marți, 8 martie 2011

Cum am făcut-o pe Claudia să se lase de scris :))

Mai acum câteva zile primii un mail cu niște texte care se voiau poezii, împreună cu rugămintea să-mi spun părerea. Citii și scrisei:

Bună Claudia,

mă simt flatat că m-ai ales să-mi dau cu opinia despre textele tale, dar lasă-mă mai întâi să-ți explic niște chestii pe care trebuie să le ști când vrei să scrii literatură.
1. De ce scrii
2. Ce vrei să spui
3. De ce vrei să spui
4. Cui îi spui
5. Cum îi spui
Și acum lasă-mă să-ți dau o temă. Scrii pentru că știi ce vrei să spui, de ce vrei să spui, cui vrei să-i săpui, cum vrei să-i spui.
Mie poemele astea nu-mi plac. Folosesc un limbaj învechit pentru ceea ce înseamnă poezie în ziua de azi, sunt siropoase rău. Uite, facem un work shop acum. Arunci toate poeziile astea, le uiți, și scrii niște poezii care să seducă. Una dintre funcțiile poeziei este să seducă. Să seducă direct, în câteva sau în mai multe rânduri. Imaginează-ți că cititorul tău a citit toate poeziile din lume și că așteaptă să-i spui ce n-a mai văzut. Uite, imaginează-ți că eu sunt cititorul pe care trebuie să-l seduci, dacă mă seduci pe mine cu poezia ta - suduci întreaga planetă. Păi ori scrii ceva să rupă gura târgului ori nu mai scrii...
Al tău 4 ever,

SGB


Iartă și răspunsul:


Buna Bogdan!

Multumesc pentru rabdare si raspuns. :)
Voi renunta la scris. Nu are rost sa incurc drumurile literaturii. :)) Iar sa te seduc pe tine, wow, e o munca a dracului de grea. :))

O saptamana frumoasa. Succes in tot ce faci!
Claudia

12 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. pai pe asta ai putea sa mizezi in acest proces complicat pe care-l refuzi cu-atata usurinta, pentru ca copilaria este acel paradis pe care toti, constient sau nu, incercam sa-l recreem. ai putea intruchipa calitatile unui copil, spontaneitatea, sinceritatea etc. in prezenta ta m-as putea simti captivat, trimis inapoi in paradisul copilariei.. spiritul tau jucaus mi-ar putea aprinde dornita sa te protejez... ai putea fi o ducesa de buckingham, o adaptare feminina a ducelui care a sedus toata curtea regelui james... si l-a sedus si pe rege, caci regele era homosexual :))
    curand o sa incep sa tin cu un prieten seminarii de seductie... poate ti-ar prinde bine si tie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. daca te uiti atenta la postul meu o sa vezi ca e vorba despre o claudia... care? nu stia nimeni pana sa spui tu ca e vorba despre tine. eu habar n-am daca esti tu claudia despre care vorbesc sau nu... oricum, da bine sa flirtezi cu mine :))

    cat despre seudus din priviri si pierdici, e foarte greu cu mine, fiindca eu sunt rece ca gheata pe dinauntru si fierbinte ca soarele pe dinafara... desi, daca zici ca o sa vinzi mai multe carti decat mine e posibil sa ma topesc... stii ca sunt un mic escroc sentimental :D

    sper ca si tu stii de gluma

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma SGB, da rad de fiecare data cand intru pe blogul tau ( de tine in nici un caz).

    Atentionare pentru SGB si Cluadia de la un om care a facut azi spume in librarie ca erau nshpe mii de cozi de gagici care cumparau ChickLit, ca era la promotie de 5 lei doua carti ( asa ca la ghiocei si porumb fiert):

    - daca nu stiti sa scrieti povestioare cu pizde intepate de pe dorobanti, lipscani si de prin Gaya sau SexTower ( ca sa nu ma refer la occdient acuma) n-o sa vindeti ma nimic. Pentru ignoranti trebe povesti cu ignoranti. La next top pula si la romanii au lilieci in cap e cultura mai nou. :)))

    SGB, nu-ti mai trimit textele mele...nu de alta dar mi-e ca te apuci sa le publici in locu meu sau ma faci de cacat prin blogsfera :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. trebuie sa ai mai multa incredere in tine norbert, in primul rand nu ti-as pune textele pe blog si-n al doilea, daca ti-e teama ca te-ar face de cacat inseamna ca nu ai incredere n ele. oamenii care n-au incredere n ei ii fac si pe ceilalti sa nu aiba incredere n ei, caci daca tu n-ai incredere-n tine, cum dracu sa am eu? capisci? si tu tre sa vii la seminarii

    draga mea, daca am stat langa tine si nu te-am cunoscut inseamna ca n-ai facut nimic sa-mi atragi atentia... seara frumoasa si tie

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) hai zambeste.

    trebuia sa iti fac o poza sa vezi cum ma priveai. :)) :))

    pace, da? :) zambete si bucurii!

    am incredere in mine... dar tot vreau sa-mi dai lectii de seductie. stiu eu ca moldovenii sunt buni la asta. :)) :))nu mi-e rusine sa invat...

    RăspundețiȘtergere
  9. ba eu glumeam mai sus:)) normal ca o sa ti le trimit. Nu am eu probleme de genul enumerate de tine. Numai ca inca incerc sa ma prind unde sa ti le trimit:-?

    RăspundețiȘtergere
  10. nu pot sa cred ca ai facut referire la gluma cu ori suntem golani ori nu mai suntem. doamne ce ratat esti, deci nu pot sa cred =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    incredibil cine isi dadea cu parerea

    orice ai raspunde acestui mesaj e de prisos
    esti prea prostanac

    RăspundețiȘtergere
  11. vai de mine:)) ai lasat-o pe biata fata si fara cariera, si fara iubit:)) foarte urat!

    RăspundețiȘtergere