marți, 30 aprilie 2013

PAR - Noua Avangardă

Un vers din ultimul meu volum de poezii, SUBVERSIV, sună așa: "Un politician este un artist/ Capodopera lui este o lume perfectă". /// Care va să zică ce zic în acest vers? Zic că rezultatul politicii, efectul ei, este o lume perfectă. O Capodoperă. Zic că Politica este Zeița Atrelor și a Științei, că sub bagheta ei, trupa celor 7 Arte clasice ar rupe gura târgului, căci nu există Artă fără Știință și nici Știință fără Artă. Iar Lumea, după cum se poate observa, nu este chiar o capodoperă decât numai în anumite rare momente. Dacă momentele acestea sunt rarisime, și pentru miliarde de oameni sunt rarisime, înseamnă că or Lumea nu e perfectă, și asta înseamnă că Politica Mondială actuală este greșită, înrobitoare, îndobitocitoare, or nu putem să-i percepem perfecțiunea, și asta înseamnă același lucru. Ceea ce nu-ncape-n nicio îndoială că n-ar fi. Pentru că cei care se-nvârt și-o fac nu sunt Artiști. Sunt niște fanforoni aroganți, inculți și astfel inumani. Efectul nociv al Politicii acesteia se simte din ce în ce mai dureros în țara din a cărei lut subsemnatul s-a înălțat și înalț acest Manifest. Pe noi, românii, ne-a spart și continuă să ne spargă această Politică care face Politica din România tsunami. S-au răsculat și preoții! Părintele Arsenie Boca vorbește că mâncăm ce vor alții. Adică carne, lactate, legume, fructe care nu sunt carne, lactate, legume, fructe. Ci ceva care imită excelent carnea, lactatele, legumele, fructele în România și e nociv, adică prostește, îmbolnăvește etc. Asta după ce Statul Român, adică armata de funcționari publici ai Statului Român au cedat încet încet Avutul Public al Națiunii, al Românilor, al tău și al meu, Puterea Politică, Puterea Administrativă, Puterea Juridică și Puterea Economică a Țării, a României. Am intrat în UE, am intrat în NATO, dar în ce găuri nu-am intrat în ultimii 24 de ani noi, România. Am ars-o ca vitele sub jug și-am ajuns să plătim drept de șmecher, miliarde anual, unor instituții care ne ajută mai puțin decât le plătim să ne ajute. Pentru că funcționarii publici români, între care includ și Președintele și Miniștrii și Parlamentarii și Magistrații și Militarii, nu funcționează public în interesul națiunii acesteia, ci, aș spune că în detrimentul cetățenilor.
Fiind cetățean și fiind român în acest decor mondial sunt profund afectat de Politica nasoală a Funcționarilor Publici Români și Europeni care grohăie pe Taxele, Impozitele și Avutul Românilor. Suntem ca un cartier mărginaș în care totul e corupt, nedrept, ignorant. Băieții care conduc cartierul sunt o bandă de hoți care plătesc drept de șmecher băieților care conduc orașul, adică Europa, care la rândul lor plătesc drept de șmecher băieților care conduc lumea. În România, românii nu numai că sunt ținuți în subcultură în subcivilizație, dar sunt și agresați de acești băieți. Ei, fiind ținuți în subcultură în subcivilizație, necunoscându-și drepturile, necunoscându-și plinătatea libertății, sunt agresați și nu pot zice și nici face nimic. Noi, românii, adică.
Dar eu întâmplător sunt foarte deștept. Sunt atât de deștept încât nu-mi mai pot ascunde talentul și abilitatea. Și zic: Hop, stai așa! S-a bășit mireasa! S-avem pardon, criza Politică, Socială, Economică, Culturală Sprirituală, Umană, poate fi depășită printr-o Politică Avangardistă dusă pe toate palierele Societății, astfel încât Lumea să fie în sfârșit  o Capodoperă. Ajunge cu Războaiele! Ajunge cu Crimele și Jafurile! Ajunge cu Mârlănia! Ajunge cu Alienarea Politică a Omului! Ajunge! Revoluția pe care o aprind nu este cu bătaie, morți și răniți, ci, bineînțeles, pentru că Politica mea e Avangardistă, Revoluția pe care o aprind este Seducătoare. Un Avangardist nu violează, face dragoste! Un Avangardist este o excepție de la regulă, este un Artist. Și, un Politician este un Artist/ Capodopera lui este o lume perfectă!
Martalogii ăștia cu fosila lor de mentalitate numiți funcționari publici trebuie îndepărtați și reeducați. Lumea a evoluat, trăim o maximă renaștere tehnologică, artistică etc. Nu mai Cadrează o Politică Violentă. Violența e cauzată de Prostie. Este necesară o Politică Elegantă pentru o Lume Elegantă, Rafinată, Distinsă. Iar această Politică m-a trăsnit pe mine.
Fiind născut și crescut între Comăneștiul meu și Moineștiul din care a țâșnit marele Tristan Tzara, am cunoscut Avangarda de la sursă încă din copilărie. Pe parcursul anilor mi-am dat seama că nicio avangardă nu are cum să reușească fără să se extindă și în politic. Eșecul avangardei celor ca Tzara este cauzat de lipsa dimensiunii politice a acesteia. Avangarda pe care o aprind eu este în primul rând Politică și Artistică și Culturală și Socială și Spirituală.
Și care-i ideea mea?
Ideea mea e că omul nu este OM dacă nu este profund spiritual. Omul aspiritual este animal. Pentru că Spiritualitate înseamnă Conștiență. Omul spiritual este Supra-Conștiință, este conștient de Divinitatea lui și mai puțin de Animalitatea lui pe care o diluează. A fi spiritual înseamnă a fi deștept. Dacă pe Lume mor de foame anual zeci și zeci de milioane de oameni înseamnă că Umanitatea nu a atins un nivel înalt de Civilizație și că aceasta se cauzează necunoașterii spiritualității și a existenței lui Dumnezeu. Comunismul este un Eșec pentru că respinge ideea de Spirit, de Dumnezeu. Capitalismul la fel. Nazismul la fel.  Monarhismul. Toate vorbesc despre omul animal, promovându-i și susținându-i latura animalică prin menținerea lui într-o stare de maximă ignoranță. Dacă majoritatea oamenilor nu au parte de o existență extinsă pe sute de ani înseamnă că Umanitatea nu a atins un nivel înalt de Civilizație. Majoritatea oamenilor nici nu concep o existență extinsă pe sute de ani.
De ce? Pentru că oamenii au fost dezbinați fiind privați de Adevărata Cunoaștere și Spiritualitate. Oamenii au fost îndobitociți pentru condiția de sclavi inconștienți de condiția lor inferioară.
Și vin eu, tânăr și nemuritor și zic: Hop, stai așa! Noua Avangardă vine pe fondul unei crize mondiale milenare spirituale, politice, sociale, umane și are ca obiectiv Emanciparea Spirituală a omului, deci și Politică, Socială, Culturală etc.
În ce?
În tot ce este și nu conștientizează că este, adică Omniscient și Omnipotent, Liber și Independent. Hanri Coandă, Nicola Tesla etc. au spus că omul, la adevărata sa capacitate poate și levita. De altfel au existat și continuă să existe astfel de oameni supranormali.
Cum vom face asta?
Prin respectarea pașilor unui plan, evident, un plan care implică pe toată lumea.
Și dacă eu nu vreau să mă implic?
Ești implicat deja, pentru că roata a început să scârțâie. Avangarda a pornit.
Și care e planul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu