miercuri, 16 octombrie 2013

Moartea, băăăă!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pentru românul obișnuit care nu gândește nici critic, nici analitic, nici logic, nici corect, nici des, faptul că este supus distrugerii sistematice și deliberate de către Guvernanții țării, împreună cu tot poporul său, este ceva incredibil, deși poate observa asta la orice pas. Este ceva atât de incredibil încât când aude așa ceva, ori duce în derizoriu ceea ce aude, ori nici nu ia în seamă. Românul obișnuit, de fapt, nu gândește, iar atunci când gândește o face eronat, trăgând concluzii eronate, abnorme. Românul obișnuit are opinii pe care le inventează cei care sunt în țară supranumiți Formatori de Opinie. Formatorii de Opinie sunt niște oameni care au respectul și considerația maselor: jurnaliști, artiști, profesori, preoți, sportivi, intelectuali, filosofi, literați, funcționari publici, politicieni, cercetători, experți, oameni de televiziune, oameni de radio etc. Formatorii de Opinie crează concepția majorității despre om, animal, lume, univers, țară, anumiți oameni, justiție, politică, religie, modă etc. până la ce, cât și cum trebuie să gândească un om. Acești formatori de opinie, în general, de regulă, manipulează, prin opiniile pe care le emană românul obișnuit, și îl manipulează atât de mult și de eficient, încât practic, românul obișnuit nu are habar nici într-un procent de 1% pe ce lume trăiește. Este somnambul, are pe ochi ochelari invizibili care îl împiedică să vadă realitatea. Este mai rău ca personajele din filmul Matrix, pentru că el este supus distrugerii sistematice și deliberate, într-un cuvânt, genocidului, pe când personajele din filmul Matrix erau ținute cât mai mult în viață. Iar asta nu se întâmplă cu românul obișnuit de azi de ieri, ci de sute de ani. Nu degeaba acum peste 150 de ani Andrei Mureșanu scria poemul Deșteaptă-te române! Pentru că și atunci românul dormea pe el incapabil să se indigneze, incapabil să se revolte, incapabil să-și exercite dreptul la legitimă apărare împotriva celor care îl supun, îi creează o existență subdecentă, subnormală, îl distrug sistematic și deliberat. Iar asta se întâmplă pentru că românul obișnuit crede că este normal să fie un sclav, că este normal să execute, că este normal să se supună deciziilor discriminatorii ale celor care joacă rolul de guvernanți în țara sa, că este normală toate opresiunea și degradarea la care este supus. De ce ? Pentru că opiniile și concepțiile sale sunt compuse chiar de cei care îl mențin în această stare, și distribuite direct sau prin intermediari: jurnaliști, artiști, profesori, preoți, sportivi, intelectuali, filosofi, literați, funcționari publici, politicieni, cercetători, experți, oameni de televiziune, oameni de radio etc. Românul obișnuit nu are discernământ, sau are discernământul foarte viciat. El consideră răul bine și binele rău, în așa halat a ajuns.

În lume, așa cum spunea cineva, există trei feluri de oameni: cei care habar n-au ce se întâmplă; cei care știu ce se întâmplă; și cei care fac lucrurile să se întâmple. În general, cei care fac lucrurile să se întâmple, fac lucrurile să se întâmple în interesul lor propriu și personal împotriva celor care habar n-au ce se întâmplă și, chiar, a celor care știu ce se întâmplă. Și ce se întâmplă?

În prezent, în România, pe lângă faptul că nivelul de trai este în cădere liberă, că coeficientul de inteligență este în cădere liberă, că poporul este îmbolnăvit printr-o alimentație nenaturală, nebilologică, nocivă ale cărei standarde sunt impuse prin lege, că românul este îndoctrinat, că este manipulat, că este un sclav obedient care se crede om liber, se întâmplă să aibă o serie de Guvernanți care îi facilitează și grăbesc îmbolnăvirea și moartea prin măsurile lor. Una dintre aceste măsuri, pe care Guvernanții aceștia, în care includ parlamentari, miniștri etc. este unda verde dată Distrugerii Roșiei Montană. Dar cea la care mă refer aici este unda verde dată exploatării gazelor de șist în România.

Ce sunt Gazele de Șist?

Gazul de şist este acel gaz natural captiv în interiorul formaţiunilor de şist, în porii unor roci dure, cu permeabilitate si porozitate scăzută şi care se află la o adâncimi de circa 3 – 5 km. Deoarece nu se gaseste compact, in pungi de gaz, precum gazul natural convențional, acest gaz se mai numeste gaz neconventional. Gazul de sist, fiind captiv in stratul de roca, trebuie intai sa fie eliberat din fiscurile rocilor, pentru a putea fi adus la suprafață. Acest lucru se face prin folosirea unei metode extrem de noi la nivel mondial, folosita pe scară largă in unele state din SUA (15 state din SUA au interzis aceasta metodă, se va demonstra că nu intamplator), numită fracturare hidraulică (de mare volum).
Important de menționat că, până acum, in România nu s-a extras acest tip de gaz, nici macar experimental. Nu există specialisti români care să cunoasca aceasta tehnologie altfel decât din prezentările firmelor americane care o aplică deja.
IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI ȘI SĂNĂTĂȚII
După cum se poate intui pănă la acest punct, extracţia GDȘ produce efecte devastatoare si iremediabile asupra solului, apei şi aerului, cu impact direct asupra oamenilor, animalelor si vegetatiei (a vietii, in general)
Apa potabilă și ape subterane contaminatePoluarea aerului
Aproximativ 20.000 mc de apa cu substanțe chimice  toxice sunt folosite la o fază de fracturare. Jumătate din  apa contaminată rămâne în subteran și migrează spre  pânza freatica. Din cauza tehnologiei se produc și  scurgeri directe în pânza freatică încă de la prima  utilizare, din faza de explorare.
Aproximativ 7% din cantitatea de metan se pierde în atmosferă, poluând aerul. Gazul nu iese singur ci împreună cu alte chimicale toxice volatile sau sub formă de pulberi.

Soluri toxice și radioactiveCancer și boli incurabile pentru oameni
Substanțele toxice, radioactive și metalele grele, antrenate de fluidul de fracturare vor contamina solul, fie prin scurgeri din bazinele de decantare fie prin depozitarea acestora in subsol, in puturi dezafectate. Ca urmare solurile se vor eroda accentuat.
Consumul apei din zona de exploatare, dar și aerul, au  dus la intoxicarea cu substanțe cancerigene și
 mutagene, producând afecțiuni dintre cele mai severe și  greu de tratat, dacă nu chiar fatale.
Distrugerea florei și a fauneiInfrastructură distrusă și poluare fonică
Agricultura și creșterea animalelor si a albinelor vor fi afectate prin distrugerea surselor de apă și hrană. Flora și fauna dispar, iar locul se va deșertifica.
Aproximativ 1000 de camioane de mare tonaj vor
 tranzita zona de explorare și exploatare și vor distruge  prin greutate și vibraţii casele și infrastructura și vor  polua aerul.
Cutremure și alunecări de terenScoaterea din circuitul agricol a unor suprafete uriase, extrem de fertile
Exploziile asociate fracturarii și injectarea sub presiune  a fluidului au produs cutremure în SUA, Marea Britanie (care a si impus un moratoriu din acest motiv)  și Italia. România este tara din Europa cu cea mai mare activitate seismica, perimetrele din Dobrogea si Banat fiind suprapuse unor zone cu un mare potential seismic. Mai mult, fracturarea hidraulică ar putea reactiva falia Shabla-Snagov, care ar putea efecte devastoatoare, existand pericolul producerii de tsunami in Marea Neagră. Fracturarea  hidraulică agravează efectul seismelor care devin mai  numeroase si mai ample și poate duce, în timp, la alunecări de teren.
Ca urmare a spațiului ocupat de exploatarea de gaz de șist, atât la suprafața, cât mai ales în subteran, coroborat cu reducerea drastică a disponibilului de apa necesară agriculturii, legumiculturii și creșterii animalelor, din circuitul agricol vor fi scoase sute de mii de hectare. Disparitia albinelor datorită substantelor toxice emanate in atmosferă. Anularea posibilității practicării agriculturii ecologice, România deținând 1 loc  in UE ca si potential pentru agricultura ecologică! Toate aceste lucruri vor fi iremediabil pierdute.
 Trebuie remarcate dezastrele ecologice și cu efecte grave asupra sănătății locuitorilor din zonă, care au survenit în urma exploatărilor gazelor de șist cu metoda fracturării hidraulice în Ecuador, Brazilia, Nigeria și Kazahstan și putem concluziona ca extragerea gazelor de șist contravine conceptului de dezvoltare durabilă. 
Ce poți face, tu? 
Protestează! Ești în legitimă apărare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu