luni, 3 decembrie 2012

Apucăturile președintelui Uniunii Scriitorilor din România

Apăsând pe linckul de mai jos putem citi un articol semnat de Cristian Teodorescu, autorul superbei Medgidia, orașul de apoi. Articolul vorbește despre cum Nicolae Manolescu, actualul președinte al USR, l-a cenzurat pe criticul literar Alex Ștefănescu, nepublicându-i în România literară acestuia un articol  prin care critica aspru abuzurile Guvernului vis a vis de cultura română, Guvern care, având ca șef un plagiator, nici n-ar avea cum să nu facă abuzuri vis a vis de cultură în general, și-n special vis a vis de  cultura română, care este evident inamica principală a sistemului și a oamenilor corupți și nocivi ca dânsul, responsabili pentru genocidul al națiunii române. Pretextul cenzurii a fost faptul că Alex Ștefănescu candidează pentru funcția de senator din partea PNȚCD pe listele ARD. Menționez că Alex Ștefănescu este un om simpatic, dar nu mai puțin ignorant decât toți ocupanții fotoliului de senator din ultimii 23 de ani și în mod cert și din următorii 4 pentru o astfel de pălărie.
Nicolae Manolescu, printre altele liberal și ambasador UNESCO la Paris, la fel ca toate fosilele sistemului comunist anterior care ocupă funcții publice, de care eu m-am săturat până-n gât, indiferent dacă în acel sistem acestea au fost muncitori de rând sau altceva, pentru că apucăturile, prostia și incompetența lor omoară efectiv națiunea română cu zile, a rămas și el cu apucăturile de dinainte de Lovitura de Stat din 1989 și practică nu doar prostia și incompetența pe banii și pe munca scriitorilor și contribuabililor români, dar și cenzura, iar asta arată clar că verticalitatea dumnealui, probabil și datorită burdihanului și-a decrepitudinii, este pur fictivă. Ceea ce nu a conștientizat domnia sa este că, prin acest gest neinspirat l-a pus în poziția de victimă pe Alex Ștefănescu și, cum presa vuiește în acest sens, probabil i-a asigurat acestuia locul de senator în parlamentul României. Astfel de deștepți ajung ambasadori ai României! Bieții de noi!
Îi amintesc în încheiere distinsului președinte un vechi proverb care sper să-i inspire pe viitor să se gândească mai bine înainte să facă astfel de gesturi: Înțeleptul dă jumate din regat pentru a nu pierde mai târziu tot regatul.

http://www.bookiseala.ro/alex-stefanescu-cenzurat-de-manolescu/89041.html

6 comentarii:

  1. daca te primea in uniune (unde incercai mai an sa te strecori), il mai beshteleai asa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimabile, sunt in uniune de 2 ani si... printre altele vorbesc si ca membru al uniunii pentru ca, spre deosebire de ceilalti scriitori, eu nu pot sa inchid ochii la incompetenta, la coruptie, la prostie, numai pentru ca x sau y scrie o istorie sau ocupa o funtie... la fel cum nu pot sa inchid ochii la incompetenta, coruptie, prostie nici ca cetatean al Romaniei... pentru ca eu, eu stiu ca a inchide ochii inseamna a baga sub pres o mizerie care mai tarziu darama casa. Iar Uniunea Scriitorilor din Romania actuala e o relicva a Uniunii Scriitorilor din Romania de dinainte de 1989... la fel cu e si Romania.

    RăspundețiȘtergere
  3. haide ma nu mai mintzi penibil. hai ca poti sa devii politician si fara hahalerismele astea de doi bani. pentru cei interesati, aici e lista cu membrii usr bucuresti. sgb, tu esti singurul in dreptul caruia scrie "stagiar" :) de aici spumele pe manolescu. principialule

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai daca sunt membru stagiar nu inseamna ca nu fac parte din USR. Si daca sunt stagiar, cu-atat mai vertebrat sunt spunand ce spun. Eu nu am nimic persoanal cu domnul Manolescu cum de fapt nu am cu nimeni. Eu am cu conduita dumnealui. Si faptul ca sunt membru stagiar nu are nicio legatura cu dumnealui. Dar faptul ca sunt stagiar si o gramada de nulitati absolute, si-aici vorbesc de mii de membri ai usr, sunt membri membri, confirma spusele mele de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  5. scobutilu i-a dat head shot lu sgb. tot respectul pt voi, baieti. Ia zi, COAE?! ai o pasiune interesanta de a te face de... scatofilul calofil. cand te ia cineva mai taricel, te inmoi, huh? valoarea ta umana era alta. aia ma interesa, aia ma cucerise. esti disperat si nu citesti sistematic. e o diferenta intre a te durea in Pooolah si a te lua in poolah. Coae, niste decenta de la Mos Nicolae... nu Manolescu.

    RăspundețiȘtergere