sâmbătă, 1 decembrie 2012

La mulți ani, români!

Ne doresc sănătate, putere de concentrare, nivel de trai înalt, evoluție pe plan spiritual, credință în Dumnezeu, încredere în noi, să ne iubim ca frații căci numai așa le putem avea pe cele menționate anterior și toate cele bune. Sper să ne trezim cât mai mulți până la anu pe vremea asta și să extirpăm tumora numita actuala clasă politica care ne nenorocește pe zi ce trece de-atâta amar de ani. Pentru că dacă nu-i extirpăm noi pe ei, ne omoară cu zile ei pe noi, deci e care pe care. Și dacă ne trezim cât mai mulți din somnul cel de moarte în care ne-adâncim, vom fi acolo unde merităm să fim, într-o Românie de n-a văzut nici Parisu'! Așa să ne-ajute Dumnezeu!

Și acum, în loc de încheiere, o să vă povestesc ceva: Zilele trecute coboram pe lângă biserica catolică dintre Spitalul Colțea și magazinul Cocorul spre Piața Unirii cufundat în gânduri. Din stânga m-a furat brusc o imagine. Pe-o bancă stăteau doi bărbați cu aspect de oameni fără adăpost, bărboși, pletoși, încâlciți, slinoși, cu hainele rupte, înnegrite de jeg și cu încălțăminte în ton. Dacă nu bura, mirosul lor sigur mă împresura. Erau triști, destul de tăcuți și țineau legată o de gât o paiață de cârpe cam cât un pitic, la fel de murdară, de ruptă ca și ei. Ce-avea legată de piept un carton dreptunghiular pe care scria cu litere mari și roșii: AJUTUTAȚI-MĂ! și dedesubt: M-AU VIOLAT BOSCHETARII! și-o conservă cu câteva monede între picioare! M-a bușit râsul, deși scena era de un dramatism copleșitor.

"Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure cetățenilor un nivel de trai decent. - Art. 47 alineat 1), Constituția României.

4 comentarii:

  1. "Statul si Guvernul nu pot fi responsabili pentru fiecare cetatean deoarece nu au resursele necesare, a afirmat vineri presedintele Traian Basescu, citat de Agerpres. "Statul nu mai are resursele comunismului", a declarat seful statului, care a facut un apel la responsabilitatea cetatenilor fata de ei insisi, fata de familiile lor si fata de comunitatile lor in care traiesc.

    "Se incearca acreditarea ideii ca statul, guvernul, este responsabil pentru fiecare cetatean. Nu-i adevarat. (...) Statul nu mai are resursele comunismului", a spus Basescu"
    ...si intreb eu:de ce doar politicienii si acolitii lor o duc bine in tara asta?
    o chestie similara am vazut acum cativa ani in preajma sarbatorilor de iarna,era intr-o dimineata in jurul orei 6,toata noaptea a nins viscolit si era zapada cat cuprinde,in refugiul statiei de masina 104 la Piata Muncii,pe banca de fier stateau culcati si incovrigati ca niste caini, spate in spate,un barbat si o femeie acoperiti de niste zdrente de haine si presuri adunate cine stie de unde.M-am cutremurat gandindu-ma in ce viscol au stat cei doi toata noaptea.Ma gandeam daca politicienii care ne conduceau tara la vremea respectiva si-ar fi tinut cainii afara,probabil ca nu.De la inaltimea SUV-lor si a vilelor nu se vede saracia din strada si din vietile oamenilor de rand

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa zic, e revoltator, dar vitele se complac si asta face lucrurile sa se inrautateasca, ce sa-i faci. Eu sunt fascinat de prostia oamenilor din tara asta, cici daca presedintele face astfel de afirmatii, poporul la ce mai plateste taxe si impozite, la ce nu schimba conducerea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. urmarind dezvaluirile despre modul si cantitatea furturilor electorale ale anumitor partide in cadrul alegerilor si referendumurilor,despre amploarea fenomenului la nivel national si de-a lungul timpului,despre prostia oamenilor si indiferenta lor in a se lasa inselati sau cumparati cu te miri ce,ajung la concluzia(straniu sentiment) ca lucrurile au stat asa de cel putin 23 ani,tind sa cred ca doar avem iluzia ca votam liber,inca ni se lasa impresia ca ne putem decide singuri soarta desi ,foarte grav,lucrurile stau altfel

      Ștergere
  3. e clar ca lucrurile stau altfel.
    poporul asta nu si a decis singur soarta in toata istoria lui.
    din cauza ca oamenii sunt extrem de ingoranti: sunt lupi unii pentru altii, au mentalitatea aia gen dupa mine potopul, sunt de un egoism idiot, le pasa numai de ei, sunt insensibili la suferinta celuilalt si-n general au multe alte carente care se perpetueaza din tata-n fiu si care sunt induse prin mass-media in special, prin educatie si prin cultura care se promoveaza, caci daca te uiti in jur o sa vezi ca numai egoismul, mentalitatea gen dupa mine potopul etc tot ce i mai de joasa speta si mai prost se promoveaza, iar asta face parte din procesul "prosteste, dezbina si condu".
    poporul roman a fost un sclav si n continuare tot un sclav e. beleaua e ca acum este supus exterminarii pentru ca in noua ordine mondiala care incepe sa existe, el nu are niciun rol, fiind considerat subuman, pus pe aceeasi treapta cu rromii, care sunt considerati la fel de subumani.
    de ce? fix pentru ca in toata istoria lui nu si-a decis singur soarta, a preferat sa traiasca in mizerie, sa fie condus de oligofreni, sa fie saracit, furat, prostit pe fata, tratat ca o cireada samd ceea ce echivaleaza cu lipsa de discernamant, ceea ce inseamna infantilism sau nebunie.
    si cum sclavii-oameni se vor inlocui cu roboti, poporul roman nu are chiar niciun rol.
    in maxim 20 de ani, daca romanii nu se trezesc rapid si nu taie capul imputit al pestelui si nu se emancipeaza, voi fi unul dintre foarte putinii romani de pe planeta in viata.
    vor fi crutate numai geniile romaniei, precum si geniile altor natiuni la fel de lipsite de discernamant, iar eu sunt unul dintre genii.
    ceea ce spun este evident, romanii sunt omorati pe banii lor, de 23 de ani asta se intampla, s-a contaminat mancarea, apa, sistemul e praf, justitia, sanatatea, educatia, industria, agricultura etc coruptia e la ordinea zilei si, mai nou se si arunca cu pestilenta din avioane.
    e pe fata holocaustul, genocidul si nimeni nu se agita doloc, nimeni nu face nimic sa-si schimbe soarta, ceea ce inseamna ca o prefera, o merita.
    eu fac, chiar si acum, asta fac, dar cu o floare nu se face primavara.
    omenirea isi face o operatie estetica majora in anii astia, iar uscaturile sunt condamnate la disparitie, caci se considera ca ele stau in calea progresului omenirii, perpetuand gene inferioare.
    eu nu sunt de acord cu aceasta idee, cred ca fiecare om, daca are parte de o educatie, desi urasc termenul asta, aleasa, spirituala, mentala si fizica ajunge zeu, dar asta e cea mai noua idee din lume si cei care au facut deja scenariul viitorului, cand l-au facut, nu s-au gandit la asta, caci eu inca nu ma nascusem.
    peste 30 de ani, daca nu se trezeste omenirea rapid, din 7 miliarde cat suntem, vom ramane 500 de mil.
    sa nu ziceti ca nu v-am spus.
    o sa va vedeti parintii, copiii, bunicii, pretenii, cunostintele imbolnavindu-se pe capete si murind pe capete, si-o sa muriti si voi odata cu ei, iar asta n-o spun eu, nici n-o doresc, ci doar o repet.

    RăspundețiȘtergere