vineri, 31 iulie 2009

Din Transbordare

Mi s-a spus ca e bine sa mai postez cate ceva pe blog, asa ca m-am gandit adineauri ca, daca tot ma plictisesc, ar fi bine s-o si fac.
Acum sunt intr-o localitate din Bistrita-Nasaud. Am observat ca nu e trecuta pe nicio harta. Se numeste Transbordare.
In compania corifeilor: Gelu Vlasin, Sorin Despot si Andrei Ruse, joc "pase" cu o minge de plicitseala.
Astept sa vina ora cand o sa trebuiasca sa plec spre Bistrita cu bemveul meu cu care am trecut la venire, din nefericire, peste o frumusete de caine. Trebuie sa ma intalnesc cu o poeta misto (si ca artista si ca femeie ;) si cu alta tipa misto, o creata, cu care au treaba tovarasii mei. Mai intai o sa ne oprim pe la Andrei Muresan pe-acasa, unde asara am citit si eu din Chipuri, o sa mai ascultam poeziile batranilor si-o sa plecam in Crama Veche. Acolo, o sa ne intretinem cu minunatele domnisoare, intentionand sa le ducem intr-un loc cu multe cearceafuri, ca sa... Mama ce tripuri am! :)
Aici, de unde tastez eu cuvintele astea, s-a instaurat, la lectura textului astuia, un mare ras, prin gura mea, a lu' Despot si-a astuia cu nume de vama. A intrat si Gelu cu pletele-i carliontate. Ruse a gasit niste articole in presa locala, care vorbesc despre venirea unor patru poeti cu voci inconfundabile. Aud ca mie mi-au trecut la nume: Stoian Grigore Bogdan (SGB). Ceea ce ma amuza "la maxim si la nebunie", vorba poetei mele.
Trebuie sa merg la dush acum. Trebuie sa inchei. Ce inteleg eu prin "acum", tu trebuie sa intelegi prin "in vinerea din 31 iulie 2009 SGB a scris un text cu care ti-ai pierdut timpul acum". Ceau

6 comentarii:

 1. Grig(Stoian Grigore Bogdan), ce trăiți voi acolo este dincolo de orice transbordare într-o lume fantastică. :))

  Am scris pe blogul meu despre lansarea cărții tale la Bookfest.

  RăspundețiȘtergere
 2. Primit, citit, placut.

  Multumesc. Mai ales pentru aleasa dedicatie, care face, intra-adevar, cinste judetului noastru fruntas in intrecerea literara a patriei noastre.

  Adrian Jicu

  RăspundețiȘtergere
 3. va multumesc.
  cristina, stii ca eu acaparez toate domnisoarele. nu avea griji :)
  Adrian, sa-mi spui, te rog, si mie ce parere ai despre cartulie.

  RăspundețiȘtergere