joi, 17 februarie 2011

Veste buna

Zilele trecute am stat si-am analizat tot filmul cu literatura.
Am decis ca ma las de scris. Am scris destul. Din nefericire m-am nascut intr-o tara prea de cacat ca sa continui.
Astfel ca, de azi inainte, nu mai sunt scriitor ci, simplu civil.
Una dintre consecintele acestei decizii e acest text...
cam ultimul de blog-ul asta. Deci:
Le multumesc tuturor celor care m-au citit,
tuturor celor care au scris despre cartile mele
si nu in ultimul rand tuturor celor care m-au muscat de cur.
Marturisesc ca am gata doua romane si doua volume de poezii,
unul dintre volumele de poezii este Torrent - o sa-l public anul asta in Romania, pentru ca vreau sa-i dau literaturii romane de 20 de ori mai mult decat isi permite, iar celelalte carti, 3 la numar, cat voi fi viu nu vor aparea niciodata in limba romana, in Romania, pentru ca sunt prea destepte pentru romanii din anii astia. Cred ca daca ma nasteam intr-o tara moderna, civilizata, etc. as fi luat relaxat Nobeluul pentru cartile pe care le am in buzunar... dar m-am nascut intr-un cacat numait Romania si... Asadar, cu 8 carti imi perimit sa ma las de literatura si sa ma apuc de ceea ce e cu-adevarat important pentru mine... Nu mai vedem... Ceau!

il iubim pe SGB :))

17 comentarii:

  1. pe de o parte te inteleg, gestul tau este perfect justificat vazand kakatul asta de tara si de lume literara. artisticeste ai dreptate cat cuprinde, el se aplica insa in toate domeniile. eu zic ca cel mai bine e sa continui sa scrii, sa sfidezi si sa enervezi sau sa pleci din tara si sa scrii unde esti meritat. mai reflecteaza, cu un alt civil in rand, nu se va schimba nimic. cu SGB in literatura poate mai e o speranta. peste toate astea, te inteleg si te aprob 100%.

    RăspundețiȘtergere
  2. 3ra normal sa nu te tina pana la capat... :D ma astepatam

    RăspundețiȘtergere
  3. Măi, tu vrei să fii iubit... Și cum ai văzut că pe meleagurile astea recunoștința vine o dată cu veșnica pomenire, ai zis s-o dai într-un fel.

    Acum iubitul ca iubitul, dar ceva-ceva tot contezi dacă ești lătrat (nu că tu ai tăcea).

    Așa că lasă bocetul deoparte și nu căuta lucrurile unde nu o să le găsești (iubitul în mulțime, respectul în afara ta, ne-români în România etc.), că anunțurile astea sentimentale nu șed bine la un bărbat, ci la o femeie. La ce tupeu ai credeam că știi de "taci și faci".

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum sa te lasi ca doar te-ai apucat? Publica Kiss the kiss (ca e misto ce-am citit din ea), trage aer in piept si revino la ganduri mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  5. hmm... si pe cand o razgandire? chestie de credibilitate...

    Strategia cu "SGB is the best", n-a prins prea bine, ha?
    La romani merge invers ... "frate, nu-s cu nimic diferit, sunt ca tine, de fapt sunt chiar mai prost, numai ca....." Prostia romaneasca isi cauta exponenti, nu adversari! "Ajunsii" isi cauta slugi, nu parteneri... desi ar fi loc pt toti.

    Cat despre Nobel... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce-i drept in Romania sunt putini aceia pentru care s-ar merita osteneala. La noi te zbati ca pestele pe uscat, nu numai in literatura. Dar cum ar fi un best seller semnat SGB publicat de Random House?:D Intre timp asteptam Torrent-ul.
    Oricum...tu sa faci ce-ti place oriunde ai fi! Good luck!;)

    RăspundețiȘtergere
  7. hm! dintr-o tara moderna cum e franta baudelaire a emigrat in belgia. dar a ramas... baudelaire.

    tara nu e un motiv, parerea mea e (inca) aceea ca si intr-un cacat, diamantul tot straluceste.

    RăspundețiȘtergere
  8. din primele trei categorii de scriitori din franța, cei din a treia tot primesc de vreo zece ori mai mulți bani pe drepturile de autor decît primește unul de primă categorie în romînia, deci...

    dar pe de altă parte, în australia un volum bun vinde în jur de 1000 de exemplare, puțin mai mult decît la noi, dar oricum, cam tot aia, și la același nr de locuitori.

    recent o fost un mic scandal și-n italia pentru că la autor ajunge în medie 5% din încasări. în societatea asta monetară numai niște norocoși și aleși se pot susține din literatură.

    hutopila

    ps. faină piesa :D

    RăspundețiȘtergere
  9. chiar o veste bună. căci tot ce ai scris după varianta brută a "chipurilor" îmbunătăţită de cei care îţi erau la vremea respectivă prieteni e foarte prost. cu romanele nici nu are rost să te obososeşti că n-ai talentul Sandei Brown. poate dacă te concentrezi, iese măcar un avocăţel din tine. doar au nevoie de avocaţi şmecherii de comăneşti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vad ca acum nu mai stergi comentariile.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu cred ca sunt singura persoana care s-a prins de figura...SGB a scris, de fapt, o poezie cu titlul 'Veste buna'

    RăspundețiȘtergere
  12. ala cu diacriticele sigur e un invidios din ala cum numai tu poti inchega, un urat complexat si prost gramada dornic sa te oftice. eu ti-am citit si chipurile si nu stiu cate zile si fragmentele din escort - esti prea bun ca sa te lasi

    RăspundețiȘtergere
  13. nu stiu daca numarul cartilor conteaza cat calitatea lor.spre exemplu eminescu a scris toata viata o carte si nu a luat nici un premiu de specialitate.nu sunt exponentiale astfel de repere.la urma urmei scrisul nu este o meserie si ceva facut din automatism, cat o religie transmisa ereditar.parerea mea.cu stima gabriel petru baetan

    RăspundețiȘtergere
  14. acuma ca ai inceput si tu sa scrii cat de cat acceptabil (din ce vad in poemele din torrent - btw, titlul e prost, cauta altul) te lasi. ca sa vezi ...

    RăspundețiȘtergere
  15. va multumesc pentru frumoasele ganduri !

    n-am scris niciodata ca sa ma placa prostii sau criticii, dac-as fi facut asa as fi fost doar un prizonier al conceptiilor lor, al asteptarilor lor, un bufon al curtii ca majoritatea scriitorilor, intotdeauna am scris cum si ce am avut chef, asa ca mi se rupe de pareri. literatura e un act individual, unilalteral etc.

    m-am lasat de scris pentru ca am primit amenintari din partea unor oameni pe care cuvintele mele si adevarurile dureroase care vin odata cu ele ii deranjeaza. tara asta e mai periculoasa decat era acum 22 de ani. asa ca voi pune in teaca literatura si voi folosi alte mijloace pentru a intari spiritele flasce care ma inconjoara.

    RăspundețiȘtergere