marți, 10 noiembrie 2009

Dupa Sibiu

Asa cum spuneam mai de mult, premiul "Iustin Panta" l-am luat io. Prilej cu care am fost invitat weekendul trecut la Sibiu, sa mi se decerneze. Am mare slabiciune pentru Sibiu, asa ca m-am dus, desi n-aveam niciun chef sa ies din casa. Vroiam sa termin niste chestii de scris. Am atatea de scris... Ajuns acolo, m-am intalnit cu Andrei Terian, despre care aveam impresia ca e un tip antipatic si ma gandeam ca-l bat daca ma supara cu ceva. Dar, Andrei s-a dovedit un baiat foarte simpatic si foarte destept. I-am dat cartea, mi-a citit-o si bineinteles ca i-a placut. O sa mi-o rada din cate mi-a zis ca sa fie in contra unor critici. Nu-i bai :) Merit si eu o radere la cartea asta. Spre seara, spre surprinderea mea, m-am intalnit cu Muresan, care, desi nu era pe lista invitatilor a venit cules de presedintele juriului care mi-a acordat premiul: dl. Vulturescu. L-am gasit pe Muri asa cum l-am lasat in urma cu cateva luni: zambitor, sharmant si beat. Ne-am imbratisat si ne-am pus pe baut impreuna cu domnii Vulturescu, Chioaru, Radu Andriescu si inca niste oameni. Palinca de la poetul A Lu Gheorghe. A, responsabil cu palinca era Ion Moldovan, soferul si fotograful. In fine, am baut cat am baut si dupa un schimb de mesaje cu Rita Chirian, am zis ca ma duc pe la ea. Iesind pe usa localului in care ma aflam, fix dedesubtul camerei in care eram cazat, m-a abordat femeia care se ocupa cu curatenia pensiunii. Era o tigancusa de vreo 30 de ani. M-a intrebat ce fac, detalii despre ce caut acolo, etc si am ajuns cu ea in camera. Cum la bautura sunt foarte libidinos, m-am gandit ca ar fi bine sa ii trag o carja. Femeia nu a vrut decat pe bani. Cum n-aveam bani, i-am explicat ca-i fac plata maine, cand urma sa primesc banii de premiu samd. A zis ca ea nu face asa ceva decat pe bani, si ca ea nu ma crede ca n-am etc. I-am aratat buzunarele. Aveam 10 lei. I-am dat pe aia ca avans. Dar nu i-am patruns in pasarica. Mi-a facut o papacioaca. Am ajuns in cele din urma la Rita. Rita a ramas la fel de simpatica cum mi-o aminteam. Am stat cu ea, cu fostul ei sot, cu actualul prieten si ca inca doi si-am mai baut putin. La un momentdat mi s-a facut rau. Noroc de Rita care mi-a dat o ciorba cum n-am mancat in viata mea. Cand mi-a dat cartea sa i-o semnez, i-am scris in dedicatie ceva de genul: Pt. Rita, dar mai ales pentru ciorba ei... Am plecat pe la 4 dimineata cu un taxi. Ajuns in camera observ ca eram cazat cu Muri. M-am pus in pat. N-am reusit sa adorm. Muri sforaie ca un tractor. S-a facut in cele din urma ceasul 8 diminata. Muri s-a trezit si eu n-am mai reusit sa adorm. Am mers la masa. Ne-am intalnit cu Simona Popescu si ion Bogdan Lefter, si ei invitati acolo. Am stat la discutii, nu stiu ce-am mai facut si seara mi s-a decernat premiul.
M-am plictisit sa scriu. revin mai incolo daca mai am chef. Desi ce s-a intamplat mai incolo e foarte interesant. O las pt o povestire mai bine.
:D

8 comentarii:

  1. "Papacioacă"? Ne explică SGB sau domnul Terian ce înseamnă? :-)
    Mai bine îl băteai pe Terian:-))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Jurnalul de la ora 5 ...accidente,crime, violuri si alte blog-uri....

    O zi buna!

    PS.Majoritatea oamenilor au o viata intima , unii nu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cine apartine literaturii in general si literaturii romane in colonel, pardon, in special nu mai are dreptul la viata intima. Literatura (se) il ofera spre lectura.

    Cum te-ar fi pomenit Calinescu in "Istoria literaturii de la origini pana la recurent"? Probabil ti-ar fi inchinat un capitol cu titlul "Papacioaca din Sibiu" dar pana atunci...ape vor seca in albie si peste locul Comanestiului sau va rasari un mall sau va arde un gater si cate un ozn va vesteji pe cer in departari pana cand acest pamant sa-si scuture toate pieile de urs si sa le ridice in parul gros al unui joint de taria parfumurilor sale.

    RăspundețiȘtergere
  5. tu, asta, ultimul, cine esti, ca-mi place cum scrii?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine sunt? Iti place cum scriu? Iti place Ba? JA! Negura sunt BA! Sunt unul din Lupanci, Ja! :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Multi prosti sunt pe lumea asta.


    Iar unul din el este chiar SGB.



    tu sigur devii avocat =))=))




    pentru tine rima de " avocat de cacat" e mai mult decat PERFECTA.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur ca ai luat premiul Iustin Panta, scrii foarte bine.
    Povestirea de mai sus presupun ca este un amestec de real, imaginar si multa fantezie .Poate gresesc, sau nu....

    RăspundețiȘtergere