sâmbătă, 16 martie 2013

Vorba lui Iisus, arunc perle la porci

Când am conștientizat prima oară cât de prost sunt m-a cuprins un sentiment de neputință oribil. Prostia este o boală atât de grea, în momentul în care o conștientizezi, încât nu îți mai vine să faci altceva decât să te iluminezi, să ști, să fi. Prin vară-toamnă așa, am vizitat o parte a BCU în care nu prea au acces oamenii. Mergeam printre cărți, citeam titluri, și mă gândeam cât mi-ar lua să citesc ca știu totul, toate secretele, TOTUL. Mi-am dat seama că nu îmi ajungea toată viața asta în acest sens și că nu mi-ar plăcea să stau cu ochii numai în cărți. M-am gândit că trebuie să mai existe o metodă pentru a ști totul. Însă atunci, nu mi-a trecut prin cap care-i. Să ști totul n-are relevanță. Să ști ce e important e șmecheria. Și ce e important? Important e să ști că trebuie să ști tot ce e important. Important e să ști de ce e important să ști tot ce e important. Important e să ști de ce e important tot ce e important. Căci atunci ști că a ști tot ce e important e pentru a fi tot ce e important să fi, adică Dumnezeu. Să fi ceea ce ești menit să fi, adică cel care s-a transformat din animal în zeu. De fapt zeu înseamnă om perfect, desăvârșit. Adică Dumnezeu. În lumea asta de sclavi însclăviți de propria-le ignoranță, în lumea asta de animale intelectuale, în lumea asta de rozătoare din care pleacă spiritele rămânând doar o carne care mănâncă, bea, fute, muncește, o carne asemeni celei a puilor care azi sunt ouă și mâine tacâmuri, inconștientă de ceva din ceea ce e important, deci inconștientă, în lumea asta de analfabeți intelectual, în lumea asta de neînvățați controlați de emoții de pe căcat, de instincte primare, animale, în lumea asta de viermi dușmănoși pe care îi manipulezi ca pe marfă, dacă vrei îi faci și să mănânce căcat cu o reclamă bună, în lumea asta mi-am dat seama că nu se merită să vorbesc serios, pentru că a vorbi serios în lumea asta înseamnă să arunc perle la porci. Multă vreme am gândit că oamenii nu sunt vinovați pentru propria lor prostie, pentru că îi programează societatea să fie proști pentru a fi sclavi perfecți. Că a crede că arunci perle la porci când împarți cultură, cunoaștere, știința lucrurilor importante, este greșit, tocmai pentru că oamenii nu sunt vinovați că nu i-a învățat nimeni de mici care e calea adevărul și viața, ci tocmai opusul. Dar oare pe mine m-a învățat cineva ceva? Dar oare pe Iisus l-a învățat cineva ceva? Totul ține de tine, dacă vrei să ști înveți, practici, ești pentru a fi. Dacă nu, îți menții menirea de sclav-consumator. De azi înainte o să încetez să mai trezesc lumea. Somnul e mult mai dulce, observ. N-o să mă fac ca Rimbaud negustor de sclavi, am mai multă compasiune, dar o tratez lumea ca pe ce este, ca pe ceea ce îi place să fie, nu ca pe ceea ce ar putea fi, ca până acum, tocmai pentru că am o mare compasiune.

8 comentarii:

  1. e simplu, din aproape in aproape. ai putea incepe cu declinarea verbului "a sti" cum ar veni. si incet, incet ai ajunge si la chestii complicate cum ar fi ce ar trebui sa stii ca a facut rimbaud inainte de sclavi (bine, inteligentii spun "s-a spalat pe cap" dar acest raspuns nu ii face liberi)

    RăspundețiȘtergere
  2. iar calea, adevarul si viata nu "e" din simplul motiv ca sunt mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  3. am mai spus o data ca a fi si a sti nu se declina niciodata cu doi i. niciodata. intotdeauna se pune altfel accentul, sti? la fel cu sânt, nu e sunt niciodata. dar cum voi nu ganditi ci va supuneti normelor, in lumea voastra altfel stau lucrurile. cum era înainte de 89 deviza poporului? NOI MUNCIM, NOI NU GÂNDIM! voi nu vedeti ca iși bat astia joc de voi din toate punctele de vedere? asa strigau în cor românii prin adunari de zeci de mii: NOI MUNCIM, NOI NU GÂNDIM! NOI MUNCIM, NOI NU GÂNDIM! NOI MUNCIM, NOI NU GÂNDIM! NOI MUNCIM, NOI NU GÂNDIM! iar așchia nu sare departe de ciot.

    pe de altă parte calea, adevărul și viața e unul singur. restul e calea minciuna și moartea.

    RăspundețiȘtergere
  4. La balamuc ai fi un tartor, Mmmmmmaestre!

    RăspundețiȘtergere
  5. E plin de komartini pe aici...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. ITI SUSTIN PARERILE! Nu am stiut unde sa-ti scriu comentariul asta pentru ca majoritatea articolelor tale au aceeasi tema, de a trezi umanitatea si te a aduce probe impotriva rautatii care exista. Am observat ca vrei sa te schimbi, ca vrei sa te purifici si asta pentru ca probabil ti-ai propus sa schimbi lumea si ai mers pe princpiul de a te schimba mai intai pe tine. ma bucur, dar fii un pic egoist, gaseste-ti o fata, iubeste, fa un copil si o sa devii mai bun.

    RăspundețiȘtergere