

şi un obraz pe care încă l-aş sorbi

şi doi ochi verzi cu genele-n sprâncene

eu cred că păsărica ta secretă gin

am spus să umplu aerul de râs

dar ca răspuns am primit doar tăcere

m-am ofticat dar m-am ţinut în lesă

şi m-am îndepărtat şi cum mă-ndepărtam

lăsam în urmă umbra-mi mică

ca lacrima pe care-o înghiţeam

afară era foarte vară nu mai puteam

de cald scuipam injurii

cum îmi stă-n obicei şi cum îmi place

căci chipul ăla mă-mbătase mangă

i-am dat taxiului un bună seara

şi mi-a răspuns că-n zona mea nu merge

că-i rău famată plină de jigodii

venale ieftine dintr-o bucată

băga-mi-aş pula-n măta l-am scuipat

aşa sunt oamenii obişnuiţi

să vadă ce-i mai rău

să judece să dea verdicte

să pedepsească ca să-şi satisfacă

orgoliile egoismul duşmănia

căci dacă-i altu’ găunos tu eşti perfect

aveam un pix în buzunarul drept

mi-am scos un ochi şi a venit salvarea

m-a luat pe targă până la spital

şi doctorul de gardă era ginecolog

i-am zis să doarmă-n continare

dar să-mi trimit-o asistentă

că-s nefutut nefericit nebun şi

nu mai ştiu ce mi-a răspuns

mi-aduc aminte că nu-mi aduceam aminte

nici cine sunt nici cum mă cheamă nici de ce

dar nu-mi aduc aminte dacă

se întâmpla atunci sau mai-nainte

când c-o maşină am intrat în zid

16 comentarii:

  1. am citit de curand:
    "Un soldat american, inainte de a pleca pe front, s-a dus la biblioteca si a cerut o carte...o carte de poezii. Cartea a avut un impact mare asupra sa. Dar ce l-au impresionat mai mult decat versurile erau comentariile pe care cineva le scrisese stangaci pe marginile paginilor. Cartea fusese donata bibliotecii de catre persoana care scrisese comentariile. Asa ca numele si adresa ei erau scrise pe carte. _____________________________________________ Plecat pe front, a decis sa-i scrie acestei doamne. I-a spus cat de mult l-a impresionat cartea si ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile ei. Si ea i-a scris inapoi. Asa au inceput sa corespondeze si, cu cat isi scriau, relatia lor devenea din ce in ce mai puternica. Intr-una din scrisori, el i-a scris si a rugat-o sa-i trimita o fotografie. Ea i-a spus ca daca se simte apropiat de ea si daca dragostea lui este adevarata, nu va conta cum arata. Asa ca nu i-a trimis nicio fotografie. ______________________________________________ Cand s-a terminat razboiul si el s-a intors in SUA, si-au dat intalnire in New York, in Grand Central Station. Ca sa se recunoasca, ea l-a rugat sa tina cartea in mana, iar ea va avea un trandafir. Asa ca in acea zi, intr-un loc imens, un soldat obosit, venit de pe front, cu o carte in mana cauta o femeie cu un trandafir in mana. Va dati seama ce asteptari avea? Era pe punctul de a-si gasi sufletul pereche, femeia pe care o iubea dar pe care nu o vazuse niciodata. Asteptand, a vazut o fata superba, imbracata intr-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a indreptat catre el si...era minunata. Era dincolo de orice imaginatie. Iar el s-a uitat si a vazut ca ea nu avea niciun trandafir. ____________________________________________ Langa el s-a oprit o doamna mai in varsta. Avea un trandafir in mana. Va puteti imagina? Tanara superba si doamna care nu arata foarte bine, dar cu un trandafir in mana. Si nu era frumoasa, chiar destul de neatragatoare si imbatranita. VOI CE ATI FI ALES? Persoanei cu trandafirul ii stia sufletul de care se indragostise. Asa ca s-a indreptat spre doamna cu trandafirul, in timp ce tanara frumoasa s-a oprit la cativa pasi de el, l-a privit si l-a intrebat: - Vii cu mine soldat? Iar inima lui era sfasiata. Decizii...Alegeri....S-a gandit un minut. In timp ce tanara se indeparta de el, lucrurile corecte l-au determinat sa aleaga: si-a continuat drumul catre persoana mai in varsta care tinea trandafirul in mana, s-a apropiat de ea si i-a zis: - Buna ziua, si a invitat-o la cina. Iar aceasta i-a spus: - Fiule, nu stiu ce se intampla aici, dar tanara imbracata in verde care tocmai a trecut pe langa tine, m-a rugat sa tin in mana acest trandafir si mi-a spus ca, daca vei veni la mine, sa-ti spun ca te asteapta la restaurant..."

    RăspundețiȘtergere
  2. nici nu stiu ce e mai dubios...poezia domnului poetinho sau comentariul gen almanahul copiilor 1979...

    RăspundețiȘtergere
  3. dvs domnule, patati blazonul profesiei de avocat :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @sgb: poti sa-mi scrii te rog un mail pe capricorn_k13@yahoo.com? nu ti-am gasit o adresa pe blog; as vrea sa-ti transmit o invitatie culturala :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Onorate coleg avocat, urmas al lui Cicero, stimate poet, urmas al lui Ovidiu si al lui Shakespeare, te rog insistent sa intri in concurs invisible (detalii deasupra), unde poti castiga premii in bani.
    De asemenea te-as ruga sa ma tii la curent in legatura cu desfasurarea evenimentelor privind determinarea marelui om de cultura X de la formatia de hip hop Y (a se vedea dupa aparitia cartii) sa iti semneze cartea.
    Dvs. domnule, aduceti cinste si onoare atat meseriei de avocat, cat si celei de poet...in general tuturor meseriilor ce implica cultura.
    Respect

    RăspundețiȘtergere
  8. cacofonia de mai sus e intentionata - din respect pentru opera dvs.

    RăspundețiȘtergere
  9. o corola de multumiri va adresez, venerabil carturar al timpurilor moderne, caci vorbele dvs nu numai ca m-au incantat cu incarcatura lor de ineptie, dar mi-au mai si/ntriparit un zambet larg pe fata. inteleg ca sunteti reprezentantul legal al concursului despre care faceti vorbire si va felicit, dar va asigur ca daca nu va priveam ca pe-un confrate mai tolomac, care incearca sa se faca remarcat in lumea virtuala, nu v/as fi permis nici macar un rand aici, unde intra numai oameni de buna credinta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Va multumesc din suflet pentr corola, iar acum daca nu mai sunt chestiuni prealabile, sa trecem pe fondul cauzei...
    Desigur, faptul ca un concurs nu poate avea reprezentant legal deoarece nu are capacitate juridica, nu va este strain...dvs. cunoasteti prevederile legale in vigoare, iar eroarea a fost comisa probabil din graba, nu din lipsa crasa de educatie juridica.
    Subliniam doar calitatea deosebita a cititorilor dvs. care din respect si apreciere fata de operele nemuritoare ce se astern aici au inteles sa va multumeasca printr-o invitatie la concurs...
    Va multumeasc si pentru sansa pe care mi-ati acordat-o, permitandu-mi sa-mi postez aici gandurile si randurile.
    Cu stima,
    Un confrate mai tolomac

    RăspundețiȘtergere
  11. evident ca ironia mea desi a fost ascutita nu a reusit sa va strapunga obrazul gros, astfel ca sugerati subtil ca as fi comis o eroare. respectiva invitatie la concurs a fost efectuata de alt cititor, care la fel ca si dvs, incearca sa se faca remarcat in lumea virtuala.
    imi face placere sa-i ofer oricand sansa unui confrate mai tolomac as se faca remarcat. cu toate astea nu trebuie sa-mi multumiti. o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  12. O zi placuta si dvs. M-ati distrat putin, iar asta nu e putin lucru...calitatile dvs. de bufon sunt de netagaduit, dar de la bufoniada la o polemica, de la mine la dvs., e distanta lunga - "acvila non capit musca", cum spuneau romanii, poate doar acvila se distreaza cu musca in cazul de fata.
    Acum m-am plictisit, va las sa visati in continuare la pasarici cu gin in cioc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tolomacii!
    Nu-i vina "lor" că-s tolomaci.
    Vina-i a celor ce-i postează.
    Pe ei îmi vine mii de draci.
    Nu văd că poezia "lor" oftează?

    RăspundețiȘtergere
  14. Poemul de luni 27 numai poem nu este .Ti-e scarba sa citesti.Scarba e si autorul.Cum zice el, sa-l scuipam: Ptiu, ptiu, ce poem, ce poet!Ce vocabular de poet!(daca poate fi numit astfel.)

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu te pune cu bufonii, amice anfreidinax, zau ca nu se cade !

    RăspundețiȘtergere
  16. Erata : andreidinax, scuze !

    RăspundețiȘtergere