sâmbătă, 6 noiembrie 2010

"o parte din presa preseaza cacat"

de fapt toata mass media si lumea crede tot ce citeste, aude sau vede. caci e mai usor sa crezi decat sa gandesti. lumea uita ca cei care formuleaza un articol sunt oameni cu neuroni, de cele mai multe ori putini, cu sentimente, cu idei, de cele mai multe ori gresite, proaste, cu etc. uita ca oamenii astia isi dau de fapt cu parerea, prezinta realitatea asa cum o vad ei, cu cuvintele lor, in felul lor. spun asta pentru ca am dat adineauri peste un articol care vorbeste despre lectura mea de la cenaclul Marin Mincu http://www.sitcom.ro/tag/stoian-g-bogdan . dupa cum se poate observa nici macar nu e semnat. dar trecand peste asta. ce zice autorul? uite ce zice: "am ascultat câteva exerciţii stilistice ratate cu graţie de SGB. Ce să zic, atunci când încerci să forţezi la maxim autenticitatea trăirii şi vrei să transformi toate experienţele cotidiene în poezie, efectul scontat e invers." ce face autorul de fapt? isi da cu parerea, lumea citeste, pune botu, caci cum spuneam, e mai usor sa crezi decat sa gandesti si preia parerea. chiar daca n-a fost acolo, n-a auzit nimic, n-a citit poeziile. si uite-asa se lasa manipulata. caci daca sta sa analizeze mai pierde 10 secunde si n-are sens. analizez eu. expresia "exercitii stilistice ratate" e o duma. ce-i ala un exercitiu stilistic ratat? cum ratezi un exercitiu stilistic? apoi: "când încerci să forţezi la maxim autenticitatea trăirii şi vrei să transformi toate experienţele cotidiene în poezie, efectul scontat e invers." de unde stie autorul ca eu am incercat sa fortez autenticitatea trairii? asta crede el. de unde stie autorul ca eu vreau sa transform toate exprerientele cotidiene in poezie? asta crede el. de unde stie ca atunci cand incerci sa faci asta "efectul scontat e invers"? cum stie? asta crede el. ce sa zic, metaforic vorbind, cand, ca autorul articolului indicat, incerci sa faci din cacat bici, efectul scontat e altul: te manjesti :D

7 comentarii:

  1. ai scapat ieftin. in primul rand, ai fost la un cenaclu, nu pe o scena. un cenaclu e o intalnire de lucru. un santier. daca esti sensibilos, sau te intereseaza doar admiratorii, nu te mai duce in astfel de locuri. e simplu! ai scapat ieftin pentru ca asta a fost mizilic pe langa ce s-ar fi intamplat pe vremea lui Marin Mincu.
    ps. Sitcom e blogul scriitorului Grigore Soitu.

    RăspundețiȘtergere
  2. marin mincu nu era prost, l-am cunoscut foarte bine si stiu. cand se vorbeau balarii schimba subiectul. ori numai balarii s-au vorbit acolo. 4 insi au vorbit si toti prost. ce-am citat mai sus s-a spus si-acolo, cu aceleasi cuvinte, ori dupa cum am demonstrat e o fraza proasta. sunteti depasit de realitate si de vremuri, domnule

    RăspundețiȘtergere
  3. e de cacat tot ce nu-i ca tine? :)

    e asa simplu sa fii sgb, iti jur.

    RăspundețiȘtergere
  4. sgbule, uite din cauza cărui comentariu (al meu, neaprobat pe boomlit) la inepția lor vizavi de Păunescu, sare "dragu' de andrei" (asta spune multe despre inteligență și obsesii, dar e o altă problemă).

    @boomlit, deci:
    ----------------------------

    Douămiiști de rahat, asta sunteți. A murit un om și ce găsiți mai bun de făcut, hienelor, este să lătrați lângă sicriu, ca să vă bage și pe voi cineva în seamă. Generație cu minți de plastic.

    Cretinilor, dacă până ieri era de datoria lui Păunescu să se explice pentru faptele sale, de azi, boilor, e de datoria voastră să faceți lucrul acesta. Ca să judecați, nu-i așa, obiectiv. Să separați, jalnicilor ce sunteți, scriitura de persoana socială.

    Băi, ăla de bine de rău a fost consecvent în stângismul lui. Și ambiguitatea față de regim, pe care acultiva-to douăzeci de ani după revoluție, i s-a întors ca un bumerang înapoi în cap. Dar de astăzi, necrofagilor, e de datoria voastră să separați apele.

    Ăla [sgb] de v-a luat premiul și vă ofticați, "scriitorilor", măcar e uman (deși a dat-o-n bară cu admirația pentru un mâncătoriu de căcat). Dar voi, nebăgaților în seamă, ca să vă faceți remarcați, trageți de stârv.

    Voi sunteți viitorul țării ăsteia? Voi, mă? Halal!

    RăspundețiȘtergere
  5. adriatikus, pe mine si pe sgb ne leaga multe si intepaturile pe care ni le acordam n-au nicio legatura cu mizeria pe care incerci tu s-o faci. sunt deschis oricand la o dezbatere, dar fara jigniri, atunci iti voi apropa si comentariile pe boomlit, stai fara grija.

    cat despre Paunescu, e dreptul meu sa am parerea pe care-o am despre el, personala, cum e dreptul altora sa-l considere geniu samd. asta n-are nicio legatura cu generatiile, dar de aici nu ma mai cobor la nivelul tau. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. după jegul pe care l-ați făcut-o pe boomlit, simțămintele tale nobile nu valorează două parale, așa că lasă textele

    și lasă și textele cu "dreptul tău la părere" și "dezbatere", că tu confunzi părerea cu fluieratul lângă mort și dezbaterea cu aprob / nu aprob comentarii

    și în sfârșit știu că te consideri o elită și nu te cobori tu la fraieri, dar respectul se obține și se merită, "intelectualule", iar din punctul ăsta de vedere, hm, să te compar cu mortul?, sau te-ai comparat singur deja și-ți dai seama că n-ai nici un cor de babe?

    RăspundețiȘtergere
  7. vorba nu stiu cui, andrei, e usor sa fii sgb, dar e foarte greu sa ajungi sgb :D

    adriatikus, imi place poemul.

    restu e treaba voastra

    RăspundețiȘtergere