marți, 14 mai 2013

Gabriel Daliș



Unul dintre cei mai aerisiți poeți din câți am cunoscut este Gabriel Daliș. De fapt, am cunoscut puțini, foarte puțini poeți aerisiți, pentru că majoritatea poeților în țara asta sunt niște onaniști și la propriu și la figurat. Nu numai că scriu prost, plat, fad, eronat, ridicol etc., ceea ce este pardonabil, dar atitudinea și conduita lor confirmă spirite turtite, puberte, inculte. De-aceea, nici mucii nu-mi dau pe ei; deși scriu cărți, publică etc. ei nici nu sunt poeți pentru că poet înseamnă în primul rând spirit elevat, ieșit din capcana viscerelor după pubertate, sau din capcana imaturității, din cea a lipsei simțului ridicolului, din cea a injustiției, sau.. Poet este acel om care îți extinde conștiința prin versul său ca un șaman. Un poet în acest sens este fără îndoială Isus Hristos. Mă uit la poeții români din toate vremurile, înafară de câțiva, majoritatea sunt niște manglitori care spun nimic cu vorbe multe, iar ăștia din ultimii ani, ăștia sunt niște scamatori care mimează poeți, aici includ 50-60-70-80-90-2000 cu minuscule excepții - niște onaniști care aberează fără rost și sens.
Motivul pentru care scriu acest text este că am văzut că Daliș își dă demisia din USR, care USR este în România la fel de ridicolă ca instituție pe cât e și Guvernul și Președinția, și la fel de ineficientă și de căpușă. Mi se pare un gest just, având în vedere contextul în care el a fost exprimat. Există niște oameni în țara asta de o bună credință imaculată care fac parte din instituții promiscue, ce promiscue, infecte dea dreptul, ca USR, cu mii de scârnăvii umane ca și colegi, care preferă să-și spele imaginea de jegul luat de pe colegii și de pe mobilierul din aceste instituții, și-și dau demisia. Asta face și Daliș, îngrețoșat probabil de jegul care învăluie USR de la vârf. Căci la conducerea USR e o fosilă manevrabilă securistă ignorantă nesimțită și ridicolă pe post de Președinte, un puriu golan școlit manglitor securist ignorant nesimțit corupt ministru și la un pas de ridicol pe post de Vice-Președinte, ăștia sunt dușmanii scriitorilor și-ai românilor în general, fiind manipulatori de minți odihnite și intoxicate scriitorești și românești în general, agenți ai unor puteri străine care ne iubesc cum iubim noi sărăcia, și înafară de ei un Consiliu format din tot felul de bețivi libidinoși bășinoși bășiți ridicoli lipsiți de talent literar și de bun simț. Dintre ei fac parte mai nou și unii tineri carece profi universitari scriitori ca al de  Alex Glodiș, niște larve de molie și ei. Le transmit tuturor pe această cale că dacă vor, pot să-și urmeze instinctele porcești și să mă excludă din USR, spunându-le că dacă fac gestul îmi vor amplifica aura, iar dacă nu îl fac îi dărâm oricum pentru violența incompetenței pe care o dovedesc, amintindu-le că în Istorie eu voi rămâne mereu cel care s-a pișat pe ei și pe toate scârnviile ca ei vii sau moarte din această țară de sus și cu coaie. (S-a pișat pe ei, în acest context înseamnă: le-a subliniat scârnăvia, prosia, ridicolul și slabele calități umane printr-o literatură mai matură și mai deșteaptă decât a lor.) Scriitorii români cu mici excepții sunt niște mârțoage căcate pe ele bețive proaste corupte jegoase infecte iar USR îi oglindește perfect. Scriitorii români în marea lor majoritate nu-s mai deștepți deloc decât, să zicem, guvernanții, care în ciuda faptului că guvernează fără doar și poate, și-o fac prost, corupt, eronat, sunt tot niște mârțoage căcate pe ele bețive proaste corupte jegoase infecte cu mai mulți, mult mai mulți bani, care nu-s mai deștepți deloc decât eram eu acum vreo 3 ani.. că acu, cu modestie spun că de-mi scap diplomele pe ei nu se mai ridică de jos.
Gestul lui Daliș este de urmat și vine pe fondul unui eseu al Președintelui ASB și Vice-Președintelui ICR în pe semne poarta evreilor. Nu știu ce a scris Preșe-Vicele dar bănuiesc că n-a fost ceva drept din moment ce Daliș a adoptat această conduită. Pe Preșe-Vicele Hârbea, care arată reprezentativ pentru scriitorii români, puțin mai bine ca fostul premier molău Ciorbea, sau chiar mai rău, depinde cum privești, îl stimez așa că nu-l mai fac cu boașe și oțet acum, cu toate că o să-l compar, pentru cine nu a avut onoarea să îl zărească, cu un purcel flămând după o lungă cură de slăbire. De ce este de urmat gestul lui Daliș? Pentru că USR e ca un spital de boli contagioase, te pervertește fără să-ți dai seama. În acest sens îmi amintesc de prietenul Ciotloș, care după vreo doi ani de muncă pe la USR în același mediu toxic cu Conducerea, s-a impregnat cu duhorile morale ale Conducerii fără să sesiseze, care putea fi, la ce intelect are, și el un spirit luminat, dacă nu se plafona în mârlănie, și care acum, dintr-un tip cu o probabilă integritate morală, e un simplu, ei bine, nu chiar simplu, să-i spunem bun de gură căcănar, un reziduu al celui care îmi era demult prieten.
Gesturi ca ale lui Daliș, într-o țară de lingencuriști, de nevertebrați, de scârnăvii ieftine, de căcănari, de buhai analfabeți intelectual, de castrați, de lași, sunt exemplare. Gesturi ca ale lui Daliș, într-o țară în care scriitorii sunt niște claponi care fac de râs scriitorii care au făcut și care fac Istorie în țara asta, cu coloana vertebrală dreaptă, patriotism, altruism și abnegație, în constelația cărora vrând nevrând iată că mă alătur, sunt exemplare, pentru că USR este o căpușă ineficientă, condusă de nonvalori antiromâne, plină de nonvalori, care trebuie or desființată, or reformată de la a la z. De ce este Manolescu o nonvaloare antiromână? Pentru că este unul dintre cei care țin țara dezbinată și scriitorii la fel, promovând ideea proastă că numai scriitorii din București sunt ok, și că cei din provincie sunt de căcat, + o rivalitate nocivă între Ardeal și București, între București și Iași etc.



10 comentarii:

  1. intrebare.. esti ortodox?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu sunt nici catolic nici ortodox nici protestant nici altfel, dar posed dreapta cunoastere deci sunt ortodox. de de?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iisus se scrie cu 2 de i in religia ortodoxa. oricum nu are nicio importanta aici, mesajul tau e altul.

      Ștergere
  3. pentru ca pari fracturat la cap! Nu o lua personal.
    Distanta dintre argumentele pe care le folosesti este stramba tare. Sa lauzi pe cineva pentru atitudinea pe care o are fata de ceva ce nu stii. Nu poate sa fie de la Dumnezeu.
    Pace tie

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot timpul prostii vor spune despre destepti ca sunt fracturati la cap. N-o lua personal. Totul este de la Dumnezeu pentru ca totul este Dumnezeu. Eu nu laud aici pe nimeni, eu pur si simplu apreciez o atitudine a unui poet, o atitudine motivata de acest poet, chiar daca eu nu stiu motivul si nici nu ma intereseaza care sta la baza acestei atitudini. Argumentele mele sunt: 1. Dalis e un tip aerisit, de buna credinta; 2. USR este o insitutie fara sens si scop care nu face nimic, dar nimic nici pentru scriitori nici pentru cultura nici pentru Romania ci doar pentru interesele celor care o conduc, oameni de o factura morala, umana etc. joasa. 3. Demisia lui Dalis din aceasta insitutie este, avand in vedere cele doua argumente anterioare exemplara. Daca ceva nu poate sa fie de la Dumnezeu aici este chiar impotenta ta de-a vedea realitatea

    RăspundețiȘtergere
  5. E a nu știu câta oară când îl ataci aici pe ”prietenul tău Ciotloș”. Asta spune multe despre caracterul tău. Înjuri de mama focului oameni care ți-au făcut bine, mult bine, și care acum te evită. Nu mai mult decât atât. Întreabă-te de ce. Ai atâta cinste încât să-ți dai seama singur că e rușinos ce faci. Dacă nu ești capabil de mai mult, măcar păstrează decența de a nu arunca cu murdării în cei care au ținut la tine și cărora, de fapt, nu ai ce le reproșa. Te comporți dizgrațios.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ok, bazeaza-te pe asta... Dar sa nu vii la mine atunci cand o sa-ti dai seama ca ai batut campii. Asta era ultima ocazie. Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  7. Numai o minte oarbă ar putea spune că îl atac pe prietenul meu Ciotloș. Cum? Când cu milă vorbesc despre el ca despre un frate posedat subliniindu-i calitățile totodată cu micile carențe ca unul care nu idilizează ci arată adevărul gol goluț!? Nu mai poate omul compătimi un prieten bolnav că sare prietenul sub masca confortabilă a anonimatului și-l acuză de atac. Și-i zice calomnios că înjură oameni care i-au făcut bine, mult bine, și care acum nu fac mai mult, adică nu-l denigrează pe la toate mesele, decât să-l evite. Dar de ce să mă evite pe mine oameni care mi-au făcut bine? Mult bine? Oare cei care îmi fac bine mie nu-și fac lor înșile mai mult decât mie căci recunoștința mea nu se lasă așteptată și se manifestă chiar dinainte de binele primit? Oare dacă îi găsesc prietenului meu circumstanțe atenuante pentru comportamentul căcănăresc și-i pun în vedere delictele comportamentale nu-i fac la rându-mi bine fără să mă mai obosesc să-i scot ochii pentru acest gest atât de uman, de-a face bine aproapelui meu dezinteresat? Oare arunc eu cu murdării în cei care au ținut la mine și-mi spun că nu am ce le reproșa sau doar le spun prietenește unde le sunt localizate murdăriile pe care ei nu și le conștientizează? Sub masca prieteniei și-a bunei credințe și-a decenței și a grației și-a bunului simț se ascund cei care te mușcă de cur când te-apleci să le-ntinzi o mână compasivă de ajutor când mintea le este potrivnică și capul le-alunecă beteag într-o parte.

    Ce retorică fâsâită ai adoptat, Cineva.. Sper ca elogiul din Istorie să mi-l faci cu una mai puțin bătrânicioasă ;)




    Eu bat câmpii numai dacă-mi dau seama că-i voi bate, Dumnezeu.



    RăspundețiȘtergere
  8. Da, jos palaria pentru Dalis!

    P.S. Din pacate cu Ciotlos ai dreptate, a devenit un Gregor Samsa...:(

    RăspundețiȘtergere
  9. Ei, exagerezi si tu.. Ciotlos a lucrat un timp la Uniune unde a vazut comportametele lui Manolescu, lui Varujan si ale celorlalti baietasi de pe-acolo, a vazut ca tine cu marlania si cu ipocrizia inaltata la rang de arta si cu egoismul si egocentrismul prostesc, si a uitat de valorile pretioase pe care le-am invatat impreuna la Grupul Scolar Forestier Comanesti, adica, omenia, bunatatea, altruismul, dreptatea, matematica, istoria, filosofia, de care si eu m-am lasat cuprins mai greu, ce-i drept, lasandu-se prada celor lumesti si profane. Isi va reveni si va fi cel care este uns sa fie, cu mirul falnic al spirtului divin, desi prietenia noastra sta ca sub ghilotina sub semnul ?

    RăspundețiȘtergere