vineri, 21 octombrie 2011

de vorba

stateam de vorba mai devreme cu o traducatoare poloneza pe care am cunoscut o anul trecut. imi spunea ca s-a intors in polonia, ca s-a maritat si si-a deschis propria ei afacere. am intrebat-o ce afacere. mi-a zis ca lucreaza cu firme care importa in romania produse din polonia. dar ce m-a facut sa scriu acum randurile astea este ce-a mai spus cand a spus asta. a spus ca: cum tara voastra nu produce mai nimic si importa totul... - intr-adevar, tara noastra chiar nu produce mai nimic si importa totul, pana si mancarea. si-am intrebat-o: bine, si clientii tai ce importa. la care ea mi-a spus: pai cam de toate... tara noastra produce de toate si exporta de toate... in special mancare. adica romania, cu atata teren arabil si-atata mediu rural cat are, importa mancare. asta mi se pare fantastic. si nu e. si cu cat ma gandesc mai mult la conversatia asta, cu-atat mai negru mi se face in fata ochilor... pentru ca stiu ca tara are administratia pe care o are pentru ca are populatia proasta pe care-o are. app, s-a facut un test de inteligenta la nivel mondial care a demonstrat ca poporul roman e unul dintre cele mai retardate popoare din lume. ca iq romanilor a scazut in ultimii 22 de ani cat n-a scazut in ultima suta

3 comentarii:

  1. Uite cum facem: dacă o să candidezi, te votez. Dacă o s-o dai în mangleală, te linșez!- un contract social foarte mișto. Îți convine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum o sa candidez si oricum o sa castig si oricum n-ai cum sa ma linsezi si oricum stii ca planul meu e singurul fiabil si viabil pentru tara asta si oricum ar fi culmea sa nu ma votezi tocmai tu.

    RăspundețiȘtergere
  3. La partea cu mancarea: mancarea ne-a retardat (si nu numai). In vremea ratiei, oamenii erau mai concentrati, mai focusati, acum pur si simplu s-au imbuibat si odata cu trupul s-a imbuibat si creierul, care evident a inceput sa lancezeasca in osanza.
    Painea si circul au mers mana in mana cu prostia.

    RăspundețiȘtergere