luni, 29 martie 2010

=))

Cautandu-ma pe google, mai adineauri, am dat peste urmatorul articol din Ziarul de Bacau. Am ras mult, mult, de tot.


Mihai Eminescu sau Stoian G. Bogdan?
Laura Huiban - 29 Martie 2010

Cenaclul si Cercul studentesc “Junimea studenteasca bacauana”, din cadrul Universitatii “Vasile Alecsandri” Bacau, organizeaza astazi, de la ora 18.00, in sala de consiliu a Facultatii de Litere, o dezbatare cu tema “Mihai Eminescu sau Stoian G. Bogdan”, adica “Luceafarul poeziei românesti”, conform etichetei pusa de scoala româneasca, sau un tinar poet nonconformist, in virsta de 27 de ani, nascut in/ “fugit” din Comanesti (Bacau), autorul volumului de poeme “Chipurile”, editor al revistei de literatura “Pana mea”, cistigator a mai multe premii literare. “Intrebarea «Mihai Eminescu sau Stoian G. Bogdan?» mi-a fost sugerata de un student la Litere, care mi-a declarat ca il prefera pe SGB si ca «Wanda» bate «Luceafarul». Venita din partea unui tinar inteligent, cu ceva spirit de fronda si cam exaltat de felul lui, afirmatia m-a uimit, dupa care mi-a dat de gindit. Ea confirma, de fapt, o tendinta tot mai evidenta in rindul elevilor si al studentilor: aceea de a de a nu mai reactiona la Eminescu”, a declarat lectorul universitar Adrian Jicu, coordonator al Cenaclului “Junimea studenteasca bacauana”, cel care invita la aceasta dezbatere deshisa, fara prejudecati si clisee, pentru a afla ce mai inseamna pentru cititorii de astazi creatia eminesciana si in ce masura “(mai) este necesara acea «despartire» de Eminescu, pentru care pleda, in 1998, Nicolae Manolescu, intr-un controversat raspuns publicat in «Dilema»”. Dupa spusele lectorului Adrian Jicu, intrarea e libera, “iesirea, mai vedem…”. (Laura HUIBAN)

8 comentarii:

  1. Pai du-te pana la Bacau sa asculti dezbaterea

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja ești clasic, Bog! E ceva să fii pus în discuție cu Eminoviciu. Câți au mai fost în situația asta? =))Cică Junimea băcăuană...ce lipsă de inspirație...cum să trântești o marcă a Iașului în tarlaua lu Bacovia? Și pe el îl chema George...nume de păcălici deh...=))))))
    Fii sincer și zi că mori de curiozitate să afli ce s-a discutat acolo. Așa pățești daca ”te cauți” pe Goagle. Data viitoare poate afli că un grup de imolăi ți-au scrijelit bustul din Panciu, din județul drag sufletului tău, Vrancea.

    RăspundețiȘtergere
  3. E faină treaba, nici nu se compară cu contul pe care ți l-au făcut vara trecută pe neogen(și aia a fost faină).

    =))

    RăspundețiȘtergere
  4. atata te rog: daca te scoti cumva, sa nu ne uiti. sa ne ajuti. sa ne intinzi si noua o mana, sau macar o farfurie de ciorba, calda. da' sa nu flegmezi in ea

    RăspundețiȘtergere
  5. Articolul e mult mai bine conturat de Laura pe blogul ei. http://www.farafiltru.net/mihai-eminescu-sau-stoian-g-bogdan.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai daca tot te-ai cautat pe Google si te simti un clasic in viata..merita si sa faci un drum pana acolo sa iti savurezi succesul, nu?:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Adrian Jicu a avut intentia sa te/va invite la cenaclul cu pricina. Dar, spun eu, n-ar fi fost fair play fata de Eminescu. :)) P.S. Merci, Violeta.

    RăspundețiȘtergere