miercuri, 28 ianuarie 2015

Pisa-te-ai pe ei

Pe vremea tarului Nicolae I al Rusiei condamnatii la moarte prin spanzuratoare erau exonerati de pedeapsa daca fr anghia se rupea. Din aceeasi ratiune si Laureatul Gabriel Chifu ar trebui sa ramana Laureat. Gandirea regala este superioara celei marxiste. In plus, ar fi cu atat mai discreditant pentru Juriu, Premiu si Laureat sa nu ramana Laureatul Laureat, sa refuze Premiul. Daca refuza Premiul , o sa scriu un pamflet de va va rade si peste cinci mii de ani Posteritatea. Ca si-asa sunteti de rasu rasului cu gain ariile astea.

Da, am stat si-am analizat, daca refuza Gabriel Chifu Premiul Mihai Eminescu il refuz si eu, dupa patru cinci ani cati au trecut decand l-am luat. Le dau douasdoo sau trei, nici nu mai stiu, de milioane inapoi, diploma si celelate briz brizuri si cius. La ce sa fiu eu in oala aia? Daca si cand am luat eu sau altii a fost viciu de procedura? Daca si-atunci a fost nasolie? Si oricum, Premiul e deja discreditat. Te pisi pe el. Agentii udmristi si urssisti s-au pisat si pe premiul asta. Pai daca-i asa, de ce sa nu ma pis si eu pe el, si pe ei, totodata?

Zicea cineva ca a avea putere inseamna a putea eluda ceea ce nu-ti este util, ce-ti este daunator. Pentru poporul roman chiar propriul sau stat [care nu este un stat, ci o corporatie pentru care poporul este simplu capital iar tara cu resursele sale o plantatie] si administratorii acestui Stat [care nu sunt lideri, caci nu eleveaza pe nimeni nici social, nici spiritual, ba din contra] sunt principalii daunatori, asupritori, paraziti ai poporului. Evident, cei care administreaza statul nu il administreaza pentru ei, nicidecum in interesul romanilor, ci pentru alte entitati carora le sunt vasali. Ca orice om, si romanul ar vrea un cer senin deasupra tarii sale, o viata linistita, tihna, resurse sociale, financiare, culturale, respect, libertate de toate felurile, fraternitate, egalitate, echitate, armonie, bunastare, liniste, pace, ecologie, esetism, plenitudine... dar nu are parte de asa ceva, pentru ca el traieste intr-o colonie, si nu este un om, pentru ca nu are prerogativele si drepturile unui om, ci este o resursa, capital, un sclav. UE a catalogat poporul roman drept cel mai sarac si necivilizat cu statul cel mai corupt si infrastructura cea mai primitiva - dar de fapt UE i-a pus in vedere poporului roman ca este lipsit de putere. Singura resursa a acestui popor, in prezent, este cultura sa ancestrala care sta in folclorul sau literar si in literatura sa autentica, nepervertita, neimbacsita de decadentism.


 Televiziunea a fost creata cu scopul de a controla, manipula, prosti, indobitoci lumea, nicidecum pentru a o informa sau destepta. Daca era facuta pentru a informa sau destepta, toata umanitatea era de mult supranormala, geniala, nu existau razboaie, saracie, violenta... UE: "Poporul roman este cel mai sarac si necivilizat cu statul cel mai corupt..." - televiziunea este principalul factor care a adus poporul in aceasta jalnica subumana stare.

 


Zice o vorba ca nu te poti caca in gusturile oamenilor. Just. Dar poti critica prostul gust al oamenilor, pentru ca, cu siguranta exista asa ceva. Cu gustul nu te nasti neaparat ci, ti-l formezi in functie de experientele pe care le ai. Asa se face ca unuia care a mancat toata viata slana cu ceapa nu-i va placea sushi, dar asta nu va schimba faptul ca sushi este o mancare mult mai bogata nutritiv, mult mai sanatoasa decat slana cu ceapa. Si daca iti formezi gustul in functie de experientele pe care le ai, in mod sigur ti-l poti rafina. Si nu ma refer neaparat la gustul la mancare. Si cu gustul literar se intampla intocmai. Daca ai citit toata viata ziare si reviste si carti pentru prosti, in mod sigur cand vei da peste un sonet de Shakespeare nu-i vei simti magica aroma, dar asta nu inseamna ca sonetul respectiv este superfluu. De fapt, gustul pentru frumos iti este conditionat si de ceea ce mananci, bei, respiri, asculti, privesti, citesti, crezi.. ba chiar si de modul in care te impreunezi: cu continenta, fara continenta; din iubire, din dorinta...
Daca tu esti un animal intelectual, adica un carnovor, betiv, fumator, fornicator... un degenerat, nu vei putea gusta gandirea, sprititul, sensibilitatea, arta, smecheria celor superiori, a celor nedegenerati, ca n-ai organe de simt pentru asta, sau ca n-ai organele de simt capabile sa-ti transmita impulsurile respective. Toate geniile umanitatii, absolut toate, de la Pitagora pana la Tesla, de la Platon pana la mine, erau ovolactovegetariene. Carnea degenereaza, atat fizic, cat si psihic. Un corp nesanatos este aproape intotdeauna cauzat de o alimentatie carnivora, de tutun, de alcool in exces, iar un corp nesanatos denota o minte nesanatoasa. Eu insumi, pana sa-mi vina mintea la cap, eram o degeneratura umana, o bruta, un animal intelectual, nu aveam capacitatea sa simt magia unui sonet de Shakespeare sau a unei opere de Puccini sau... ca eram degenerat. Dar imi placeau produsele degeneratilor, ca rezonam cu ele si ele rezonau cu mine.
Este intr-adevar o munca grea cea de autorafinare, cea de regenerare, care necesita multe sacrificii si multe exercitii si multa suferinta, dar o data cu autorafinarea, autoregenerarea, ti se regenereaza/refineaza si gustul pentru frumos si astfel incepi sa rezonezi cu frumosul din ce in ce mai intens, incepi sa percepi lucruri, stari samd pe care nu puteai pana atunci sa le percepi... si poti ajunge atat de rafinat incat chiar sa nu-ti mai placa nici sunca cu ceapa, nici poezia lui Ion Muresan sau Ioan Es. Pop, nici muzica lui Moga, nici majoritatea filmelor americane samd samd.

Cum fac maghiarii, rusii samd samd agenti antiromani din scriitorii, criticii literari, artistii si in general oamenii de cultura din Romania?
Ii iau deoparte
ii ispitesc ca pe tarfe profitand saracia lor
inclusiv de saracia morala
le promit marea cu sarea
ii pun sa semneze un angajament
le dau un salariu lunar si bonusuri
ii pregatesc
le spun ce si cand sa vorbeasca sa scrie etc.
ii promoveaza
ii sustin
ii infiltreaza in institutii
le dau resurse ca sa creeze institutii
asociatii insitute scoli edituri reviste samd samd
si-ai lor sunt pe veci


ba chiar si copiii lor intra in acelasi circuit
si-ai lor sunt pe veci

Nu ca alte culturi adversare poporului roman n-ar arde-o la fel...

Sau ii trimit drept refugiati, azilanti politici bla bla
astia isi fac familii case scoli nume renume si copii pe-aici
isi scolesc copiii pe-aici si cand vine momentul
respectivii copii sunt activati si transformati in agenti antiromani.

De aia o sa vezi in institutiile politice si culturale, inclusiv de nivelul cel mai inalt, in special indivizi si individe de alte etnii decat cea romana.
De aia o sa vezi scriitori, critici literari, artisti si in general oameni de cultura mediocri promovati ca si colosi.
De aia o sa vezi cum etnia ta cu tot cu cultura, valorile si istoria ei, in tara ta, este alienata politic
si incet incet distrusa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu