joi, 7 februarie 2013

Dați-vă ceasurile cu 50 de ani în urmă!

Când m-am întors din Franța, primăvara trecută, am văzut după ce am trecut vama și-am pătruns în țară o inscripție care mi-a rămas în cap ca un cui: Dați-vă ceasurile cu 50 de ani în urmă! Într-adevăr, suntem într-un retard faimos, noi, românii, într-un retard spiritual, uman, cultural, social, politic de nu ne vine să credem, și culmea e că, ne mândrim cu acest retard, pentru că suntem atât de retardați încât nu putem decât să ne mândrim că suntem astfel. Și cel mai elocvent argument în acest sens este faptul că nu facem nimic, dar nimic, să ne îmbunătățim situația - nici n-am avea ce, la cât suntem de retardați - deși vedem că de la an la an situația e mai nasol.
Politicienii sunt niște golani retardați. Funcționarii publici sunt retardați. Intelectualii sunt retardați. Profesorii sunt retardați. Artiștii sunt retardați. Întreaga națiune, cu infime excepții e retardată. De-aceea nu facem nimic, dar nimic, să ne îmbunătățim situația. Deși știm, căci vedem în fiecare zi, că viața în România nu e chiar frumoasă, ba din contră. Funcționarii noștri publici sunt marionetele unor grupuri de interese străine care, așa cum se poate observa, nu doresc decât să ne extermine, căci na, suntem singura țară din lume care se otrăvește cu mâncare făcută obligatoriu conform Codexului Alimentar obligată prin ordonanță de urgență emisă de Guvernul ei și apoi prin lege ratificată de Parlamentul ei.
În Franța și Spania am văzut ceva ce m-a siderat pe moment: Nu se vindea apă prin magazine sau localuri! De ce? Pentru că apa de la robinet era potabilă. În orice local întrai îți punea pe masă o sticlă cu apă de la robinet, care era ca apa de izvor, n-avea pic de clor.
În București, la fel ca în toate orașele din țară, apa de la robinet e boală curată. Apa Nova, firma care se ocupă cu apa în București, fiind străină, contribuie și ea cum poate la genocidul acestei națiuni, și de-aceea nu face nimic pentru ca apa să fie potabilă. Că dacă prostimea nu se sesizează în acest sens, de ce ar face? Așa că multă lume cumpără apa la pet și bea. E o afacere excelentă să vinzi apă la pet în România - mie unu mi se pare echivalent cu a vinde gheață la Polul Nord.. Personal, cheltuiesc peste 100 de lei pe apă la pet lunar. Ceea ce mi se pare nesimțit, căci mai cheltuiesc și 6 lei pe metru cub de apă de la robinet, cu care mă spăl șamd. Faza e că apa cu care te speli pătrunde prin pori în piele. Fiind boală curată, în sensul că vine pe niște țevi jegoase, e îndoită cu clor, fluor șamd, și pătrunzându-mi în organism, oare nu-mi face ea rău? Vorbind cu diverși medici am aflat că da. Și ce să fac, să mă spăl cu apă la pet? Nici apa la pet cu e prea potabilă, căci dacă te uiți la compoziția ei și cunoști efectele substanțelor pe care le conține, poți concluziona fix că nu e prea potabilă.
Mă plimb prin București și văd din ce în ce mai mulți oameni urâți. Grijile, sărăcia, prostia, boala, mâncarea, apa, urâțesc...

8 comentarii:

  1. situatia e mai nasol si din cauza ta

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca il dadeai si tu cu cinjde anisori, iti vedeai bunelu. nu mai transa mataluta treburile intre pobeda si tissot. greseala ta e asta: tu nu ai rabdare cu timpul. tu esti penetrat in fund de viata ta publica. te cred, dupa o carte ca a ta, cine-ar fi avut coae sa nu dea de baut orchestrei? Cand vine vorba de tine sunt sovin.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ca situatia e mai nasol si din cauza mea. Dar eu, spre deosebire de altii, fac in asa fel incat sa schimb situatia. Prin ce scriu, fac, vorbesc. Si voi face si mai mult pentru ca ma ajuta IQ-ul, spiritul si Dumnezeu.


    ȘOVINÍSM s.n. Naționalism extremist care are drept scop ațâțarea vrajbei naționale și a urii între popoare sau între naționalități conlocuitoare, propagarea rasismului și exclusivismului național. [Cf. fr. chauvinisme].
    Cand e vorba de mine, la fel ca multi, esti prost. Dar nu esti numai prost, mai esti si motârcos, caci coaele nu te tin sa iti semnezi textele, și asta te face de doua ori prost. In + n-ai cum sa-mi vorbesti mie despre greseli, caci tu, fiind prost, vezi greseli acolo unde nu sunt greseli.

    RăspundețiȘtergere
  4. numele? e atat de important? sunt un anonim onorabil ca coaiele lu mos craciun. polinel si haurlel

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu n-aș spune că suntem chiar atât de înapoiați. Nu ați văzut reclama de la Vodafone?
    Am o prietenă care a plecat în Franța, unde va sta 6 luni. Mi-a spus aseară că i s-a acrit de Franța; oamenii sunt extrem de individualiști, iar sistemul de învățământ este mult mai simplificat decât cel din România. Franța este văzută cu ochi mai buni decât România, de ex, pentru că și-a alfabetizat populația înaintea noastră și poate pentru că a avut o istorie mai liniștită.
    De ce România este în acest stadiu? Pentru că a trecut fugitiv prin istorie, spre deosebire de alte state care au stat sute de ani într-o perioadă istorică sau sub un regim politic.

    Spre deosebire de alte orașe, ca Slobozia de exemplu, apa din București este chiar potabilă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Noi traim in Romania, domnisoara Iulia, sub acelasi regim politic de 23 de ani. Acest regim politic se ocupa cu indobitocirea, saracirea, alienarea politica, exploatarea si, mai nou, cu exterminarea sistematica si deliberata a natiunii. Din pacate natiunii, fiind retardata, si fiind si fudula, ii e greu sa vada realitatea, iar cand cineva i-o pune in vedere, zice ca olteanu cand a vazut girafa ca asa ceva nu exista. Este irelevant de ce am ajuns aici, este relevant sa ne emancipam. Nici n-ar avea cum sa fie vazuta Romania cu ochi buni cand poporul ei este in mod sistematic si deliberat indobitocit, saracit, alientat politic, exploatat si exterminat, iar el, poporul, desi stie perfect asta, isi accepta soarta intocmai asinului.. Romania nu are cum sa se compare cu Franta din niciun punct de vedere - cu-atat mai putin cu cat mult din cultura romana este o pastisa a culturii franceze... ba chiar si limba romana are mii de cuvinte preluate din limba franceza. Problema noastra este ca ne acceptam conditia de ultimii oameni, de nimenii lumii, de sclavi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu-i inteleg pe cei care vin sa arunce cu noroi. Daca nu-ti place, stai in banca ta, nu comenta ca gibonu'.

    RăspundețiȘtergere