duminică, 28 octombrie 2012

Religia - Biserca - Adevarul

Din întâmplare am intrat ieri în Biserica Sf. Gheorghe și după ce am privit icoanele m-am așezat pe o bancă să surprind prostia umană în plină acțiune. Care prostie umană în țara noastră sfidează cu mult limitele posibilului într-o așa manieră încât mie îmi creează stări de rău fizic. Mai multe persoane de diferite vârste îngenunchiau pe-acolo, pupau icoanele alea de ziceai că cine știe ce erau, se cruceau până nu mai puteau și la un moment dat, când a venit un popă în biserică, care mai de care cu câte-o sacoșică la el, i-o dădea, se rupea în reverențe, îi pupa mâna și alte de-astea.. Mă uitam și mi-era o milă de ei de nu-ți vine să crezi. Pentru că numai prostia îi făcea să aibă un astfel de comportament. Ce-nseamnă lipsa de învățătură, ce-nseamnă să trăiești într-o lume în care nu te învață nimeni, nici în școală nici nicăieri, cum să gândești.. Eram cu Lipkanu și l-am întrebat: Cum să fii creștin dacă nu ai citit Biblia? E ca și cum ai fi poet fără să știi cuvintele.
Dacă ar citi Biblia și-ar înțelege-o, oamenii ar conștientiza că Biserica, indiferent dacă e ortodoxă, catolică, protestantă, greco-catolică etc. nu are nicio legătură cu Dumnezeu și că ea este, după Stat, a doua mare organizație criminală din istorie. Criminală pentru că îndobitocește, manipulează, îndoctrinează, înfricoșează, expoatează, înșeală etc. omul. Ca să nu mai vorbesc despre crimele împotriva umanității petrecute din pricina ei de-a lungul istoriei. Dacă ar citi Biblia, dar în original că și asta a fost modificată și răsmodificată în funcție de anumite interese, ar ști următoarele spuse ale lui Solomon care demonstrează cu-atât mai mult caracterul nociv al acestei organizații: 
1. Deșerți sunt din fire toți oamenii care nu cunosc pe Dumnezeu și care n-au știut, plecând de la bunătățile văzute, să vadă pe Cel care este, nici din cercetarea lucrurilor Sale să vadă pe meșter ;
2. Ci au socotit că sunt dumnezei cârmuitori ai lumii sau focul, sau vântul, sau arcul cel iute, sau mersul stelelor, sau apa năvalinică, sau luminătorii cerului ;
3. Ei, care, desfătați de frumusețea acestora, le-au luat drept dumnezei, să știe acum cu cât este Stăpânul mai presus decât acestea, că el, Cel care Însuși este începătorul frumuseții, este făcătorul lor.
4. Iar dacă se minunează de putere și de lucrare, să înțeleagă din acestea cu cât este mai puternic Cel care le-a făcut.
5. Căci din mărimea și frumusetea făpturilor poți să cunoști bine, socotindu-te, pe Cel care le-a zidit.
6. Dar, în același timp, în toate acestea este oarecare neajuns, căci doar unii ca aceștia rătăcesc căutând pe Dumnezeu și străduindu-se să-L afle.  
7. Căci, îndeletnicindu-se cu lucrările lui Dumnezeu și cercetându-le, ei se încredințează cu vederea cât de frumoase sunt cele văzute. 
8. De altă parte, ei n-au cuvânt să li se ierte rătăcirea.  
9. Că dacă au putut să adune atâta învățătură încât să cerceteze lumea, cum n-au aflat ei mai degrabă de Stăpânul lumii? 
10. Dar sunt cu totul ticăloși și și-au pus nădejdea în lucruri fără de viață cei care au numit dumnezei lucrurile mâinilor omenești, aurul și argintul cu meșteșug lucrat și închipuiri de dobitoace sau piatră netrebnică cioplită de mână de demult.
11. Un meșter lemnar a tăiat din pădure un lemn bun de lucrat, l-a jupuit de coajă și apoi cu îndemânarea sa a făcut din el o unealtă folositoare spre slujba vieții. 
12. Rămășițele de la lemnul lucrat le pune pe foc să își fiarbă de mâncare și își potolește foamea. 
13. Și ce-a mai rămas din acestea, nefiind de nicio treabă, pentru că este lemn strâmb și noduros, îl cioplește ca să-i treacă de urât și, privindu-l și meșteșugindu-l, l-a făcut asemenea cu chipul de om. 
14. Sau l-a făcut asemenea unui dobitoc de nimic și, vopsindu-l peste tot și rumenindu-l la față cu vopsea roșie, i-a ascuns toate metehnele.
15. Apoi i-a făcut în perete bună așezare, l-a pus acolo și l-a întărit cu piroane de fier.
16. El are grijă de idol să nu cadă, știind bine că nu-și poate ajuta singur, căci nu este decât un chip care are nevoie de ajutor.
17. Dar el se roagă chipului pentru averea sa, pentru nunțile sale și pentru fiii săi și nu se rușinează a vorbi către lucrul cel neînsuflețit. 
18. El cere sănătate de la cel neputincios, se roagă de viață celui mort și de ajutor celui ce nu poate da niciunul; el se roagă de bună călătorie cui nu poate să meargă în picioare. 
19. Ca să-și pună la adăpost averea, alergătura și izbânda muncii sale, el cere putere de la cel care are mâinile cele mai betege. 

Dar toți dintre ei știu: Să nu-ți faci chip cioplit - și cu toate astea, prostia din ei îi face să pupe lemnele alea pictate și mâinile și picioarele popilor.
Dacă l-ar înțelege pe Dumnezeu ar conștientiza că Dumnezeu nu este un om ca să aibă pretenția sau plăcerea să I te închini. Și având în vedere că eu sunt o firimitură de Dumnezeu pot spune că nu este un păcat mai mare decât să te raportezi la Dumnezeu din postura de sclav. Pentru că fiecare om este o firimitură de Dumnezeu. Dar oamenii, cum nu știu să-și conștientizeze scânteia de Dumnezeu din ei, cum nici nu se gândesc că sunt așa ceva, caută un Dumnezeu pe care și-l imaginează ca pe un om, ca pe un împărat cu puteri magice ceva..
De fapt, toate religiile care nu te învață să te iluminezi sunt escrocherii. Scopul vieții este apoteoza iar apoteoza nu este posibilă fără iluminare. Iar iluminarea se întâmplă nu prin rugăciune, îngenunchere, pupat de mâini și alte abnormități de genul, ci prin trezirea energiei Kundalini, care urcă deschizând chakrele și-o produce. 
Care-i faza de fapt: mai mult de 90 % din ADN-ul uman nu este activ. ADN-ul are două spirale dar ar avea, dacă ar fi activ în totalitate, 12. Când îți activezi Kundalini de fapt pui spirale, activezi ADN-ul inactiv. De aia este reprezentat ca un șarpe. Când ai activat ADN-ul te-ai transformat în zeu. Poți să faci orice. Poți să pocnești din degete și sunetul să se transforme într-un trandafir. Poți zbura. Te poți materializa în câte trupuri vrei. Poți fi oriunde vrei. Ai ochi peste tot, poți să vezi și să auzi totul. Ce să mai, ești zeu. Cum activezi Kundalini? Foarte simplu. Așa cum spunea Isus, iubindu-ți aporoapele. Adică iubind necondiționat oamenii, la fel cum o mamă își iubește fiul, cunoscându-te pe tine, depășindu-ți în permanență limitele, practicând yoga sau alte discipline spirituale. Cei care nu își ating perfecțiunea sunt ca acele larve care dintr-un motiv sau altul nu se transformă când mor în fluturi. Practic au trăit degeaba. Și Miliarde de oameni de pe planeta asta trăiesc degeaba cu iluzia că mamă ce mare brânză au făcut ei în viață. Habar n-au cei cu ei, pe ce lume trăiesc, mai nu urlă prostia în ei, pentru că nimeni nu le spune Adevărul. Și chiar dacă le spune cineva Adevărul, în momentul în care l-au auzit el le-a ieșit pe cealaltă ureche, sau sunt atât de îndoctrinați cu cacat încât li se pare gogleze. 

PS Și pentru că astăzi împlinesc 29 de ani vă ofer tot adevărul: 

M-am nascut c-o convingere:

pot sa fac orice
în capul meu vorbește dumnezeu
mă jur
când eram mic eram retardat dar mi-ai zis
pot să fiu inteligent și din clipa asta sunt inteligent
și am fost
vreau să știu toate gândurile frumoase am spus
și m-am gândit că ăsta e un gând frumos
ar fi să le spun tuturor toate gândurile frumoase
ca să trăiască în armonie în virtutea lor
prin virtuțile lor
mi-am zis trebuie să fiu genial dacă știu toate gândurile frumoase
și trebuie să fac toată lumea genială
pentru că pot să fac orice
în capul meu vorbește dumnezeu.
hai să-ți spun ce zice acum să citez

„dacă eu sunt dumnezeu înseamnă ca eu sunt și cuvintele astea
pe care poți să le auzi și le auzi pentru că poți să le vezi și guști și simți
peste tot în tine până când ești și tu eu
deci cine ești tu
eu
dumnezeu
vorbesc în mintea ta eu
pentru că eu sunt singurul care poate vorbi în minte
în timp ce gândești asta pot să fac orice
pentru că eu sunt toate gândurile frumoase, nu eu sunt?
  

7 comentarii:

  1. ma ierti dar ,te rog,ca esti tanar si nu poti
    a'ntelege smerenia crestinilor toti
    zaboveste un pic dara asupra-ti priveste
    cerceteaza smerenia,in inima-ti este?
    "nu judeca sa nu fi judecat"

    RăspundețiȘtergere
  2. Smerenia-i una, prostia e alta. Eu nu judec, eu argumentez idei. Sme

    RăspundețiȘtergere
  3. nu confunda crimele facute de/in numele bisericii catolice cu ce a facut biserica ortodoxa

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum as putea? Biserica ortodoxa, in crime, e mic copil pe langa cea catolica

    RăspundețiȘtergere
  5. sa te duci uneva in provincie la biserica sa vezi acolo un spectacol memorabil

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani SGB, si cit mai multa intelepciune!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani, Bog, cu intarziere!

    RăspundețiȘtergere